Vaak wordt gedacht dat Milaan een extreem dure stad is. Ik was een weekend in Milaan en vond dit erg meevallen. Daarom heb ik de kosten van een weekend Milaan onder elkaar gezet om jullie er een beeld bij te geven.

kosten van een weekend Milaan

Kosten van het hotel = €97.34

Het hotel is misschien wel je grootste kostenpost. Wij verbleven in het Starhotel Ritz, niet de goedkoopste keuze moet ik zeggen. Dit vier sterren hotel is natuurlijk geen budgetkeuze maar wij wilden graag luxe en een ontbijt inbegrepen. Je kunt goedkopere hotels vinden als je volledig voor budget gaat.

Kosten van de vlucht = €99,00

De volgende uitgave is ook een grote, de vlucht. Zoals je kunt zien is onze vlucht ongeveer even duur als de hotelovernachtingen. Wij vlogen met EasyJet vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Milaan Malpensa.

kosten van een weekend Milaan

Kosten vervoer = €32,60

De volgende kostenpost is het vervoer in en naar de stad. Vanaf Milaan Malpensa hebben wij de Malpensa Express genomen, dit kost €12 voor een enkeltje dus totaal heb ik daar €24 voor betaald. Ook moet je je binnen de stad kunnen verplaatsen. Dit hebben wij gedaan met de metro, dit heeft €8,60 gekost voor een 48-uurs kaart. Je kunt dan 48 uur onbeperkt rondreizen met de metro.

kosten van een weekend Milaan

Kosten van San Siro tour = €17

Het bezoeken van bezienswaardigheden is veelal gratis in Milaan. Je kunt elke kerk, kasteel of ruïne gratis van binnen bekijken. Toch heb ik geld uitgegeven aan bezienswaardigheden, wij bezochten het San Siro stadion! De tour door dit stadion kostte €17 en duurde zo’n 60 tot 80 minuten. Een andere bezienswaardigheid die geld kost is de Duomo, deze hebben wij niet van binnen bekeken, de rij was zo lang dat wij dat niet zagen zitten.

Kosten voor lunch €19,60

We hadden ontbijt inbegrepen bij het hotel maar de volgende maaltijd, lunch, was dat niet. We hebben op verschillende plekken geluncht, dit vaak in de vorm van een broodje en wat te drinken. De kosten voor de lunch zijn totaal voor de drie dagen dat wij in Milaan zijn geweest.

Kosten voor diner €34,80

Ik moet zeggen dat we qua avond eten niet erg culinair bezig zijn geweest. We hebben één keer in een Italiaans tentje gegeten, wat erg tegenviel… Daardoor zijn we de volgende dag veilig naar de grote gele M gereden. Toch zijn deze kosten realistisch ook als je elke avond lokaal wilt eten, de prijs van de gerechten in Milaan is rond de €15-20.

Kosten van ijs €2,70

Als je in Italië bent moet je natuurlijk ook een lekkere gelato eten. Ik heb genoten van deze lekkere caramel en yoghurt amarena roos. Het voordeel is dat je alleen een hoorntje koopt en vervolgens zelf mag kiezen hoeveel smaken je neemt en welke smaken je neemt.

Kosten voor souvenirs = €10,00

Natuurlijk is het altijd leuk om souvenirs mee te nemen voor het thuisfront. Mijn standaard souvenir is een magneet voor op de koelkast. Deze keer nam ik ook een klein cadeautje voor mijn vriend mee. De magneet en het cadeautje waren samen nog geen €10,- dus een souvenir uit Milaan moet je vooral niet laten liggen.

Kosten voor toeristenbelasting = €10,-

Toeristenbelasting is ook kostenpost, in elke stad in Europa moet je toeristenbelasting betalen. In Milaan is dat €5,- per persoon per nacht. Dat is best duur, vergeleken met andere Europese steden.

Totale kosten van een weekend Milaan = €323,00

De kosten zijn per persoon berekend.

Tips voor het boeken van een stedentrip naar Milaan

Als je naar Milaan gaat, dan zijn er veel mogelijkheden om alles te boeken. Allereerst is het handig om ver van te voren te boeken, dan zijn de tickets & hotels het voordeligst. Je kunt voor een pakketreis gaan maar ook zelf hotel & vlucht bundelen. Op Goedkoopstestedentrip vind je altijd een overzicht voor een goedkope stedentrip Milaan. Zo kun je in één oogopslag zien of een pakketreis of een hotel & vlucht zelf bundelen voordeliger is.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Vind jij de kosten van een weekend Milaan meevallen? Of had jij minder verwacht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Milaan?

~ Wat te doen in Milaan

Meer stedentrips?

~ Stedentrip Praag

~ Stedentrip New York

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge