Vandaag het overzicht van week 12 & 13 in Zweden. Inmiddels zit ik al aan het einde van blok 3 van de 4 blokken hier. Ik bezoek Kopenhagen met mijn klas en mijn vriend komt op bezoek. Verder wordt onze auto gecheckt om een Zweeds kenteken te krijgen en red ik mijn vader. Benieuwd wat er allemaal gebeurd? Lees snel verder!

Maandag 7 november

Mijn vader moest vandaag om 06:00 vliegen naar Amsterdam. Alleen had hij zich vergist in de tijd en had zijn wekker om 04:50 gezet in plaats van 03:50. Je moet weten dat het ongeveer 35 minuten rijden is vanuit ons huis naar Landvetter airport. Ik schrok om 05:02 wakker toen ik mijn vader hoorde, ik riep “Goede vlucht tot volgende week”. Toen keek ik op mijn telefoon en stond ik meteen naast mijn bed. Hij ging het niet meer redden!

Stress

Hij zou de auto parkeren en mijn moeder zou de volgende dag weer naar Zweden komen en de auto meenemen. Ik riep meteen “Ik ga mee, dan hoef je niet te parkeren dat scheelt tijd”, “Goed idee, schiet op!”. Ik trok mijn pyjama broek, een trui, mijn jas en mijn crocs aan en sprong in de auto. We kwamen 05:35 aan op de luchthaven en mijn vader heeft een sprintje getrokken door de security en naar de gate. Hij kwam 05:45 aan bij de gate  en hij kon nog net naar binnen. wat een ochtend. Ondertussen stond ik daar met -3 en blote voeten in mijn crocs op de luchthaven. Gelukkig heeft hij het gehaald, wat een avontuur!

Dinsdag 8 t/m donderdag 10 november

De colleges van blok 3 begonnen en daar ben ik deze dagen braaf naartoe geweest. Woensdagavond heb ik met een paar meiden pizza gegeten en hebben we gepraat over de verkiezingen in Amerika. Tot laat hebben we zitten kletsen en ik kwam uiteindelijk rond 11 uur ’s avonds weer thuis.

Vrijdag 11 t/m zondag 13 november

img_4848

Mijn lieve vriendje kwam weer naar Zweden. Na zo’n drie weken hadden we elkaar toch wel gemist! We hebben vooral lekker veel gewandeld en zijn tijdens het wandelen nog drie hertjes tegen gekomen. Alleen kon Sam niet snel genoeg een foto maken, hij had mijn camera vast, helaas! Stiekem baalde ik heel erg… Verder hebben we een pepparkakshuset gemaakt. Het is een traditie om dit rond kerst in elkaar te zetten. Helaas moet ik toegeven dat het tot nu toe nooit is gelukt om het heel in elkaar te zetten. Dit jaar was het zover! Het is eindelijk gelukt 🙂

Maandag 14 & dinsdag 15 november

Rituals adventcalender 2016
Week 12 & 13

Maandag besloot ik eindelijk iets te kopen wat ik altijd al graag wilde hebben. Een advent kalender en wel die van Rituals. Ik was erg blij dat ze hem nog hadden en ik kan eigenlijk niet wachten tot het 1 december is en ik het eerste eruit mag pakken. Dinsdag had ik weer colleges en ’s middags bezocht ik met mijn groepje het Stadsmuseum van Göteborg.

Woensdag 16 november

Week 12 & 13

Vandaag ging ik samen met mijn moeder naar de garage. Onze auto heeft nog steeds een Nederlands kenteken, daar moet natuurlijk verandering in komen. De auto moet wel eerst helemaal gecheckt worden voordat het kenteken mag veranderen. We hebben ongeveer 2 uur in de garage gezeten maar uiteindelijk werd de auto goedgekeurd, yes! Toen moesten we alleen wel de uitlaat laten maken want die hing een beetje los. We besloten dat gelijk te doen en gingen naar de dichtstbijzijnde garage. Na daar zo’n 40 minuten te hebben gewacht konden we eindelijk richting huis. En het Zweedse kenteken werd binnen een week bezorgd, top!

Donderdag 17 november

Vandaag had ik les van 09:00 -16:00 en besloot ik in een hostel te slapen in de stad. Vrijdag moesten we om 07:15 bij school zijn om naar Kopenhagen te gaan. Alleen de trein vanuit mijn huis reed niet, dus het zou mijn ongeveer 2 uur kosten om in de stad te komen. Ik sliep al eerder in het Spoton hostel in Göteborg, dus besloot daar nogmaals te slapen. Ik ging lekker vroeg slapen want de wekker stond om 06:30.

Vrijdag 18 november

Week 12 & 13

Vandaag was ik erg vroeg wakker, 06:15 uur en was ik gelijk klaarwakker. Ik verliet gelijk het hostel en ging onderweg naar de afgesproken plek. Om 07:00 stond ik braaf op de plek te wachten en na zo’n 15 minuten was iedereen verzameld in de bus en gingen we op naar Kopenhagen. Na zo’n 4 uur in de bus kwamen we aan en bezochten we gelijk het kunstmuseum. Na de rondleiding in het kunstmuseum gingen we lopend naar het Designmuseum en keken we daar ook rond.

Wandeling

Tijdens de wandeling hebben we lekker geluncht en zijn we langs het Rosenborg kasteel geweest. Na het Design museum was het tijd om alweer terug naar Zweden te gaan. Na weer een lange busrit kwamen we terug in Göteborg. De trein reed helaas nog steeds niet dus ik moest met een vervangende bus. Ik kwam niet verder bij Lerum (een stad hier verderop), gelukkig kwam ik een meneer tegen die ook in Norsesund woont en kon ik met hem verder rijden. Na een hele lange dag kwam ik rond 10 uur ’s avonds eindelijk thuis. Het was wel de leukste dag van week 12 & 13!

 Zaterdag 19 & zondag 20 november

Het weekend heb ik goed besteed. Ik ben begonnen aan mijn afsluitend essay voor blok 3. Ik heb verder natuurlijk veel gewandeld met mijn ouders. Het essay heb ik al bijna af, ondanks dat ik nog meer dan een week heb om het in te leveren.

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 12 & 13? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer weekoverzichten?

Week 8 & 9: Veel bezoek!

Deel 6 & 7: School school school

Week 5: Opa & oma op bezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge