Er zijn natuurlijk een heleboel manieren van het vieren van vakantie. Van een luiervakantie aan het strand tot een citytrip naar een toffe stad. Of kies er juist eens voor om te kamperen in de natuur! Natuurliefhebbers zullen er geen moment over twijfelen dat dit de ideale manier van reizen is. Ben je daar zelf nog niet helemaal zeker van? Lees gauw verder: we vertellen je wat de voordelen zijn van kamperen in de natuur!

Droomreis Spitsbergen -kamperen in de natuur

Natuur om je heen is inspirerend

De natuur doet een mens goed. Kamperen in de natuur wordt vaak gezien als inspirerend: zo krijg je een goede flow van energie, zowel tijdens als na je vakantie. Van een gebied vol bossen tot juist kamperen bij een rivier – je hebt natuurlijk veel locaties om uit te kiezen. Ga bijvoorbeeld naar campings in Noorwegen: in dit prachtige land heb je veel afwisselende landschappen om van te kunnen genieten. Zo is die reis ook meteen enorm variërend, als je besluit om door het land te trekken. Zeker een aanrader! Van campings in afgelegen plaatsen met echt niemand om je heen tot juist kamperen in een wat meer dichtbevolkt gebied in bijvoorbeeld camping Oslo. Als je er de tijd voor neemt, is er een heleboel om te ontdekken.

Paalkampeerplaatsen -kamperen in de natuur

Genieten van rust om je heen

Een vakantie wordt vaak als het uitgelezen moment om tot rust te komen gezien. Helemaal begrijpelijk! Daarbij is het wel zaak om naar de juiste plek toe te gaan om die rust ook echt te kunnen pakken. In de natuur zijn er relatief weinig prikkels om je heen, wat maakt dat je echt helemaal kunt ontspannen. Groen om je heen draagt daar absoluut aan bij! Dit maakt kamperen in de natuur dan ook zo verschillend van bijvoorbeeld een stedentrip, waar je vaak toch veel vermoeider van raakt. Na een drukke periode is zo’n kampeersessie in de buitenlucht de ideale manier om helemaal weer tot jezelf te kunnen komen.

Mountainbiken in de Eifel - kamperen in de natuur

Actieve vakantie in de natuur

Hoewel je in de natuur dus die rust kunt pakken, is het juist ook een optie om een actieve vakantie in de natuur te beleven! Het is maar net waar je het meest aan toe bent. In de natuur kun je vaak veel sporten beoefenen, denk aan wandelen, fietsen, kanoën of zwemmen. Voor de avonturiers onder ons is een vakantie in de natuur daarom zo aantrekkelijk. Tel daar het kamperen bij op: ook al zo’n avontuur! Zo omring je jezelf die hele vakantie lang met de natuur om je heen – een heerlijk gevoel, om uitermate van te kunnen genieten.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Vind jij kamperen in de natuur ook zo heerlijk? Op welke plekken heb jij dat allemaal al gedaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer kamperen?

~ Wild kamperen in Ierland

~ Paal kamperen in Nederland

2 gedachten over “Wat zijn de voordelen van kamperen in de natuur?”

  1. ik denk dat mijn aller, aller gelukkigste momenten zijn die ochtenden dat ik uit mijn tent kruip, en het gras ruil Dan zet ik een potje koffie op mijn gasje en ga van hetuitzicht genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge