Week 3 is net als vorige week weer heerlijk geweest! Veel dagen vrij gehad van de universiteit en ik heb weer een aantal leuke plekken in Göteborg mogen ontdekken. Elke week plaats ik een blog over mijn afgelopen week, deze blogs kunnen jullie dus de komende vijf maanden verwachten.

Vrijdag 2 september

Onze auto was al een tijdje “stuk”, het werd steeds erger en vandaag moesten we naar de garage. Mijn moeder en ik gingen braaf op pad met de auto richting de garage, zo’n 70 minuten rijden. Nadat de auto twaalf keer was afgeslagen midden op de snelweg en andere wegen hebben we toch de sleepdienst maar gebeld. Het was te gevaarlijk om verder te rijden en het overige verkeer werd gehinderd door ons. Toen we naar de garage zijn gebracht door de sleepwagen kregen we een leenauto mee en hebben we zo de omgeving kunnen verkennen. We zijn naar het eiland Orust geweest en vervolgens naar meerdere kleine eilandjes in die omgeving. We zijn geëindigd bij Fiskebäcksil, een prachtig dorpje waar we ook nog eens een molen vonden.

Zaterdag 3 september

Vandaag heb ik eigenlijk vooral aan mijn blog gewerkt. Nieuwe blogs geschreven, oude blogs verbeterd en foto’s rechtgezet etc. etc. Verder doen wij altijd op zaterdag boodschappen dus dat was ook weer een vast onderdeel van deze dag. Eigenlijk was zaterdag dus een heerlijke chilldag!

Zondag 4 september

Vandaag was het dan zover, mijn eerste voetbalwedstrijd voor LerumsIS. Helaas moesten we tegen te koploper en zoals de titel van deze blog al zegt, we hadden geen geluk. De einduitslag was 0-11 voor Göteborg FF. Na de wedstrijd was ik helemaal uitgeput en heb ik de rest van de dag op de bank gelegen. Het speeltempo is een stuk hoger dan in Nederland, waardoor ik helemaal bekaf was.

Maandag 5 september

Maandag had ik geen universiteit, dus eigenlijk weer een rustige dag. Ik besloot te beginnen met puzzelen, wat ik vroeger vaak deed. Zoals je ziet ben ik niet heel ver gekomen maar ieder begin is er één. Verder ben ik ’s avonds met mijn vader mee geweest tijdens een hardloop rondje. Ik ben niet gaan hardlopen maar met de fiets meegereden. Toen we terug kwamen, zagen we dit fantastische uitzicht bij het station.

Dinsdag 6 september

Dinsdag moest ik dan eindelijk weer naar de universiteit. We kregen les over de Nordic Noir, de crime films waar ze in Scandinavië gek op zijn. Ik vond het erg interessant en heb daar dus erg veel van geleerd. Aan het eind van de middag had ik afgesproken met Clara, Daphneé en Teéle. Op z’n Zweeds gingen we genieten van fika. Ik koos voor een heerlijke chocolade framboos taart. We hebben uren zitten kletsen en besloten het vaker te doen.

Woensdag 7 september

Een erg drukke dag, eerst ben ik naar Slottsskogen geweest en vervolgens was er open dag op mijn vaders werk. Slottsskogen is een gigantisch park in het zuidwesten van Göteborg en je kunt er heerlijk wandelen, maar je vindt er ook een dierenpark. Ik spotte er verschillende Scandinavische dieren en had er een fantastisch uitzicht over de stad. Binnenkort komt er een aparte blog over Slottsskogen! Mijn vader werkt als bakker en ik heb tijdens de open dag genoten van alle lekkere hapjes. ’s Avonds kregen we taco’s van een echte foodtruck. Een erg geslaagde, drukke dag in week 3 dus!

Donderdag 8 september

’s Ochtends kort even naar de universiteit geweest en ’s middag heb ik heerlijk zitten bloggen en aan school zitten werken in Trädgårdsföreningen, een park midden in het centrum van Göteborg. Het was heerlijk weer dus het was gezellig druk in het park. Ook over dit park komt binnenkort een blog online, stay tuned!

Dit was het einde van week 3 in Zweden! Ondanks de pech deze week was het ook een week vol hoogtepunten, ik hoop dat week 4 net zoveel te bieden heeft.

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 3 ? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer weekoverzichten?

~ Week 1: Omgeving ontdekken

~ Week 2: Universiteit & nieuwe vrienden

Meer over studeren in het buitenland?

~ Alle informatie vind je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge