Vandaag weer een blog over mijn eigen stad, Göteborg. Zoals jullie weten studeer ik vijf maanden in Göteborg, ik woon alleen een stuk buiten de stad. Soms wil ik tot laat in de stad blijven of moet ik voor school erg vroeg op school zijn… Daarom heb ik een aantal nachtjes geslapen in het Spoton Hostel in de stad. Ik zou dit hostel aanraden aan iedereen die op stedentrip gaat naar de Zweedse stad. Dit is mijn hotel tip Göteborg. Je kunt met deze kortingscode voor Hotels tot wel 20% korting krijgen bij het boeken van een kamer.

Bereikbaarheid

Het hostel kun je zowel vanaf het centraal station als vanaf de luchthaven goed bereiken. Vanaf de luchthaven neem je de vliegtuigbus en kun je uitstappen bij Körsvagen, je moet dan nog zo’n vijf minuten lopen naar het hostel. Vanaf het centraal station kun je de tram of bus nemen naar de halte Getebergsäng, dan stap je recht voor het hostel uit. Het hostel ligt op nog geen twee minuten lopen van het bekende attractiepark Liseberg. De zuidingang van het park kun je vanuit het hostel makkelijk en snel bereiken.

Hotel tip Göteborg

De kamer

De naam van het hostel zegt het al, Spoton hostel. Je kunt hier dus slapen op gedeelde kamers. Zo sliep ik op deze kamer, 2 x 7 dames. Ook kun je voor een privé kamer kiezen met een eigen badkamer etc.. De slaapzaal is groot en erg handig. Ieder bed heeft een eigen lampje en een zakje voor belangrijke spullen. Ook kan iedereen gebruik maken van de kluisjes, vergeet dus geen hangslot mee te nemen. Als je aankomt kun je gewoon een leeg bed kiezen en deze opmaken. Beddengoed is aanwezig, maar je kunt natuurlijk ook je eigen spullen meenemen. Er zijn trouwens bij elk bed ook genoeg stopcontacten aanwezig, je kunt dus al je elektronische apparaten gewoon opladen. Daarom is het Spoton mijn hotel tip Göteborg.

hotel tip Göteborg

De badkamer

Tijdens mijn overnachtingen in het Spoton hostel sliep ik op een slaapzaal, over een privé badkamer kan ik dus helaas niets zeggen. De gedeelde badkamer(s) waren erg schoon en groot. Ik heb geen één keer moeten wachten tot ik aan de beurt was. De douches zijn ruim en hebben veel haakjes om kleding op te hangen. De badkamer was vlak naast mijn slaapzaal dus dat was erg fijn. Je kunt een bed op een slaapzaal of privékamer gemakkelijk boeken via Booking.com.

Het hostel

Naast de kamer en de badkamer heb je natuurlijk ook een keuken en woonkamer in dit hostel. De keuken is zoals je ziet erg groot en is voorzien van alle benodigde apparatuur. Je kunt gebruik maken van de oven, vaatwasser, het fornuis en natuurlijk de koelkast en vriezer. Net zoals in veel hostels geldt hier de regel: je kunt alles gebruiken als je het maar weer opruimt. De woonkamer is eveneens groot en bevat verschillende eettafels en een zithoek met een televisie. Hier kun je tientallen zenders kijken of zelf een dvd opzetten. De kosten voor een overnachting in een slaapzaal is rond de €29 per persoon per nacht. De kosten voor een overnachting in een privé kamer met badkamer zijn rond de €120 voor twee personen per nacht.

Disclaimer: In dit artikel heb ik een affiliate link geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij in dit hotel willen verblijven? Heb jij een andere hotel tip Göteborg voor ons? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Göteborg?

~ Stedentrip Göteborg

– Praktische informatie

~ Gratis dierenpark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge