Reis naar Ghana

Over een aantal weken is het zo ver, dan ga ik met school op studiereis naar Ghana. In deze blogpost ga ik uitleggen wat ik (& mijn studiegenoten) in Ghana gaan doen. Voor degene die het nog niet weten ik studeer voor Docent Aardrijkskundee en wij gaan als studiereis naar Ghana. Het programma is nog niet 100% zeker want er zijn altijd dingen die kunnen veranderen of aangepast kunnen worden. De reis duurt drie weken en we beginnen in Accra (de hoofdstad). In dit blogbericht bespreek ik mijn reis naar Ghana.

Hier is de kaart van Ghana met de overnachtingen die wij gaan doen. Verder zal ik van dag tot dag de activiteiten kort samenvatten. Hopelijk begrijpen jullie na deze blogpost waarom ik super veel zin heb in deze reis!

Dag 1

We vliegen van Amsterdam Schiphol met TAP Portugal naar Accra met een korte tussenstop in Lissabon. Aangekomen in Accra worden we naar het hotel gebracht en hebben we kort de tijd om de omgeving te ontdekken.

Overnachten in: Accra

Dag 2

We bezoeken de Akosombo dam en gaan langs bij een nabij gelegen dorpje. We rijden terug een prachtige route door het Akuapem gebergte.

Overnachten in: Accra

Dag 3

We rijden vandaag naar de oostkust van Ghana. We zullen de Songor zoutwinning bezoeken en de mangrove bossen aan de oostkust bezoeken. Voor we terug gaan naar Accra rijden we langs de Ada zee.

Overnachten in: Accra

Dag 4

We gaan vandaag naar Sodom en Gomorrag, hier vind E-waste plaats. Op de weg terug zullen wij de buitenwijken van Accra bezoeken.

Overnachten in: Accra

Dag 5

Het zal vroeg opstaan worden want we vliegen vandaag van naar het binnenland van Ghana. We vliegen naar de stad Tamale en rijden vanuit daar naar Bolgatanga. Op weg naar het hotel bezoeken we Tenzug en de Tongo Rocks.

Overnachten in: Karamenga

Dag 6

’s Ochtends mag iedereen zelf bepalen wat hij/zij doet. ’s Middags gaan we naar een oud slavenkamp. We eindigen de dag met een fietstocht langs de grens van Burkina Faso.

Overnachten in: Karamenga

Dag 7

We bezoeken een Witch Camp en ontmoeten de chief van het gebied waar wij verblijven.

Overnachten in: Karamenga

Dag 8

We ontbijten heel vroeg en hebben een lange rit voor de boeg naar Mole. We bezoeken Mole National Park en maken een jeepsafari door het gebied.

Overnachten in: Mole

Dag 9

’s Ochtends maken we een wandelsafari door Mole National Park en bezoeken wij de eco-village Mognori die in het gebied ligt.

Overnachten in: Mole National Park

Dag 10

We vertrekken richting Kumasi en stoppen onderweg voor de Kintampo watervallen. Als we genoeg tijd hebben stoppen we nog bij Tano Boase.

Overnachting in: Kumasi

Dag 11

Vandaag staat een bezoek aan een illegale goudmijn op het programma. ’s Middags bezoeken we de grootste open lucht markt van heel Afrika, namelijk Kejeta.

Overnachten in: Kumasi

Dag 12

We bezoeken verschillende ambachtsdorpjes en lunchen aan het Bosumtwi meer.

Overnachten: Kumasi

Dag 13

Een rit naar Cape Coast met onderweg een stop bij de Slave River. Hier wasten de slaven zich vroeger voor ze aankwamen bij de forten aan de kust. Als er genoeg tijd is kunnen we ’s avonds naar Kakum National Park.

Overnachten in: Cape Coast

Dag 14

We brengen een bezoek aan fort Elmina aan de kust van Ghana. ’s Middags kunnen we relaxen op Brenu Achine Beach. Hierna rijden we naar Beyin.

Overnachten: Beyin

Dag 15-20

Eigen invulling, elke dag wordt er wel iets georganiseerd. Je kunt relaxen of mee gaan op de verschillende tochtjes.

Overnachten in: Beyin

Dag 21

We rijden terug naar Accra en vliegen weer via Lissabon terug naar Amsterdam. Hierbij is het einde aangebroken van mijn reis naar Ghana.

Ik kijk erg uit naar mijn reis naar Ghana! Kijken jullie na deze blogpost al uit naar de blogposts over Ghana? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ghana?

~ Sodom en Gomorrah (E-waste)

– 21ste verjaardag in Beyin

~ Een jurk laten maken in Bolgatanga

4 gedachten over “Mijn reis naar Ghana 2016 (het programma)”

  1. Hoi Gabrielle,

    Wat leuk dat je een blog gaat bijhouden. Ik hoorde het al van Marten dus na wat googlen heb ik je website gevonden.;-) Heel veel plezier in Ghana en ik kijk uit naar jullie belevenissen! Groetjes, Hannah

    1. Hoi Hannah, helaas heb ik niet kunnen updaten tijdens onze reis in Ghana! Binnenkort komen er wel veel leuke verhalen en foto’s op mijn site van onze prachtige reis. Blij dat jouw man weer thuis is zeker. Groetjes Gaby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge