Op woensdag 3 mei 2017 werd mij gevraagd of ik die aankomende zaterdag wilde suppen in Kijkduin. Ik dacht ‘’Suppen’? Wat is dat?’’. Suppen, oftewel Stand Up Paddling, is een watersport waarbij je op een soort surfboard staat en je voortbeweegt door te paddelen met een paddle. Nu denk je vast ‘’Oooh dat heb ik wel eens vaker gezien’’. Misschien in de grachten van Amsterdam of in de meren vlak bij jou in de buurt en misschien zelfs bij jouw yogalessen.

Zo gezegd zo gedaan, zaterdag 6 mei 2017 ging ik suppen. Ik werd ‘s ochtends wakker rond een uur of 9. Snel wat eten naar binnen gewerkt en toen met het openbaar vervoer richting Kijkduin. Het weer was perfect. Weinig wind, de zon scheen en het was een graad of 20. Eenmaal aangekomen werd ik hartelijk ontvangen door het Jobe Watersports team die het evenement had georganiseerd. Ik zal eerlijk zijn en je meteen vertellen dat ik niet wist wat ik kon verwachten, maar in principe werd het evenement georganiseerd voor verschillende influencers, dus YouTubers, bloggers, vloggers en dergelijke. Echter kon iedereen die op dat moment in de buurt was ook zelf het suppen ervaren. Jong of oud, iedereen kan het.

Suppen Kijkduin
Bron: Hippr

Korte uitleg

We kregen een korte intro/uitleg over het suppen nadat iedereen gearriveerd was. Het idee was vrij simpel, je gaat op het board staan, je zorgt dat in balans bent en je gaat paddelen. Ook ik heb het geprobeerd en ik moet er wel meteen bij vertellen dat het lastiger is dan het lijkt om in balans te blijven. Ik heb zelf wel ooit op een skateboard, een longboard, een snowboard en een surfboard gestaan, maar dit is toch net iets anders.

Later op de dag kwam iemand met het idee om in de zee te suppen en het idee alleen al liet mijn hart sneller kloppen. Het zag er echt supergaaf uit en ik dacht ‘Dat moet ik ook proberen!’. Nadat ik zittend op een opblaasstoel de golven heb verkend, heb ik besloten om een poging te wagen om te suppen in de zee. Op m’n knieën lukte het nog wel, alleen sloeg ik om toen ik probeerde op te staan. Heel even was het een beetje eng, want ik voelde geen grond onder me en ik was ook nog vrij ver van het strand. Uiteindelijk is het toch gelukt om heelhuids terug te zwemmen met een paar slokken zeewater op.

Maar goed, het was in ieder geval wel een spannende ervaring! Ben jij benieuwd waar jij kunt suppen in Nederland? Hier heeft Jobe de website sup2thepeople een website voor gemaakt, waar je ook supborden kunt huren.

Ik had mezelf daarna afgedroogd en wat foto’s gemaakt voordat ik weer richting huis ging met een Jobe-goodiebag, die wij allemaal kregen aan het einde van het evenement. Hierbij wil ik zowel Gabriëlle van GlobeGirl als het Jobe Watersports team bedanken voor deze spannende ervaring!

isclaimer: Yu Check bezocht dit evenement op uitnodiging van Jobe Watersport, het merk in de watersport kleding & watersport materialen zoals supborden, waterski’s en wakeboards. .

Ben jij wel eens wezen SUPpen? Lijkt het jou makkelijk? Laat het ons weten in de reacties!


Meer leuke activiteiten in Nederland?

~Fietsen op de Veluwe

-Wildkamperen in Nederland (legale manier)

~ Rondvaart door de grachten van Utrecht

Bewaren op Pinterest?

45 gedachten over “SUPpen, de watersport voor iedereen! Mijn eerste les”

  1. Ik zie ze wel eens voorbij komen bij ons in ‘s-Hertogenbosch. Zelf nooit gedaan. Het lijkt me wel leuk om een keer te gaan doen maar ik moet nog even aan het idee wennen denk ik. Het ziet er altijd zo raar uit als ze op die plank staan en met een grote peddel vooruit proberen te komen.

  2. Ik verwacht niet dat dit iets voor mij is want ik ben echt heel erg onhandig en heel slecht in (water)sport. Ook ben ik geen waterrat en blijf liever op het droge. Ik maak de foto’s wel, haha 😉 .

  3. Dit heb ik tot een paar weken geleden nog nooit eerder gezien, tot er op Instagram ineens vrij veel posts van langs kwamen, meestal op tropische locaties. Ik denk dat ik het op zo’n locatie dan ook wel tof zou vinden, lekker in het zonnetje, fijne temperatuur… ik ben een koukleum, dus weet niet of ik me er in NL aan zou wagen… als ik erin zou vallen ben ik echt niet blij, haha

    1. Dat klopt inderdaad, maar in Nederland kan het ook warm zijn 😉 Op een tropische locatie is het inderdaad geen probleem om te vallen, dan ben je nog steeds lekker warm!

  4. Suppen lijkt mij erg leuk om is een keer te doen. Staat sinds een jaar ook op mijn Bucket List. Wil zelf proberen het deze zomer te doen. Ben wel benieuwd of ik mijn balans kan vinden. Zal vast wel een paar keer in het water vallen.

  5. Ik vind suppen onwijs leuk om te doen! Jammer genoeg kan ik het niet zo vaak doen als dat ik zou willen haha ;p Ik zag laatst ook iets over SUP Yoga, dat lijkt me ook onwijs gaaf!

  6. Bij ons in Zandvoort zie ik ze heel vaak voorbij komen. Het lijkt me verdomde moeilijk om te doen overigens, balanceren op een plank. Vind het heel knap als ik de mensen over het water zie gaan en de golven trotseren.

  7. Het leek me niet gemakkelijk en het bleek ook niet gemakkelijk. Ik probeerde het op Formentera, maar meer naast mijn plank dan dat ik er op stond. Mijn instructeur gaf (gelukkig) de voorbij komende boten aan als reden voor mijn valpartijen. Daar sluit ik me graag bij aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge