Geocaching is een fenomeen dat steeds bekender aan het worden is. Zelf doe ik al een jaar of twee aan geocachen en nog steeds ben ik er helemaal weg van. Hieronder zie je het filmpje dat Geocaching zelf heeft gemaakt om geocachen uit te leggen in 75 seconden.

Na deze video hebben jullie waarschijnlijk al een beetje een idee wat geocachen inhoudt. Zelf ben ik ooit begonnen met geocachen omdat een vriendin mij erover vertelde. Ik besloot de app te downloaden en begon steeds meer in mijn vrije tijd caches te zoeken. Uiteindelijk raakte ik besmet met het virus en nu ga ik vrij vaak op zoek naar nieuwe caches.

De app of GPS tracker

Je kunt Geocaching als app downloaden of je kunt een GPS tracker kopen en de coördinaten invoeren. Zelf doe ik het via de app omdat ik een GPS erg duur vind. De app heeft toegang tot jouw locatie en zo kun je ook zien welke caches er in de buurt liggen.

Caches

Caches zijn de “schatten” waarnaar je op zoek gaat. Je selecteert een cache die je wilt gaan zoeken en de app geeft aan wat de afstand is. Via het kompas zie je de richting waarin je moet lopen/fietsen/rijden om bij de cache te kunnen komen. Wanneer je op de cache zelf klikt krijg je meer informatie. Vaak schrijven de leggers een leuk verhaaltje bij de cache die je kunt lezen tijdens het zoeken.Ook kun je zien wat de moeilijkheidsgraad is van een schaal van 1 tot 5. Het terrein van schaal 1 tot 5 en de grootte van de cache.

Geocaching

Ontdek natuur en omgeving met Geocaching

Door middel van Geocaching kun je lekker buiten zijn en de natuur en omgeving ontdekken. Toen ik begon met geocachen heb ik vooral caches gezocht in de omgeving van mijn woonplaats. Ik woon hier al mijn gehele leven maar zelfs hier ontdekte ik plekken waar ik nog nooit geweest was. Toen ik al een tijdje bezig was met geocachen ging ik ook steeds vaker op vakantie of tijdens weekendjes weg geocachen. Zo ontdekte wij deze prachtige waterval tijdens een rondje fietsen in Eerbeek.

Zoals jullie misschien gemerkt hebben ben ik super enthousiast over Geocaching! Het is een super leuke manier om natuur en omgeving te ontdekken. Verder ben je lekker in de buitenlucht en ook nog eens actief bezig.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Geocaching, de applicatie.Lees de disclaimer voor meer informatie.

Ik ben helemaal gek op Geocaching! Ben jij ook aangestoken met het virus door deze blogpost? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Bruisend Utrecht

– Delft en omgeving

~ Fietsen op de Veluwe

13 gedachten over “Geocaching: Zo ontdek je natuur en omgeving!”

  1. Ik had altijd een beetje zo’n associatie met geocaching dat het heel suf is. Weet niet zo goed waarom. Maar als ik dan dat filmpje zie en jouw enthousiasme lees lijkt het me toch inderdaad best heel leuk 😉 Misschien ook maar een keertje op pad en gaan ‘cachen’ 😉

  2. Leuk verhaal en zo herkenbaar. Wij geocachen al een jaar of 10, niet heel fanatiek, zitten op een gemiddelde van 430 per jaar. Maar we vinden het nog steeds erg leuk. Nu al zoveel leuke plekjes gezien in Nederland en in het buitenland. We combineren het altijd met een weekend weg met de camper en dan lekker de fietsen meenemen en heerlijk een stuk fietsen.
    Maar een multi geocache langs de hofjes van Amsterdam is ook heel erg leuk, ook dan kom je op plekken waar je anders nooit zou komen als toerist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge