Vandaag het overzicht van week 14 & 15 in Zweden. Inmiddels heb ik blok 3 afgesloten (en gehaald) en zit ik midden in blok 4. Ik bezoek Nederland en vier Sinterklaas bij mijn oom en tante. En ik mag eindelijk beginnen aan het openen van mijn adventskalender van Rituals. Benieuwd wat er allemaal gebeurd? Lees snel verder!

Maandag 21 november

Vandaag was ik vrij maar ging naar school om met mijn studiegroep onze presentatie voor te bereiden. Dat was alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Ik zat in de trein maar na een tijdje stonden we ineens stil, zo’n 45 minuten. De trein voor ons bleek een aanrijding te hebben gehad met een auto… Na anderhalf uur besloot de machinist dat we allemaal maar moesten uitstappen en terug moesten lopen naar het vorige station. Het was een heel avontuur maar ik kwam zo’n twee uur te laat eindelijk aan op school (oeps).

Dinsdag 22 t/m vrijdag 25 november

Tijdens deze dagen heb ik vooral gewerkt aan mijn home exam. Ik moet maandag 28 november mijn examen voor blok 3 inleveren, dat heb ik tijdens deze dagen gemaakt. Natuurlijk heb ik tussendoor ook andere dingen gedaan, maar niet veel interessants.

Zaterdag 26 november

Vandaag was het eindelijk zo ver, we hebben het Zweedse kenteken opgehaald en op de auto geplaatst. Mijn ouders gaan nu eindelijk als echte Zweden over straat. ’s Middags gingen mijn moeder en ik naar Floda, hier was een leuke kerstmarkt. Uiteindelijk hebben we niets op de markt gekocht maar wel de kringloop leeg gekocht. Zo scoorde ik deze Nikes voor maar €4. Goede deal toch?

Week 14 & 15

Zondag 27 november

Overdag bakte ik kruidnoten (lekker Hollands) en ’s avonds gingen we naar Alingsås. Hier was een tomteparaden, wat vrij vertaalt een kerstmannen parade is. We hebben gekeken naar de leuke parade en even over de kerstmarkt gelopen. Na de parade was het etenstijd en besloten we om lekker pizza te gaan eten in de stad. We bestelden een familie pizza en kregen deze gigantische pizza, wow! Hij was nog heerlijk ook!

Maandag 28 november

Vandaag moest ik mijn examen inleveren, die ik al enige tijd af had. Het was dus alleen een formaliteit! De rest van de dag heb ik veel gewandeld met mijn moeder.

Dinsdag 29 & woensdag 30 november

Toen ik dinsdag naar school ging deed ik een gave ontdekking… De kerstverlichting en versiering was opgehangen in Göteborg! Ik ben na school gelijk de stad in gedoken om een aantal foto’s te maken van de prachtig versierde stad. ’s Woensdags moest ik trainen met de voetbal en ging ik overdag naar school.

Week 14 & 15

Donderdag 1 december

Vandaag ging ik op missie, een nieuwe ski-jas scoren! Ik ging de stad in en na vijf verschillende winkels kwam ik eindelijk een leuke (en betaalbare) ski-jas tegen. En ik mocht eindelijk mijn eerste vakje openen van mijn adventskalender van Rituals. Via mijn Instagram, zul je elke dag zien wat ik uit de kalender krijg!

Vrijdag 2 december

Vrijdagochtend vlieg ik om 06:00 naar Amsterdam, de hele stad is ook vanuit de lucht mooi te zien. Op vrijdag duik ik gelijk Delft in om de laatste Sinterklaas cadeaus en alle benodigdheden voor mijn surprise te scoren. Ik moet mijn surprise in één dag in elkaar zetten omdat ik morgen al Sinterklaas vier. Het was een hele uitdaging en het is gelukkig gelukt!

Week 14 & 15

Zaterdag 3 december

Vandaag is het dan zover, de Sint komt op bezoek. Wel in Flevoland dus we moeten eerst zo’n anderhalf uur in de auto zitten, maar gelukkig is het het waard! Ik kreeg een concert van One Direction als surprise met een schort als cadeau, dank u Sinterklaasje. We hebben een heerlijke avond gehad en mijn oom en tante hebben ons verwend met een heerlijk gevuld stokbrood! Na een lange rit kwamen we rond 00:00 thuis.

Zondag 4 december: het einde van week 14 & 15

Ik vlieg vanmiddag terug naar Göteborg en ’s ochtends geniet ik nog van mijn tijd met mijn vriendje. De vlucht verloopt niet helemaal soepel, de landingskleppen gaan niet uit en het kost de piloot veel moeite om het vliegtuig toch aan de grond te krijgen. Gelukkig; na 30 minuten in de lucht cirkelen kunnen we eindelijk landen!

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 14 & 15? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer weekoverzichten

 – Week 12 & 13: Kopenhagen

Deel 10 & 11: Eerste sneeuw

Week 8 & 9: Veel bezoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge