In de zomer is bruisend Utrecht natuurlijk enorm in trek bij toeristen en dagjesmensen. Het beeld van gezellige, volle terrassen aan de grachten zal door vrijwel iedereen gezien zijn, maar de ervaring leert dat een bezoek aan de Utrechtse binnenstad vlak voor de kerstdagen ook erg leuk kan zijn. De sleutel tot een succesvolle dag ligt hem in de spreuk ‘bij twijfel gewoon doen’.

Bruisend Utrecht

In de regel is Utrecht goed te bereiken per trein. Vanaf het station word je echter wel gelijk geconfronteerd met het immense winkelcentrum Hoog Catherijne (achter Zuidplein de grootste van Nederland). Eenmaal in de binnenstad aangekomen verandert het uitzicht niet veel; nog steeds worden we omgeven door winkels. Deze winkels zijn echter een stuk interessanter en meer gericht op liefhebbers, zoals stripwinkels en platenzaken. Gezelligheid is er bij de grachten op dit moment niet te vinden, maar ondanks de sobere uitstraling kun je de grachten nu wel eens goed bekijken. Daarnaast vinden we hier de winnaar van de AD Friettest 2015, de Frietwinkel. Volkomen terecht!

Bruisend Utrecht

Bier café Olivier

Het zoeken naar een geschikte plek voor de lunch is vrij lastig vanwege de enorme hoeveelheid keuzemogelijkheden. We stoppen voor Belgisch Bier Café Olivier, een groot pand waarbij het niet mogelijk is om naar binnen te kijken. De kaart ziet er redelijk uit, maar we twijfelen. We besluiten om toch naar binnen te stappen en na het verlaten van de gang wordt al gauw duidelijk dat we één van de tofste plekken van Utrecht zijn binnengestapt. Olivier blijkt gevestigd in een oude schuilkerk en een deel van het interieur is behouden. Het is gezellig druk, waardoor we boven een plaats krijgen, naast het orgel. De lunch is lekker, betaalbaar en memorabel.

Bruisend Utrecht

Geen bezoek aan Utrecht is compleet zonder een beklimming van de Domtoren. Je bent echter verplicht om bij de VVV (tegenover de toren) voor 9 euro een rondleiding te nemen. Ook hier slaat weer de twijfel toe doordat het al donker begint te worden en voelt het gek om toerist in je eigen land te zijn. Toch maar gewoon doen. Het blijkt een pittige, maar leerzame klim te worden. Eenmaal boven is het donker, maar hebben we een schitterend uitzicht over de verlichte binnenstad.

Bruisend Utrecht

Dag afsluiting

We sluiten de dag af in een restaurant, waarbij TripAdvisor ons toch even heeft geholpen met de keuze voor restaurant Mej. Janssen aan de Oudegracht. Dit blijkt wederom een uitstekende keuze te zijn en een waardige afsluiting van een vrijwel perfect dagje uit. Wellicht had sneeuw onze winterse ervaring van bruisend Utrecht nog meer glans gegeven.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Dylan, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Zijn jullie al eens naar deze hoogtepunten geweest in bruisend Utrecht ? Laat het ons weten in de reacties!

Guy’s Choice van deze week is geschreven door Dylan.

Sociaal-geograaf en docent aardrijkskunde. Alles ademt geografie, maar niets is gaver dan een vulkaan, een stukje aarde in de maak. IJsland heeft het mooiste landschap, Italië het beste eten, maar de mooiste mensen lopen gewoon in Nederland. Zou graag een keer op reis gaan met Tom Waes.

Meer Nederland?

~ Geocaching

– Delft en omgeving

~ Zaanse schans

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge