Als vrouw alleen naar Curaçao is misschien een keuze die niet iedereen maakt. Zelf ben ik afgelopen november alleen naar Curaçao geweest en heb ik dit als heel prettig ervaren. Daarom vertel ik vandaag welke voorbereidingen ik heb genomen en waar je op moet letten. Bovenal, het is veilig als je je goed voorbereid!

De reis naar Curaçao

Het reizen naar het eiland, gebeurt eigenlijk altijd met vliegtuig. Vanuit Nederland is het ongeveer tien uur vliegen, afhankelijk van de wind. Zelf vind ik het geen probleem om alleen in een vliegtuig te zitten. Gelukkig had ik op de heenweg en terugweg een stoel vrij naast mij, dat is wel erg fijn. Het grootste gedeelte van de vlucht heb ik geslapen of film gekeken. Goede voorbereiding is dus door leuke tijdschriften, boeken of ander vermaak mee te nemen. Zo kun je jezelf makkelijk tien uur lang vermaken. Tijdens de vlucht heb ik hele leuk gesprekken gehad met mijn buurvrouw, wat je normaal als je samen reist minder snel doet.

Auto rijden op Curaçao

Jezelf verplaatsen op het eiland

Curaçao is geen groot eiland maar om jezelf goed te kunnen verplaatsen op het eiland is een huurauto nodig. Ik heb deze gehuurd bij De Vos autoverhuur, een goede betaalbare optie. Het huren van een auto is wel echt een must, zeker als vrouw alleen. Auto rijden vind ik heerlijk dus dat is geen probleem. In mijn eentje rijden vind ik ook geen probleem, zelfs als ik de weg niet ken. Vanaf huis had ik een telefoon houder meegenomen zodat ik mijn telefoon aan het raam kon bevestigen en zo veilig kon rijden. In het verkeer is het overdag veilig om als vrouw alleen jezelf te verplaatsen, in het donker is het minder verstandig. Ik ben daarom vrijwel iedere dag voor het donker “thuis” gekomen.

Wil je mij bedanken voor alle gratis blogs en tips? Dat kan door middel van een lekker kopje thee!

Christoffel berg beklimmen
Als vrouw alleen naar Curaçao

Activiteiten

Vrijwel alle activiteiten op het eiland kun je uitstekend in je eentje doen. Doordat er veel Nederlanders zijn en ook de lokale bevolking Nederlands spreekt, heb je veel aanspraak. Tijdens een boottocht naar Klein Curaçao ben ik de hele dag met een stel van mijn leeftijd opgetrokken, erg fijn als je de rest van de periode alleen bent. Dit heb je veel op het eiland, iedereen is vriendelijk en dat kan fijn zijn.

Het enige activiteit wat ik niet alleen heb gedaan is de Christoffel berg beklimmen. Dit vond ik geen prettig idee in mijn eentje in het donker, voor zonsopgang. Daarom heb ik dit met gids Briand gedaan, een goede inschatting want het was erg fijn om niet alleen te zijn.

Als vrouw alleen naar Curaçao

Goed voorbereid als vrouw alleen naar Curaçao

Belangrijk is om voor vertrek altijd de website van Buitenlandse zaken te bezoeken. Daar staan tips waarop je moet letten zoals welke wijken je moet vermijden. Verder is het verstandig om een telefoonhouder mee te nemen voor in de auto. De kaart van het eiland kun je van te voren downloaden via Maps.me. Daarnaast vind ik het vooral handig om voldoende leesvoer mee te nemen, zo vermaak je jezelf en ben je je vaak niet eens bewust van het feit dat je alleen bent.

Curaçao tijdens de corona periode

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je telefoon goed is opgeladen. Zo kun je in een noodsituatie altijd iemand bellen om je te helpen. Zelf ben ik ook fan van een persoonlijke accommodatie. De accommodatie waar ik verbleef, N-joy appartmenten, heeft maar twee appartementen en daardoor zijn de eigenaren ook erg betrokken. Dit gaf mij een veilig en fijn gevoel.

Als je alleen op het strand bent en gaat zwemmen, dan is dat misschien een beetje vreemd. Zelf heb ik gewoon aan mensen naast mij gevraagd om een oogje in het zeil te houden op mijn spullen. Een fijne manier om ook contact te maken met de mensen om je heen.

Als vrouw alleen naar Curaçao

Uit eten in je eentje

Het lastigst is in je eentje uit eten gaan. Vaak is het personeel niet voorbereid om mensen die alleen komen. Soms zit je langere tijd te wachten tot ze bijvoorbeeld de kaart komen brengen omdat ze denken dat je nog op iemand wacht. Het helft om zelf meteen aan te geven dat je alleen komt. Ik vind het heerlijk om gewoon lekker te eten en rond te kijken in het restaurant. Maar een restaurant met Wifi is wel fijn want dan kun je ook in contact blijven met het thuisfront, terwijl je op het eten wacht. Overigens heb ik het grootste gedeelte van de dagen gewoon zelf gekookt in het appartement.

Vermijden als vrouw alleen:

  • Otrabanda tegen het eind van de middag
  • Afgelegen plekken
  • In je eentje wandelen na zonsondergang
  • Als je merkt dat iemand je achtervolgt in de auto, probeer deze dan zo snel mogelijk af te schudden

Zou jij als vrouw alleen naar Curaçao gaan? Waarom wel en waarom niet? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Curaçao?

~ Fijn appartement op Curaçao

~ Huurauto op Curaçao

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Als vrouw alleen naar Curaçao is veilig: mijn ervaring”

  1. Ik ga geregeld alleen als vrouw naar Curacao. Het is dan wel mijn tweede thuis en mijn ouders wonen er maar ik voel me geen seconde ongemakkelijk of onveilig. Natuurlijk zijn er dingen die je beter kunt vermijden, maar dat is hier in Nederland net zo. En stiekem vind ik het ook wel lekker om even alleen op het strand te zijn met mijn boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge