Aangezien ik 1 maart jarig ben, heb ik wel vaker mijn verjaardag in het buitenland gevierd. Verschillende keren op wintersport maar in Ghana was toch nieuw voor mij. En niet zomaar op een plek in Ghana, in Beyin. We verbleven officieel vier nachten in Beyin en zouden de laatste nacht naar het Axim Beach Resort gaan. In deze blog vooral foto’s want de pracht van de plek in Beyin is eigenlijk niet met woorden te beschrijven.

Beyin is een klein plaatsje in het zuid-westen van Ghana maar 40 kilometer van de grens met Ivoorkust. Zoals je op de foto’s kunt zien, is het echt een idyllische plek. We sliepen in het Beyin Eco Beach Camp. Langs de prachtige kust vind je weinig toeristen of toeristische accommodaties. Het beach camp waar wij sliepen was dan ook perfect om heerlijk tot rust te komen. We sliepen in hutjes van bamboe gemaakt, in een hangmat of in een tentje.

Strand

Het mooiste van Beyin was het strand. Kijk zelf maar! Het is toch prachtig om ’s ochtends wakker te worden naar buiten te kijken en dan dit te zien. Tijdens de dagen in Beyin hebben we vooral lekker relax gedaan. Lekker spelletjes spelen op het strand en tussendoor veel zwemmen in de hoge golven om af te koelen. Zonder elektriciteit en stromend water kom je helemaal terug naar de basis. Zelfs zo dat je geen idee hebt hoelaat het is of welke dag het is. Helaas hebben we ook het nadeel van de bamboe hutjes ontdekt. Ze waren niet allemaal waterdicht, een tropische bui verraste ons om zes uur ’s ochtends. Mijn hele bed is nat geregend maar gelukkig kon ik mijn tas met spullen op tijd op een droge plek zetten. Iedereen was om 6 uur wakker geworden door de bui. Het was een beetje een gekke en verwarrende ochtend.

Verjaardag

Tot ik bij het ontbijt ineens een heerlijk taart kreeg, het was mijn verjaardag. Ik werd 21 jaren jong en krijg een heerlijke taart als ontbijt. Natuurlijk heb ik de taart gedeeld met alle andere van de groep. En als kers op de taart kwam Cyprus (onze gids) met goed nieuws. Omdat iedereen zo nat geregend was, gingen we vandaag al naar Axim Beach Resort. Zo kon iedereen even lekker alle natte spullen uithangen en lekker een douche nemen. Ik zal jullie vertellen, de taart was heerlijk maar het vooruitzicht om naar Axim te gaan was helemaal heerlijk.

Zouden jullie verblijven op een plek zoals Beyin Eco Beach Camp? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ghana?

~ Grootste E-waste ter wereld

– Jurk laten maken in Bolgatanga

~ Olifanten spotten in Mole National Park

15 gedachten over “21ste verjaardag in Beyin [Ghana, Afrika]”

  1. Wat leuk dat je in Ghana bent geweest! Ik ga snel je andere blogs hierover lezen. En je tips opslaan 🙂 Ik ben zelf nog niet naar Beyin Eco Beach Camp geweest, maar het komt op mijn bucketlist!

  2. Ik ben jarig met kerst (ja echt) en dus vier ik mijn verjaardag regelmatig in het buitenland. Mijn meest memorabele? Geen van allen, meestal zitten we in het vliegtuig ofzo 🙂

  3. Mooi plekje! Ik zou een paar jaar terug voor werk naar Ghana gaan, maar dat ging niet door helaas. Zou het graag nog eens over doen!

  4. Ik heb al een paar keer mijn verjaardag in het buitenland gevierd, waarvan 2 keer in Australië. Echt leuk die plek, je kunt het slechter treffen op je verjaardag (m.u.v. die natte spullen dan)! Het lijkt me leuk om in een tentje aan het strand te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge