Algonquin park in Canada was echt het hoogtepunt van onze rondreis door het oosten van het land. Dit natuurgebied is echt prachtig en voor iedere natuurliefhebber een genot. Het is echt Canada zoals je het kent, veel bos en meren en wilde dieren. Wij hebben hier een heerlijke tijd gehad en daarom deel ik vandaag alle informatie die je nodig hebt om hier zelf ook naartoe te kunnen gaan.

Entree kosten

Het begint natuurlijk met de entree kosten. Het is nodig om een permit te hebben voordat je het park mag betreden. Het is afhankelijk van je plannen welk permit je nodig hebt. De volgende opties zijn mogelijk:

  • Dag pas: tussen 07:00 en 22:00 uur heb je toegang tot het park: $18 dollar per dag per voertuig
  • Een camping pas: Als je op een camping in het park gaat overnachten moet je daar een special permit voor kopen. Wij sliepen op Mew Lake campground en dan is het permit $48 dollar per nacht per voertuig.

Als je op een camping verblijft, dan dien je ook bij de gate van het park te stoppen en daar aan te geven dat je een reservering op te camping hebt. Verder is het ook handig om wandelkaarten te kopen bij de informatie balie bij de ingang.

campings in oost-canada
Algonquin park

Hoelang in het park blijven?

Algonquin heeft een oppervlakte van 7725 vierkante meter, dat is even groot als Noord-Brabant en Zeeland bij elkaar. Je kunt begrijpen dat er dus veel te ontdekken is. Wij verbleven hier twee nachten maar ik zou aanraden, als er tijd voor is in het schema, dat je in ieder geval vier nachten hier blijft. De verschillende wandelpaden en de mooie omgeving zorgt ervoor dat je je hier dagenlang kunt vermaken. In de zomer en het voorjaar kun je hier ook mooie kanotochten maken.

Algonquin park
Algonquin park

Overnachten in Algonquin park

Het beste is om te overnachten in het park zelf, anders moet je iedere dag weer een nieuw permit aanschaffen. Wij verbleven op de camping Mew Lake campground. Een ontzettend mooie camping midden in het park omringt door wandelpaden. De plaatsen op de camping zijn groot en goed te betalen. Vanaf hier kun je de meeste plekken in het park binnen vijftien minuten bezoeken zoals de Track and Tower trail of het bezoekerscentrum. In het bezoekerscentrum kun je veel leren over het park en hebben ze ook een klein restaurant/café waar je wat kunt eten en drinken.

In het park zelf zijn geen hotels te vinden, alleen aan de rand van het park zijn drie hotels te vinden. De kosten hiervan zijn hoog en je moet ook nog eens een permit kopen iedere dag. Een camping is dus de meest voordelige en fijne optie. Zo ben je echt één met de natuur en dat is wat je wil in Algonquin park.

Algonquin park

Mooie wandelingen

Sam schreef al eerder een leuke blog over het hiken in Algonquin park. De leukste route was verreweg de Track and Tower trail wandeling. Toen wij hier eind oktober waren, lag er sneeuw. De hele route lang hebben we kunnen genieten van Algonquin in een witte waas. De blauwe borden langs het pad zijn duidelijk en zorgen ervoor dat je niet verdwaald. De wandeling is 7,5 kilometer dus wel voor geoefende wandelaars. Onderweg kom je langs een prachtig uitzichtpunt, waarbij je kunt uitkijken over de hele omgeving.

Algonquin park

Wilde dieren in Algonquin

Het park staat natuurlijk bekend om te wilde dieren van beren, tot elanden en van vossen tot eekhoorns. Afhankelijk van de wandeling die je gaat maken en het seizoen kun je veel dieren spotten. Helaas hebben wij, mede door de sneeuw, geen wilde dieren kunnen spotten.

Op de camping is het wel belangrijk dat je alle spullen en met name eten opruimt. De dieren komen daar namelijk op af dus wees gewaarschuwd en zorg dat je alles goed opruimt. Je wilt namelijk geen beer bij je camper of tent hebben staan. Bij de informatie balie bij de ingang van het park hangt een bord met allerlei plekken waar dieren gespot zijn en wanneer. Het is leuk om hier even te kijken en tips te vragen wanneer je wilde dieren tegenkomt.

Ben jij wel eens in Algonquin park geweest? Zou jij hier wel eens heen willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Wandelen in Algonquin

~ Camper rondreis Oost-Canada

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Algonquin park in Canada: alles wat je moet weten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge