Week 5 is net als vorige week weer heerlijk geweest! Veel dagen vrij gehad van de universiteit en mijn opa en oma waren op bezoek. We hebben veel leuke dingen gedaan en lekker veel van de omgeving ontdekt.

Vrijdag 16 september

Week 5

Vrijdag had mijn vader vrij genomen van zijn werk zijn wij met zijn vijven de stad (Göteborg) in gegaan. Aangezien het de dag is waar ik studeer kreeg ik de rol van gids. We hebben verschillende leuke toeristische plekken bezocht. We hebben een fika gedaan in Trädgårdsföreningen en aten een heerlijke lunch aan Kungsportgatan. Verder heb ik laten zien waar mijn universiteit is en hebben we gewandeld door het centrum van Göteborg.

Zaterdag 17 september

Vandaag alweer een leuke dag. ’s middags moest ik voetballen, mijn opa & oma en ouders kwamen kijken. Helaas hebben we (weer) niet gewonnen. Na de wedstrijd moest ik gelijk weg. Ik had afgesproken om samen met Clara, Téele en Daphneé naar Liseberg te gaan. Liseberg is het attractiepark van Göteborg en Zara Larsson kwam optreden. Je betaalt de entree en kunt dan gewoon naar het concert gaan, typisch Zweeds, zo zag ik ook The Script in Stockholm. ’s Avonds sliep ik voor het eerst van mijn leven in een hostel, in een gedeelde kamer dan.

Zondag 18 september

Eigenlijk zou ik mee doen aan de city challenge van de universiteit. Ik werd alleen al rond 07:30 wakker en kon maar tot 10:00 op de kamer blijven. Mijn ouders en opa & oma gingen naar Nolhaga (mooi park in Alingsås) gaan en ik koos om toch met hun mee te gaan. Uiteindelijk hebben we met heerlijk weer kunnen wandelen in Nolhaga en vervolgens een heerlijke wafel met slagroom en aardbeien kunnen eten.

Maandag 19 september

Week 5

Maandag moest ik er toch echt weer aan geloven en moest ik naar school. Na al die leuke dagen was het toch wel een beetje moeilijk. Gelukkig kon ik ergens naar uitkijken want ’s avonds gingen we uit eten. In het dorpje waar ik woon, is maar 1 café / restaurant. Dit is het stations café en daar zijn wij met zijn vijven uit eten geweest. Ik had een schnitzel met patat en heb genoten! Helaas was het wel een schnitzel voor 3 personen dus kon ik mijn bordje niet leeg eten.

Dinsdag 20 september

Ook dinsdag moest ik weer naar school en ’s avonds had ik training van de voetbal. Dinsdag kregen we de opdracht te horen die we maandag 26 september af moesten hebben om het eerste vak af te ronden.

Woensdag 21 september

’s Ochtends ben ik gelijk aan de slag gegaan met de opdracht voor school. ’s Middags ben ik met opa & oma naar Naäs fabrik geweest. Dit is een oude fabriek waar nu boetiekjes in zitten, vervolgens zijn we naar Naäs slot geweest. Daar hebben we heerlijk gewandeld en omdat we er nog niet klaar mee waren zijn we ook nog naar Flora kyrkan geweest. Deze prachtige kerk is zeker een bezoekje waard!

Donderdag 22 september

Week 5

Vandaag gaan mijn opa & oma weer richting Nederland. Ik heb in week 5 erg genoten van hun bezoek. Net voor ze weg moesten heb ik nog even samen met opa & oma mijn puzzel afgemaakt. In week 4 kon je zien dat ik hieraan was begonnen. We hebben opa & oma uitgezwaaid en gelukkig hebben ze deze keer de boot niet gemist en zijn ze inmiddels weer veilig in Nederland.

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 5 ? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer weekoverzichten?

~ Week 2: Universiteit & nieuwe vrienden

– Week 3: Autopech & voetbalpech

~ Week 4: Veel vrij & kunstwandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge