Tijdens de vijf maanden dat ik hier woon en studeer was dit eigenlijk de eerste must see in Göteborg die ik bezocht en ontdekte. Ik kreeg dit als tip van verschillende inwoners van de stad en de tip bleek een gouden, namelijk Skansen Kronan.

Skansen Kronan
img_3330

Oorspronkelijk is het een deel van een fort, dit fort werd gebouwd in de 17de eeuw en is nooit aangevallen of beschoten. Dit deel van het fort is daarom nog in goede staat. Net als de meeste forten/kastelen ligt Skansen op een heuvel. Dit is de reden waarom ik denk dat iedereen Skansen Kronan moet bezoeken, vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de hele stad.

Je kunt het fort helaas niet van binnen bekijken maar de buitenkant is prachtig. Doordat de staat van het gebouw nog zo goed is, neem je even een sprongetje terug in de tijd. Het fort is trouwens makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf de tram loop je zo’n 10 minuten en dan sta je op de top van de heuvel.

img_3337

Skansen ligt in de Haga-wijk, dit is een gezellige wijk met veel cafés en veel beweging. Je ziet veel jongeren en studenten in de wijk en er zijn veel gratis activiteiten te doen in deze wijk. Ook het bezoeken van Skansen is geheel gratis, het enige wat het kost is een beetje inspanning om de heuvel op te lopen.

Deze blog is misschien iets korter dan normaal maar ik kan de pracht van deze plek is eigenlijk niet goed beschrijven. Je moet toch echt gewoon zelf naar de plek gaan en genieten van het uitzicht en de rust.

Zou jij de stad eens vanaf een ander perspectief willen zien? Zou jij een bezoek brengen aan Skansen Kronan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Göteborg

~ Wilde dieren in Slottskogen

– Wat te doen in Göteborg 15 tips

~ Hostel tip Göteborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge