Stedentrips zijn misschien wel mijn leukste soort reizen. Ik vind het heerlijk om nieuwe steden te ontdekken en omdat ik nog een student ben, het liefst zo goedkoop mogelijk. In deze blog ga ik vijf steden behandelen die ik gaaf vind en waar je lekker goedkoop op stedentrip naartoe kunt. Een goedkope stedentrip binnen Europa kan heel eenvoudig, hieronder heb ik de vijf leukste steden op een rijtje gezet.

Krakau -€140 per persoon (3 dagen)

Vlucht: Ryan Air vanaf Eindhoven 
Hotel: Best Western Efekt Express Kraków (inclusief ontbijt) 

Krakau is een stad die erg onderschat wordt vind ik zelf. De Poolse hoofdstad is echt een prachtige stad met veel geschiedenis. Je kunt uren in de mooie binnenstad rondlopen. Naast de verschillende kastelen, ruïnes en kerken die je kunt bezoeken, kun je ook goed winkelen in Krakau. Ik moet je alleen teleurstellen als je denkt dat je kunt winkelen voor een spotprijsje. Kleding is ongeveer even duur als in Nederland in Polen. Een ander voordeel is wel dat eten en drinken super goedkoop is in Krakau. Een biertje kost vaak niet eens 1 euro en als je uit eten gaat hoef je niet eens €10 mee te nemen vaak.

goedkope stedentrip

Praag -€170 per persoon (3 dagen)

Vlucht: Easy Jet vanaf Amsterdam 
Hotel: Ametyst Hotel Praha (inclusief ontbijt) 

Praag is een heerlijke stad op zo’n anderhalf uur vliegen. De Tsjechische hoofdstad is een relatief kleine stad dus het meeste kun je gewoon lopend bezoeken. Een leuke aanrader is om naar de Petrin heuvel te gaan en daar de replica Eifeltoren kunt beklimmen, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Verder is het het eten en drinken heel goedkoop in Praag. Dit is ongeveer vergelijkbaar met de prijzen in Krakau. Het verschil is dat je in Praag ook goedkoop kunt shoppen! In deze stad vind je veel groen, wat ik ook erg leuk en mooi vind aan de stad. Alle tips voor bezienswaardigheden in Praag vind je hier.

goedkope stedentrip

Budapest -€99 per persoon (3 dagen)

Vlucht: Wizz Air vanaf Eindhoven 
Hotel: Silver Hotel Budapest City Center (inclusief ontbijt) 

Budapest is de goedkoopste optie in dit lijstje. De reis dan, in Budapest kun je niet zo goedkoop eten en drinken als bijvoorbeeld in Praag en Krakau. Toch staat Budapest hoog op mijn lijstje om weer eens terug te gaan. De stad is natuurlijk erg bijzonder met de tweedeling in Buda en Pest. De bekendste brug is natuurlijk de Kettingbrug, waarover je heerlijk kunt lopen naar de andere kant van de stad. Budvari Siklo is het treintje dat je op de kasteel heuvel van Budapest brengt, vanuit daar heb je een mooi uitzicht over de stad. Ook mag je natuurlijk het bekende parlementsgebouw niet missen!

goedkope stedentrip

Kopenhagen -€141 per persoon (3 dagen)

Vlucht: Transavia vanaf Eindhoven 
Hotel: City Hotel Nebo (exclusief ontbijt+ gedeelde badkamer) 

Kopenhagen lijkt niet de duurste in het rijtje maar is dat zeker wel. Je ziet al dat je geen ontbijt en eigen badkamer kunt krijgen voor een schappelijke prijs. Je moet dus iets meer geloven aan de budget ervaringen. Zelf heb ik in dit hotel overnacht en is het een goede keuze. De douches op de gang zijn netjes, schoon en rustig. Ook kun je in de stad voor een koopje een ontbijt scoren dus dat is niet echt een probleem. Je kunt de kosten in de stad zelf niet vergelijken met één stad uit dit rijtje. Het is gewoon een stuk duurder maar als je goed zoekt kun je ook heerlijk eten voor een Nederlandse prijs. De zeemeermin en de prachtige kastelen en ruïnes in Kopenhagen mag je absoluut niet missen.

duitsland ontdekken

Berlijn -€152 per persoon (3 dagen)

Vlucht: Easy Jet vanaf Amsterdam 
Hotel: Upper Room Hotel Kurfürstendamm (inclusief ontbijt) 

Berlijn is een stad voor geschiedenis, ik denk dat dat wel bekend is. Ook in Berlijn liggen de prijzen van eten & drinken onder de prijzen in Nederland. Er is wel één belangrijke tip; Als je vegetarisch bent is Berlijn niets voor jou. In deze traditionele Duitse stad is het erg moeilijk om überhaupt een vegetarische hap te vinden en al helemaal voor een betaalbare prijs. Ik zou zeker aanraden alle bekende toeristische trekpleisters te bezoeken en een lekkere braadworst te eten.

Hoe boek je zo’n goedkope stedentrip?

Als je naar een van deze steden wilt, dan zijn er veel mogelijkheden om alles te boeken. Allereerst is het handig om ver van te voren te boeken, dan zijn de tickets & hotels het voordeligst. Je kunt voor een pakketreis gaan maar ook zelf hotel & vlucht bundelen. Op Goedkoopste Stedentrip vind je altijd een overzicht voor verschillende stedentrips. Zo kun je in één oogopslag zien of een pakketreis of een hotel & vlucht zelf bundelen voordeliger is.

Ervaringen met een reisorganisatie voor een goedkope stedentrip?

Er zijn natuurlijk super veel aanbieders van vakanties, welke organisatie is nou fijn en betrouwbaar en welke niet? De ervaringen van andere reizigers zijn daarin natuurlijk erg belangrijk, zorg altijd dat je eerst ervaringen en reviews leest voor je bij een organisatie boekt. Heel veel succes en plezier met uitzoeken en alvast een fijne stedentrip gewenst. Een goedkope stedentrip wil natuurlijk iedereen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij al een op een goedkope stedentrip geweest? Heb jij één van deze steden al eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer stedentrip informatie?

~  Stedentrip Praag

– Citytrip Berlijn

~ Stedentrip Milaan

30 gedachten over “Goedkope stedentrip binnen Europa – 5 tips!”

 1. Leuke tips! Boedapest en Berlijn ben ik al eens geweest en vond ik geweldig. Krakau en Kopenhagen staan erg hoog op mijn lijstje. Dacht dat Kopenhagen erg duur zou zijn, maar valt dus reuze mee.

 2. Leuke tips! Zelf denk ik ook aan een budget stedentrip naar Praag. Maar dan met de auto. Als ik 90 minuten naar Schiphol reis, 2 uur voor vertrek aanwezig moet zijn, 90 minuten vlieg en dan nog naar mijn hotel moet ben ik al gauw 6 uur onderweg. Met de auto is het voor ons 7 uur, dus dat lijkt me dan best een okee optie en voor 4 personen een stuk budgetvriendelijker nog! 🙂

 3. Leuke suggesties! Bijzonder dat Kopenhagen goedkoper uit de bus komt dan Berlijn.

  Ik vind 3 dagen voor een stedentrip eigenlijk net te kort. Aan de andere kant: met gunstige vliegtijden past het precies in een weekend 🙂

 4. Geen van deze steden heb ik bezocht dus ik heb zeker nog wat in te halen 😉 Vooral Praag en Kopenhagen spreken mij aan. Het is er helaas nog niet van gekomen om er heen te reizen. Ik trek vaker de natuur in dan dat ik een stedentrip maak, terwijl ik van de stad ook erg kan genieten op z’n tijd. Fijn om te lezen dat je er ook voor een mooi prijsje heen kunt gaan!

 5. Van deze steden ben ik in Praag, Berlijn en Kopenhagen geweest en staan de andere twee, Budapest en Krakau, nog op de lijst haha. Praag en Berlijn vond ik echt fantastisch, vooral de rauwheid van met name Berlijn. Kopenhagen vond ik wel leuk, maar er zijn mooiere steden haha. Niet alles kan te gek zijn toch? 😉

  1. Nee klopt, ik snap wel wat je bedoelt met Kopenhagen… Ik vond het ook een gave stad maar niet dat ik er nog 10x heen zou willen. Vooral Krakau heeft mij echt positief verrast 🙂

 6. Leuke lijst! Ik ben alleen in Krakau en Kopenhagen niet geweest, vooral Krakau staat nog hoog op mijn lijstje! Kopenhagen vind ik opvallend, want ik had echt het idee dat het heel duur was. Ik heb overigens Boedapest als goedkoper ervaren dan Praag. In Praag konden wij moeilijker goedkoop eten vinden en in Boedapest konden wij luxe overnachten voor relatief weinig geld, in Praag lukte dit niet. Gdansk is ook een hele goedkope citytrip en zo zijn er vast meer! Berlijn hebben wij ook heel goedkoop gedaan (schrikbarend goedkoop bijna). Leuk artikel in ieder geval 🙂

  1. Leuk! Ja vooral Krakau is erg leuk. Kopenhagen is inderdaad niet goedkoop maar vergeleken met de rest van Scandinavië goed te betalen. Gdansk staat ook op mijn bucketlist, lijkt me geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge