Ik denk dat het de droom is van iedereen die maar een beetje van pretparken houdt. Ik vind het fantastisch om in achtbanen te gaan en geniet vooral van thema attracties. Nou dan ben ik helemaal op mijn plek in Universal. Universal Florida bestaat uit twee parken: Universal Studios en Universal Islands of Adventure. Aangezien ik in de meivakantie in Florida was en ook nog in de buurt van het park, kon ik natuurlijk niet langs het park rijden zonder er een bezoekje aan te brengen. Ik ben eerder in het park geweest, 2010, toen heb ik allebei de parken bezocht in 1 dag.

Deze keer vond ik het wat veel om weer allebei de parken te bezoeken en besloot ik om alleen Islands of Adventure te bezoeken. Het is al een show wanneer je uit de auto stapt. Vanaf de auto moet je een lang stuk lopen naar de daadwerkelijke ingang van de parken. Daarvoor heb je nog de ‘City Walk’ hier kun je gratis heen en vind je verschillende restaurants, bioscopen en souvenirwinkels. Ook vind je daar het Hardrock café en hotel en kun je met een bootje over het meer varen.

Bij de ingang van Universal Studios vind je de bekende Universal Florida wereldbol waar eigenlijk iedereen een foto neemt, zo ook ik! Wanneer je Islands of Adventure binnen loopt zie je gelijk een gigantisch meer waarom eigenlijk het hele park gevormd is. In het park vind je verschillende “werelden”, waaronder Harry Potter, Jurassic Park en Comic World.

Comic World is een wereld waarin alle stripfiguren van Universal tot leven komen. Je kunt oog in oog staan met Spiderman maar ook met Betty Boop. Verder vind je in dit gedeelte veel souvenirwinkels en leuke films. In dit gedeelte vind je weinig echte spectaculaire attracties, dit deel is vooral populair bij kleinere kinderen.

Ook Jurassic World is populaire bij kinderen, alleen zijn de attracties hier een stuk wilder. Je kunt een boottocht maken door het echte Jurassic Park en je vindt overal gigantische dinosaurussen. Als je de films van Jurassic Park ooit gezien hebt, herken je echt alles wat je ziet in dit gedeelte van het park.

Ook al heb ik de films van Harry Potter nooit gezien of leuk gevonden. Mijn favoriete gedeelte in Islands of Adventures is: Harry Potter world. Je hebt hier alles uit de film nagemaakt en ik vind dat de leukste attracties in dit deel staan. Toen ik in 2010 hier was, hebben we zo’n 2 uur gewacht voor de Harry Potter attractie. Ik was nu vastbesloten daar weer in te gaan en korter te wachten. En dat is gelukt na 10 minuten zat ik in de attractie en heb ik genoten van de pracht van deze attractie.

Het park heeft van alles te bieden voor jong en oud en is daarom een aanrader! Wel zou ik aanraden dat je goed moet nadenken of je het echt leuk lijkt… Het is namelijk wel vrij duur 105 dollar voor 1 dag en in het park kun je niet goedkoop een broodje eten of iets dergelijks.

Ben jij wel eens in Universal Florida geweest? Of is het inderdaad jouw droom om er ooit eens heen te gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Krokodillen spotten

– Hoteltip Orlando

~ The Keys, waarom wel?

3 gedachten over “Universal Florida, de droom van iedereen”

  1. Ik vind Universal echt zo leuk! Ik heb een Annual Pass op de Universal parken en zelfs na 4 keer vind ik het nog altijd even leuk. De waterattracties zijn mijn favoriet daar, en alles met Cat in the Hat! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge