Clearwater beach, is het mooiste strand waar ik ooit geweest ben denk ik. Het is natuurlijk lastig te bepalen, aangezien elk mooi strand wel iets eigens heeft.

Stranden

Afgelopen mei was ik in Florida, zoals waarschijnlijk wel te zien is op mijn site. Florida is vrij groot en daarom is het huren van een auto sowieso handig. Taxi’s zijn ongelofelijk duur en benzine kost geen drol. We waren aan het dubben of we naar Sarasota beach zouden gaan of naar Clearwater beach. Ik was gelijk in voor Clearwater beach! Toen ik vijf jaar geleden in Florida was, hebben we Sarasota beach bezocht. Super mooi maar het water is erg koud (omdat het Atlantische Ocean water is). En als reiziger wil ik natuurlijk ook plekken ontdekken waar ik nog niet geweest ben.

Zo gezegd zo gedaan, op naar Clearwater beach. Ons resort zat in Orlando/Kissimmee en vanuit daar is het volgens de navigatie 1,5 uur rijden. In het resort hebben we op de kaart gekeken en zonder navigatie zijn we naar het strand gereden. Je hoeft namelijk maar één weg te nemen en dat is de Highway 4 west. Eerlijk gezegd hebben wij er volgens mij 2 uur over gedaan aangezien ik moest plassen en we dus moesten stoppen.

Clearwater Beach

Tijdens de rit naar Clearwater beach kon je langs prachtige uitzichten en mooie meren. Ook kom je dicht langs Tampa, een grote stad in Florida. Je ziet de mooie skyline van Tampa vanuit de auto. Eenmaal aangekomen in de stad Clearwater, waren ze overal bezig aan de weg. Dit is misschien ook waarom wij er een stukje langer over gedaan hebben. Het voordeel is ook hier weer, je hoeft alleen maar rechtdoor, dan rijd je vanzelf de zee in. Parkeren is nog wel een dingetje, alles bij het strand vlakbij is gereserveerd of alleen voor bewoners. Toch hebben wij een goede plek gevonden, een lokale mevrouw bij de supermarkt vertelde ons over deze plek. Als je recht voor de supermarkt staat en naar rechts kijkt, zie je een meneer onder een parasol, ga naar hem en hij helpt je. De auto weer gepakt en het advies van de Amerikaanse dame opgevolgd. En ja hoor, daar zat een meneer onder een parasol. Voor 15 dollar had hij een plekje voor ons en konden wij de hele dag parkeren. Deze deal hebben wij natuurlijk geaccepteerd en vanaf daar was het zo’n drie minuten lopen naar het strand.

Aangekomen op het strand kun je haast niet beseffen hoe wit het zand is. Ik zie er gelijk het voordeel van want wit zand is niet zo warm aan je voeten. Je kunt gewoon rustig met blote voeten over het strand lopen zonder je voeten haast te verbranden.

Buiten de vakanties

Een ander aspect wat ik gelijk vond opvallen, het is er best rustig. Misschien kwam dit ook wel omdat wij buiten de vakanties om in Florida waren maar vergeleken met andere stranden in Florida is dit vrij rustig. Je hebt genoeg ruimte om je handdoekje neer te leggen en rustig te zonnen. Een extra bijkomend voordeel van Clearwater beach is wel dat je er een klein marktje bij hebt. Ben je de zon even zat? Dan kun je een rondje lopen langs de kraampjes waar ze van allerlei zelfgemaakte spulletjes verkopen. Ook is er een restaurant + winkeltje waar je gratis naar het toilet kunt en waar je ook wat leuke souvenirs kunt kopen, tegen een niet zo’n hoge prijs. Ik heb echt genomen van het bezoek aan dit strand en raad iedereen aan hier ook heen te gaan, mocht je in Florida zijn.

Zou jij naar dit paradijselijke Clearwater beach willen? Welk strand bezocht jij en vind jij geweldig? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Krokodillen spotten

– The Keys

~ Universal Studios

10 gedachten over “Paradijselijk Clearwater beach in het zonnige Florida”

  1. Oooh dat witte zand, geweldig! Heb de laatste tijd zoveel behoefte aan een mooi strand. Dit helpt niet echt haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge