Het is niet de eerste keer dat ik schrijf over een dag London, zullen de trouwe lezers onder ons opmerken. Dat klopt! Toen ben ik ingegaan op wat je een volle dag in Londen zou moeten bezoeken. In deze blog ga ik in op echt een dagtrip naar London. Dat houdt dus in dat je ’s avonds in Nederland vertrekt en ’s ochtends aankomt in London en ’s avonds weer terug gaat naar Nederland. Ik zal het helemaal uitleggen.

Dagtrip London

Zelf heb ik drie keer zo’n dagtrip London gedaan. De eerste twee keer ben in met Eurolines geweest en dat laatste keer met Slangenreizen. Beide busmaatschappijen zou ik aanraden. Eerst zal ik even een korte beschrijving geven van de reis zelf. Je kunt opstappen op ongeveer tien verschillende opstapplaatsen in Nederland. Vervolgens rijdt de bus richting Calais, de haven in Frankrijk vanuit waar de boot naar Dover gaat. Alle drie de keren hebben we voor Calais nog een stop moeten houden, in verband met de rij-tijden van de buschauffeur.

Aankomst in Calais

Aangekomen in Calais, moet je eerst door de Franse douane, en vervolgens loop je door ‘niemandsland’. Daarna moet je langs de immigratie dienst van Groot Brittannië en mag je de bus weer in. Als je daar midden in de nacht aankomt is het maar even afwachten hoe laat de eerst volgende afvaart is. Er zijn twee verschillende ferry-maatschappijen, DFDS en P&O ferries. Deze werken nauw samen en je kunt dus met beide boten naar de overkant gevaren worden. Is het zover dat de boot weggaat? De bus rijdt de boot op en zorg dat je goed onthoudt waar de bus staat! Je moet de bus namelijk uit omdat het niet veilig is om tijdens het varen op het autodek te zijn.

Dagtrip London

Tijdens de boottocht heb je prachtige zonsop-/ondergangen. Je kunt op de boot ook wat te eten kopen, maar na een aantal uur in de bus gezeten te hebben is het lekkerste om gewoon even rond te lopen (vind ik zelf). De boot vaart ongeveer 1,5 uur en dan ben je al in Engeland aangekomen.

Van Dover naar London

Vanaf Dover naar London is het nog zo’n 2 uur rijden. Dit hangt natuurlijk volledig af van waar in London je wordt afgezet en hoe druk het in de binnenstad is. Tijdens deze 2 uur zie je prachtige uitgestrekte Engelse landschappen. Je kunt heerlijk om je heen kijken en genieten van de ochtendglorie over de velden. Aangekomen in London wordt je meestal vlabkij de Big Ben afgezet. Hier nogmaals de tip om goed op te letten waar je afgezet wordt, want hier moet je ’s avonds ook weer terug zien te komen.

Dagtrip London

hebt minimaal 9 uur vrije tijd in de stad. Heb je geen idee wat je moet bezoeken in die 9 uur? Bekijk mijn artikel over originele tips in London. Na die 9 uur ben je gesloopt kan ik je vertellen. De terugreis met de bus zul je dus vooral slapend meemaken. Een aantal tips voor London op een rijtje:

Zweef boven de stad tijdens een dagtrip London

Deze kabelbaan bestaat pas een aantal jaar en brengt je voor £3,50 naar de andere kant van the Thames. Veel inwoners van London gebruiken deze baan om snel en gemakkelijker aan de andere kant van de rivier te komen. Je kunt er dan ook in met je openbaar vervoer kaart en de rit duurt nog geen 10 minuten. De kabelbaan is maar liefst 90 meter hoog, dus het uitzicht is geweldig. Heb je hoogtevrees? Dan kun je deze tip helaas maar beter overslaan.

Vaar met de riverbus tijdens jouw dagtrip London

Net als in veel steden kun je een rondvaart boeken en genieten van een gids en de stad om je heen. Maar mijn tips is: ga met riverbus. Deze bus maakt ook deel uit van het openbaar vervoer brengt je via the Thames naar de plekken die jij graag wilt bezoeken. Mijn tip? Stap op in Westminder en ga tot North Greenwich, pak hier de Emirates Air Line en vervolg jouw dag.

Ga fietsen of wandelen in London, Hyde Park

Hyde Park is één van de grootste parken van London, je raakt er dus nooit uitgewandeld. Je kunt daarom ook de fiets pakken en zo een groter deel van het park ontdekken. Fietsen kun je overal in Hyde Park huren, je hebt vaak wel een creditcard nodig. Aan de rand van het Hyde Park vind je het Hard Rock Café van London, misschien leuk om daar even langs te gaan.

Zelf vind ik een bus dagtrip London echt super leuk en gezellig. Wil je iets leuks doen met vriendinnen of iets romantisch met je vriendje? Denk dan eerst terug aan dit artikel!

Heb jij ook wel eens een dagtrip London gedaan? Of zit jij gelijk online te kijken wanneer je wilt gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer London?

~ 24 uur in London

– Wat te doen in London 10 tips

~ Emirates line over de Thames

10 gedachten over “Dagtrip London met de bus – tips & tricks”

  1. Hoi Gabriëlle,
    Echt mooie blog heb je!! :D.. Toen ik jouw blog posts eerst tegen kwam was ik was opzoek naar tips voor groeps trip of waar je bussen kan krijgen ofzo. Omdat ik met een groep studenten (ong 30 studenten) naar London moest. Maar jouw je tips waren zeker hulpzaam!!! Gelukkig kwam ik ook op een website gwaar ik verschillende bussen kon krijgen met verschillende prijs offertes. De pagina is http://www.buslead.nl. Mischien kan je die ook in je post zetten voor groepstrips. We zijn voor ongeveer 5 dagen daar gebleven met een chauffeur van de busbedrijf. Heel erg bedank voor de tips alsnog and keep up with the great work!! ?
    Groetjes,
    PM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge