Nadat ik een blog plaatste met de kosten voor een weekend Milaan, is het vandaag tijd voor een inhoudelijke blog over Milaan. Wat moet je nou doen in Milaan en welke plekken zijn echt de moeite waard. Voordat ik vertrok vroeg ik meerdere keren om tips van andere bloggers… Geen reactie. Ik zocht naar blog over Milaan, maar ik vond er weinig. Daarom deze blog: wat te doen in Milaan!

Wat te doen in Milaan

Duomo Cathedral

Deze kathedraal is de grootste trekpleister van Milaan en mag dus niet ontbreken in mijn rijtje. De kathedraal is prachtig, maar momenteel zijn ze wel aan het restaureren. De kathedraal is het hart van het centrum van Milaan en zeker niet te missen. Voor de kathedraal is een gigantisch plein waar vandaan je een goede foto kunt maken van de kathedraal. Je kunt de Duomo ook van binnen bekijken, de rij voor de tickets was ruim 70 minuten wachten, wij besloten dit daarom toch niet te doen.

Wat te doen in Milaan

Gouden vierhoek

Wie Milaan zegt, zegt mode. De gouden vierhoek is de bekendste winkelwijk. Je kunt hier alle bekende designers vinden. Ik ben nog een student, dus mijn budget laat echt winkelen hier niet toe. Toch is het erg leuk om hier even rond te lopen en naar de mooie items te kijken. Je vind hier designers zoals Prada, Louis Vuitton, Burberry, Gucci en Armani. De Gouden vierhoek wordt gezien als het mode hart van Milaan.

Wat te doen in Milaan

Castello Sforzesco

Dit kasteel kun je net buiten het centrum van Milaan vinden. Het kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en is tegenwoordig een locatie voor verschillende musea. Interessant is dat hier het werk van Michelangelo en Leonardo da Vinci heeft gehangen. Je kunt het kasteel volledig gratis bezoeken. In het midden van het kasteel is een grote binnenplaats waar veel mensen komen voor de rust en ruimte. Dit is ook niet zo’n bekende trekpleister als de Duomo of de Gouden vierhoek. Je kunt hier op je gemak even rond kijken.

Wat te doen in Milaan

Parco Sempione

Dit park vind je gelijk achter het Castello Sforzesco, het park grenst zelfs aan de tuinen van het kasteel. Je kunt in dit park tot rust komen en uren wandelen. Wij hebben hier even op het gras gezeten en genoten van de omgeving. Je ziet hier ook veel mensen sporten en wandelen. Je vind verschillende mooie monumenten en standbeelden in het park. Ook vind je verschillende dieren in het park zoals eenden, ganzen en zelfs schildpadden.

Vanuit Milaan kun je ook binnen een aantal uur bij Cinque Terre zijn, het hoogtepunt van Italië.

Wat te doen in Milaan

Basilica Saint Ambrogio

Deze basiliek kwamen wij eigenlijk met toeval tegen. We waren hier op zondag en moesten dus een klein beetje opschieten, de dienst begon over 20 minuten dus we mochten nog kort even rondkijken. De basiliek is van binnen prachtig en heeft ook een mooie uitstraling van buiten. Deze basiliek behoort tot de oudsten kerken van Milaan, de kerk is gebouwd rond het jaar 380 n. Chr. Binnen heeft de kerk een grote zaal waar de diensten gehouden worden, maar je kunt ook een kleine zaal gebruiken voor je eigen gelegenheden.

Wat te doen in Milaan

San Lorenzo

We blijven even in de kerken, de volgende kerk is een verborgen pareltje van de stad. De kerk wordt ook wel de Sint-Laurensbasiliek genoemd. Deze kerk zagen wij via de app Stay.com en aangekomen bij de kerk zagen we geen andere toeristen. Deze kerk bezochten we na de basiliek en de dienst begon hier iets later. We konden dus ook hier precies nog even naar binnen. De kerk is van binnen rond en daardoor kun je een rondje lopen in de kerk. Ook deze kerk is van binnen prachtig mooi. Let dus op! Als je op zondag in Milaan bent, denk dan aan de kerkdiensten als je één van deze kerken wilt bezoeken.

Colonni di San Lorenzo

Restanten van de Romeinse tijd hebben wij niet veel meer terug zien in de stad. Totdat wij deze pilaren ontdekten vlakbij de San Lorenzo basiliek. Deze pilaren zijn van een voormalige tempel of van een badhuis en ze stammen uit de 4e eeuw. Tot de jaren ’50 van de 20e eeuw werden de pilaren omgeven door oude huizen. De huizen zijn afgebroken om de pilaren een “plek” te geven in de stad. Ook hier viel het mij erg op dat er geen andere toeristen waren, echt een onbekende parel van Milaan dus.

Porta Ticinese Medievale

Eén van de belangrijkste stadspoorten in de middeleeuwen van Milaan. De boog in de poort was erg bekend, omdat het een middeleeuwse uitstraling heeft. Gedurende de 11e eeuw zijn alle stadspoorten in Milaan gesneuveld, behalve de Porta Ticinese en de Porta Nuova. De poort kun je vinden in de buurt van de San Lorenzo en de Colonne di San Lorenzo.

Wat te doen in Milaan

San Siro stadion

De meeste van mijn lezers zullen weten dat ik al voetbal sinds ik 8 jaar ben. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik nooit echt een fan geweest ben van voetbal kijken. De vriendin waarmee ik Milaan bezocht wilde graag het stadion bezoeken en dus gingen wij op pad. Het stadion is gigantisch van binnen en van buiten. Het kost €17 per persoon om het stadion van binnen te bekijken. Je kunt dan zelfs rondkijken, je volgt een tour maar je kunt alles op jouw eigen tempo bekijken. Ik moet zeggen dat ik het de €17 zeker waard vond. Je kunt de kleedkamers, tribunes, persruimtes en nog veel meer bekijken. Erg leuk om dat eens van dichtbij te zien.

Europa - Wat te doen in Milaan

Navigli

Nadat wij San Lorenzo hadden bezocht, liepen we terug naar de metro. We liepen een andere route dan op de heenweg en toen kwamen we spontaan deze plek tegen. Navigli is een prachtige straat in Milaan, waar je meer het idee hebt dat je in Venetië bent. Je kunt heerlijk langs het water lopen of op een terrasje neerstrijken. Ook vind je er verschillende ijssalons met echte Italiaanse ‘gelato’, zeker het proberen waard. Het is gewoon heerlijk om even in deze wijk rond te lopen.

Ben jij wel eens in Milaan geweest? Heb je iets gehad aan de ‘Wat te doen in Milaan’ tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Italie?

~ Kosten van een weekend Milaan

Meer wat te doen in…?

~ Wat te doen in Berlijn

~ Wat te doen in Praag

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Wat te doen in Milaan, Italië (10 tips & bezienswaardigheden)”

  1. Mooi gedaan! Ook met die ronde foto’s zo 🙂 Ik ben ooit 1 dag in Milaan geweest, in 2012 geloof ik, en heeel veel kilometers gemaakt want ik wilde uiteraard zoveel mogelijk zien haha. De Dom vond ik echt prachtig, maar moet eerlijk zeggen dat ik verder niet echt fan was van Milaan.. Maar miss was ik er ook te kort om echt te kunnen oordelen..

  2. Milaan, ik rijd er jaarlijks minstens 8 keer voorbij, maar meer dan een korte koffiestop is het nooit. Ik hoop er dit jaar eindelijk eens een aantal dagen te zijn, en dan staan er inderdaad een flink aantal dingen op mijn lijst die ook in jouw blog staan. 🙂

  3. Milaan is een geweldig leuke stad en jouw tips zijn zeer zeker de moeite waard.
    Ik zou zelf nog “Torre Branca” aan het lijstje toevoegen. Vanaf deze toren heb je fantastisch uitzicht over de stad.
    Misschien is ons navigatiesysteem voor de metro in Milaan ook wel de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge