Naast London houdt mijn liefde voor Engeland niet op! Ik maakte een reis naar Zuid-Engeland en werd betoverend door het prachtige glooiende landschap en de authentieke gebouwen. Tijdens mijn reis bezocht in de stad Bath, een erg leuke stad in Engeland. Je kunt er goed shoppen en je ziet het ene na het andere mooie gebouw! Één van de mooiste gebouwen in Bath vond ik de Roman Baths in Bath. Dit zijn Romeinse baden die gevestigd zijn in een prachtig gebouw midden in het centrum.

Roman Baths in Bath

Zo liep ik door de stad, lekker aan het shoppen, toen kwam ik ineens aan bij dit mooie gebouw. Ik vroeg mijzelf af wat dit was en liep naar binnen. Binnen zag ik gelijk prachtige foto’s hangen van de Roman Baths en eigenlijk wilde ik meteen naar binnen. Ik zag al gelijk aan de rij die er stond bij de ticketbalies dat het een populaire attractie was. Ik vroeg naar de prijzen, 14 pond voor een bezoekje aan de Roman Baths. Persoonlijk vond ik het vrij duur voor het bekijken van een aantal baden maar de prachtige foto’s in het informatiecentrum trokken mij over de streep. En wat ben ik nu blij dat ik het gedaan heb! Als student krijg je korting wanneer je je studentenpas laat zien, vergeet je studentenpas dus niet als je de Roman Baths in Bath wilt bezoeken!

Eenmaal binnen gekomen in de Roman Baths had ik meteen door dat het niet alleen ging over de baden. Je krijgt bij binnenkomst een audiosysteem mee. Je kunt via dit audio systeem per “museumstuk” informatie beluisteren terwijl je naar het object kijkt. Wanneer je ergens kwam zag je de cijfers zoals op de foto en die moest je intoetsen en zo kon kreeg je informatie over hetgeen waar je naar keek. Het audiosysteem was ook beschikbaar voor kinderen, dit werd dan vertelt in makkelijk Engels.

Zoals je aan deze foto misschien kunt zien zijn het niet alleen de baden die je kunt bezoeken. Alles om de Roman Baths is ook interessant, je kunt hier zien dat de baden verwarmt worden door een natuurlijke bron. Het water uit de Roman Baths in Bath komt namelijk uit de Mendip Hills even verderop. Het gebouw om de baden heen is helemaal gelaten zoals het was in de Romeinse tijd, je vind dus ook veel geschiedenis in het museum.

Net voor je het museum uitloopt na een leuk bezoek, kun je nog een muntje gooien en een wens doen. Natuurlijk heb ik een muntje in de natuurlijke bron gegooid en een leuke wens gedaan.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de Roman Baths in Bath ? Zou jij ook een muntje gooien en een wens doen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Engeland?

~ Schotland in 15 prachtige foto’s

– Dagtrip naar London

~ Stonehenge

2 gedachten over “Roman Baths in Bath Engeland – de Romeinse baden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge