Hoi hoi! Hier ben ik weer! Misschien herkennen jullie mij al van het stuk wat ik hier had geschreven vorig jaar over mijn Interrail trip door Europa. Voor de nieuwe lezers van GlobeGirl zal ik mij toch even nogmaals willen introduceren. Mijn naam is Yu Check (22) en ik ben momenteel aan het afstuderen aan de opleiding Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool. Ik ga zelf niks met bouwkunde doen na mijn studie, want ik wil mij volledig richten op storytelling, foto- en videografie. Ik moet er meteen bij vertellen dat ik tijdens het wild kamperen in Noord-Ierland met opzet heel weinig foto’s had gemaakt, omdat ik optimaal van mijn reis wilde genieten.

Harder Klum

Maar goed, na mijn Interrail trip van vorig jaar had ik besloten om niet te gaan reizen en geld te gaan opsparen voor een lange reis door Azië nadat ik afgestudeerd ben. Door wat omstandigheden kan ik echter pas beginnen met afstuderen in november. En omdat ik natuurlijk niet stil kan zitten, heb ik last-minute toch besloten om op reis te gaan.

Op zoek naar het ultieme outdoor gevoel? Ga dan voor het echte Ierland!

Wild kamperen in Noord-Ierland
Zaterdag 12 augustus

Twee dagen voordat ik vertrok, had ik besloten om een vlucht te boeken naar Noord-Ierland. De volgende dag ben ik de stad ingegaan en heb ik spullen gekocht die ik dacht nodig te hebben. Waaronder een pop-up tent, waterdichte wandelschoenen, een luchtbed en wat kleinere dingetjes. Het idee was om een backpack en een tentje mee te nemen en te gaan wild kamperen in Noord-Ierland. Waar en hoe wist ik niet. Ik heb het zelf ook nog nooit gedaan, dus het was wel even spannend. Verder wilde ik niks plannen en gewoon een keer zien hoe dingen lopen en mijzelf gewoon laten verrassen, aangezien ik ook maar 7 dagen de tijd had. Wel heb ik nog via Couchsurfing een slaapplek voor de eerste twee dagen kunnen regelen bij iemand thuis.

Maandag 14 augustus & dinsdag 15 augustus

Dit was de dag dat ik ons kikkerlandje verliet en richting Noord-Ierland vloog. Eenmaal aangekomen dacht ik meteen ‘’Heb ik serieus Nederland verlaten om in een land terecht te komen dat nog slechter weer heeft dan Nederland?’’ Maar goed, niets aan te doen, de bus gepakt van het vliegveld naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Aangezien ik rond de middag aankwam en mijn Couchsurfing host nog moest werken, ben ik de stad ingegaan en heb ik wat boodschappen gedaan. Die avond hebben wij nog samen gekookt en een serie gekeken. Dinsdag is er niet veel spannends gebeurd, ik ben de stad een beetje gaan verkennen en heb mezelf mentaal voorbereid op het wildkamperen.

Woensdag 16 augustus

Vroeg in de ochtend ben ik vanuit Belfast vertrokken. Ik wist eigenlijk niet waar ik heen wilde, maar iets vertelde mij dat ik richting het noorden moest. Dus ik kocht een dagticket voor 9 pond en stapte in de bus naar Ballycastle. Na 1 keer overstappen en iets meer dan een uur verder, was ik eindelijk aangekomen in Ballycastle. Het eerste wat ik deed was een supermarkt opzoeken en wat eten en drinken kopen. Er bleek een eiland in de buurt te zijn en dat kan je ook zien vanuit de haven van Ballycastle. Ik besloot om een kijkje te gaan nemen en dat resulteerde in het kopen van een retourtje van Ballycastle naar Rathlin Island.

De boot

Om 12:00 uur ’s middags vertrok de boot en drie kwartier later arriveerden we in Rathlin Island. Ik had werkelijk geen idee waar ik eventueel wilde wildkamperen, dus ik begon maar te lopen. Ik herinnerde me dat ik in Ballycastle bij de ticketsoffice nog een kaart van Rathlin Island had meegekregen, dus ik pakte ‘m erbij en zocht naar plekken waar niet veel mensen zouden komen. Echter zag het er niet veelbelovend uit, want het was een klein eilandje en het blijkt ook aardig toeristisch te zijn voor wandelaars. Ik besloot toen toch om verder te lopen en te kijken waar ik zou eindigen.

Wild kamperen in Noord-Ierland

Het was wel even spannend, want het idee dat ik ging wildkamperen alleen al zorgde ervoor dat m’n hart in mijn keel bonkte. Plus ik wist niet waar ik dat kon gaan doen. Na een tijdje gelopen te hebben, bleek dat veel land in bezit is van grondeigenaren en het was ook nog eens afgezet. Een beetje bezorgd bleef ik verder lopen en uiteindelijk eindigde ik ergens aan zee waar twee oude stenen huisjes stonden.

Het avontuur

Op dat moment bleef ik mij afvragen ‘’Ga ik dit echt doen? Ga ik dit echt doen?!’’. Niet veel later begon ik in mijzelf, helemaal alleen in ”the middle of nowhere”, te lachen als een idioot. Het idee alleen al gaf mij een kick en aangezien een van die huisjes veel wind tegenhield, had ik besloten om mijn tentje op te zetten en maar goed ook, want het begon letterlijk 1 minuut later te regenen!

Wild kamperen in Noord-Ierland

Rond een uur of 12 ’s nachts moest ik nodig naar de wc, dus ik opende mijn tent en ik kon niet geloven wat ik zag. Zo veel sterren heb ik in mijn leven nog nooit gezien. Het was alsof de lucht er mee vol zat. Ook zag ik vallende sterren of meteorieten of wat dan ook. Dit was echt zo’n moment dat ik dacht ‘’Hier leef ik voor.’’

De volgende dag werd ik wakker en hoorde ik rare geluiden. Ik opende mijn tent en er stonden een paar geiten een paar meter van mij vandaan. Wat verderop zag ik opeens zeehonden. What a way to start your day. En aangezien ik een travelmovie wilde maken tijdens m’n trip, heb ik de hele dag beelden geschoten. Op een gegeven moment stond ik ook niet meer dan 5 meter van de zeehonden vandaan.

De tweede nacht was wel wat minder, want het begon te stormen en ik dacht echt dat mijn tentje het niet aankon, maar gelukkig bleef deze nog heel, waardoor ik de volgende dag nog heelhuids mijn spullen in kon pakken en weer richting de bewoonde wereld ging. Zo kwam er een einde aan het wild kamperen in Noord-Ierland!

Vrijdag 18 augustus

Hier houdt mijn reis niet op, want mijn telefoon had op het moment dat ik vertrok nog 14% batterij en ik had ook nog geen slaapplek voor de aankomende dagen. Pas om 7 uur ’s avonds bleek dat ik weer bij mijn Couchsurfing host kon verblijven voor de rest van mijn verblijf in Noord-Ierland. Maar, mijn Couchsurfing host was bij een barbecue bij een kerk. Met zo’n 30kg op mijn rug en helemaal kapot van het lopen, had ik besloten om aan te sluiten. Het was eerlijk gezegd best gezellig, hoewel ik zelf niet gelovig ben. Het verbaasde me dat er gewoon gratis eten was en dat er echt wel zo’n 300 man aanwezig was.

Wild kamperen in Noord-Ierland
Zaterdag 19 augustus

‘’Je bent dus naar Noord-Ierland geweest en je bent niet naar een Irish pub gegaan?’’ Ik zag al voor me hoe mensen mij raar aankijken en deze vraag aan me zouden stellen wanneer ik weer terug was in Nederland. Dus, zaterdagavond, waarom niet? In mijn eentje rond een uur of 10 richting de stad zonder enig idee wat ik kon doen, heb ik uiteindelijk toch een drankje kunnen doen met random mensen. Laat werd het niet, want blijkbaar sluiten de kroegen om 2 uur al. Maar hé, ik kan nu wel zeggen dat ik naar een echte Irish pub ben gegaan!

Zondag 20 augustus

Heel spannend was het deze dag eigenlijk niet, maar toch moet ik nog 1 ding vertellen. Omdat het mijn laatste avond in Noord-Ierland was, besloten ik en mijn Couchsurfing host pizza te eten bij de Pizza Hut. Ik heb geen idee meer wat wij ook al weer hadden besteld, maar het komt er op neer dat wij de pizza gratis meekregen, omdat er een haar in 1 van die stukjes zat. Daarnaast kreeg ik ter compensatie nog een kleine pizza mee! Ik bedoel, zoiets gebeurt echt NOOIT in Nederland!

Travelvideo:

Helaas kwam ook aan het wild kamperen in Noord-Ierland een einde, maar ik zal zeker niet stoppen met reizen en blogs schrijven & vlogs maken. Ik heb zojuist geboekt voor Zuid-Korea voor 3 weken rond kerst, dus ik zou zeggen ‘’Stay tuned!’’

Zou jij durven wild kamperen in Noord-Ierland? Ben jij wel eens in Noord-Ierland geweest? Laat het weten in de reacties!

Meer lezen van Yu Check’s avonturen?

~ Suppen, de watersport voor iedereen

– Interrail avontuur deel 1

~ Interrail avontuur deel 2

16 gedachten over “Wild kamperen in Noord-Ierland met Yu Check”

  1. Heel Ierland staat nog op mijn lijstje. En wildkamperen zou ik ook wel doen. Alleen? Dat weet ik niet maar wel met een buddy denk ik. Leuk om jouw verhaal te lezen en te zien hoe je het hebt ervaren.

  2. Moet een gaaf gevoel zijn geweest om ‘s-ochtends wakker te worden en opeens zeehonden te zien. Ook mooi zo’n sterrenlucht en weinig lichtvervuiling. Dan kun je tenminste nog even genieten van de pure sterrenlucht. Wat je in Nederland trouwens ook kan, je moet er alleen naar wat afgelegen plekjes voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge