Een klein beetje te laat maar vandaag het overzicht van week 10 & 11 in Zweden. Inmiddels zit ik al aan het einde van blok 2 van de 4 blokken hier. Toch voelt het soms of ik hier pas net ben. In deze weken werk ik veel voor school en komt er bezoek (alweer). Sommige dagen zijn samengevoegd omdat het anders een heel boekwerk wordt. Veel leesplezier!

Maandag 24 oktober

Vandaag is de eindpresentatie van blok 2. Blok 2 gaat over muziek en nationalisme. We moesten vertellen over muziek in ons thuisland vergeleken met de muziek in Zweden. Ik zat in een groepje met vier andere meiden, helaas waren er twee ziek… Zij waren alleen niet de enige die ziek waren, de rest van de klas was ook “ziek”. Zo kwam het dat ik uiteindelijk met één ander meisje in de les zat… Heel gek!

Dinsdag 25 t/m vrijdag 28 oktober

Tijdens deze dagen ben ik druk bezig geweest met mijn essay. Ik moest als afsluiting van blok 2 een essay schrijven over de invloed van muziek in de boerensamenlevingen in Zweden in de 17de eeuw. Wat ik zelf een super interessant onderwerp vond, dus ik heb mezelf met plezier een aantal dagen opgesloten in mijn kamer. Maandag 31 oktober moest het pas ingeleverd worden maar omdat er komende weekend bezoek komt, wilde ik het al eerder af hebben.

Zaterdag 29 oktober

Laura, een vriendin van mijn moeder en haar vriend kwamen ons bezoeken in Zweden. We zouden ze ophalen op de luchthaven en besloten een leuk bordje te maken zoals alle taxichauffeurs doen. ’s Middags zijn we gelijk een rondje gaan lopen door het bos, want het was heerlijk weer! ’s Avonds zijn we natuurlijk naar de Alingsås lights geweest. Hier schreef ik ook over in mijn blog over Alingsås. Rond een uur of tien ’s avonds kwamen we weer thuis en waren we allemaal helemaal uitgeput.

Zondag 30 oktober

Mijn ouders en Laura en Peter zijn naar Nolhaga geweest en hebben daar lekker gewandeld. Ik had geen zin om mee te gaan en besloot om lekker thuis te blijven en een aantal blogs te schrijven. Lekker een rustig dagje dus!

Maandag 31 oktober

Vandaag was ik de gids en kreeg ik de leiding. We gingen naar Göteborg, de stad! Ik heb een leuk programma bedacht en we zijn met de trein naar de stad gegaan. We begonnen in Slottsskogen, gevolgd door de Fiske kyrkan, Trädgärdforeningen, Kungspotplatsen en nog veel meer. De stad hebben we goed bekeken en rond een uur of 4 was iedereen het eigenlijk zat. We zijn toen terug naar huis gegaan en hebben ’s avonds nog verschillende potjes rummikub gespeeld.

Dinsdag 1 november & woensdag 2 november

Vandaag moest ik weer naar school, blok 3 begon. Scandinavische kunst door de jaren heen van de Vikings tot moderne kunst. Dinsdagmiddag gingen Laura en haar vriend weer naar huis. Woensdag heb ik eigenlijk niet veel gedaan, vooral veel gewandeld met mijn moeder.

Donderdag 3 november

img_4667

Vandaag moest ik samen met mijn groepje het kunstmuseum van Göteborg bezoeken. We kregen een gids die ons veel informatie heeft gegeven over alle schilderijen en andere werken. Vervolgens moesten we naar het Design museum van Göteoborg om daar een opdracht uit te voeren. We hebben netjes alle vragen beantwoordt en zijn vervolgens weer naar huis gegaan.

Vrijdag 4 november

SNEEUW! Het beste is om wakker te worden en naar buiten te kijken en een heel wit vlak te zien. Vandaag was het zo ver 🙂 Ik kon mijn blijdschap niet op en ben gelijk lekker buiten gaan wandelen en foto’s gaan maken. Zo kwam ik dit lieve eekhoorntje tegen! Dit was toch wel het hoogtepunt van week 10 & 11.

Week 10 & 11

Zaterdag 5 & zondag 6 november

Mijn moeder was naar Nederland dus het weekend waren mijn vader en ik samen. We hebben veel gewandeld door de sneeuw, veel potjes rummikub gespeeld en iedere avond een vuurtje gestookt. Een lekker rustig weekend gehad dus!

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 10 & 11? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer weekoverzichten?

Week 8 & 9: Veel bezoek!

Deel 6 & 7: School school school

~ Week 5: Opa & oma op bezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge