Frankrijk is een groot en veelzijdig land met veel verschillende landschappen en regio’s. In het noordwesten van Frankrijk ligt het grote gebied Normandië. Normandië staat bekend om vele dingen. Ten eerste is het een belangrijke plek in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Naast de vele oorlogsmusea trekken de welbekende stranden van D-day veel toeristen. Verder is Normandië de regio waar de Seine uitmondt in de zee. In de buurt van de stad Le Havre staat ook een immense en welbekende autobrug die over de Seine is gebouwd. De brug staat bekend als de ‘Pont de Normandie’. De brug heeft een mooie vorm en je kan hem van kilometers afstand al zien, vanwege de grootte en de hoogte. Last but not least ligt er nog een kunstwerkje op de grens van Normandië en Bretagne genaamd; de Le Mont Saint-Michel.

Le Mont Saint-Michel

Le Mont Saint-Michel

Dit kunstwerkje genaamd ‘Le Mont Saint-Michel is, zoals de naam het al zegt, een ‘Mont’ oftewel een berg. Het is niet zomaar een berg. Het is een berg die voor de kust van het Franse vasteland ligt en de berg is soms wel een eiland, en soms ook weer niet. De berg is namelijk een getijdeneiland. Als het eb is kun je over de wad-achtige stranden zo naar de berg toe lopen. Bij vloed is het echt een eilandje en dan is de enige optie een brug. Die brug loopt vanaf het Vasteland naar het eiland en is ongeveer een kilometer lang. De berg zelf is natuurlijk de attractie, maar de parkeerplaatsen en het welkomstcentrum van de attractie liggen wel een aantal kilometers verderop. Een busje brengt je vanaf het welkomstcentrum in 10 minuten naar de berg.

De entree

Onderweg naar de berg heb je keuze om bij een halte uit te stappen. Bij die halte heb je een grote souvenirwinkel en verschillende restaurants. Als je eenmaal met de bus bij de berg bent gekomen verwacht je een hele lange wachtrij. Gelukkig is er bijna geen wachtrij. De entree is namelijk gratis. Alleen als je er voor kiest om het middeleeuwse abdij boven op de berg te bezoeken betaal je ongeveer een tientje entree. Ik zelf ben niet in de abdij geweest, maar ik weet zeker dat je een nog mooier uitzicht zou hebben over de kust van Normandië als je wel naar binnen gaat. Je kunt namelijk nog tientallen meters hoger komen als je de abdij beklimt.

Abdij of niet?

Als je er voor kiest niet de abdij in te gaan is Le Mont Saint-Michel ook een feest. Als je beneden begint kom je in een supersmal en superdruk winkelstraatje uit die elke tien meter in lengte ook een aantal meter in hoogte stijgt. Je moet dus geen last hebben van steile straatjes en drukte, want dan is het iets minder feest. Toch maakt de drukte het ook wel weer sfeervoller. De restaurantjes en winkeltjes op de route naar de abdij hebben allemaal een middeleeuwse uitstraling en de souvenirs in de winkels zijn ook uitstekend te betalen. Een drankje hier en daar kost wel ietsjes meer. Hetzelfde geldt trouwens voor het parkeren bij het welkomstcentrum van Le Mont Saint-Michel. Als je eenmaal je weg omhoog hebt gevonden via één van de vele routes heb je een prachtig uitzicht. Je kunt hier en daar ook nog een kasteeltorentje beklimmen, wat het nog leuker maakt. Het enige nadeel is, dat alle winkels, restaurants en wandelpaden zich aan de zuidkant van de berg bevinden. Een uitzicht op de open zee is dus alleen mogelijk als je de abdij bezoekt.

Le Mont Saint-Michel

Prachtig bouwwerk

Le Mont Saint-Michel is een uiterst mooi staaltje bouwwerk en is voor iedereen leuk om te bezoeken. Veel geld hoeft het niet te kosten en het uitzicht dat je terugkrijgt nadat je naar boven bent geklommen is het ook meer dan waard. Expeditie Aardbol vertelt meer over haar ervaring.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Stefan, de gastblogger van dit blogbericht.Lees de disclaimer voor meer informatie.

Willen jullie ook naar dit prachtige Le Mont Saint-Michel? Stefan was in ieder geval erg enthousiast! Laat het ons weten in de reacties!

Guy’s choice van deze week is geschreven door Stefan

Na zijn reis naar Bodrum werd Stefan besmet met het reizigersvirus en volgde er nog meer reizen. Een echte Spanje liefhebber, zowel het vasteland als de verschillende eilanden. Je kunt hem dus altijd wakker maken voor een reis naar Spanje; Madrid, Lanzarote of Tenerife het maakt hem niet uit! Hij gaat nooit weg zonder zijn Eastpack en zijn All Stars aan zijn voeten. Hij hoeft de menukaart niet eens te lezenwant hij bestelt vrijwel altijd spaghetti!

Meer Frankrijk?

~ Foto hotspots in Parijs

– Fietsen over het spoor

~ Luxe kamperen in Normandië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge