Tijdens een stedentrip is het fijn om de rust op te zoeken. Zo ook in één van de drukste steden ter wereld: London. Maar waar vind je die rust nou echt? In Regent’s Park en bij Primrose Hill. Ken jij deze twee parken nog niet? Ik neem jullie vandaag mee naar Regent’s Park & Primrose Hill!

Regent’s Park is een gigantisch park, dat je vanuit verschillende plekken binnen kunt gaan. Wij namen de metro naar Baker Street en zijn vanuit daar het park ingegaan. Je hebt verschillende routes die je kunt lopen maar je kunt natuurlijk ook zelf een route bedenken. In het park vind je onderweg veel tentjes waar je een kopje koffie kunt halen of een broodje voor onderweg. Je komt dus nooit zonder eten of drinken te zitten in dit park. Ook vind je er, net als in veel parken in London, eekhoorntjes. De eekhoorntjes hier zijn een stuk schuwer dan in bijvoorbeeld Hyde Park, dus je moet wat beter opletten.

Stedentrip Londen met kids? Lees er hier alles over! 

Bloemen, planten en meer

Je kunt natuurlijk meteen doorlopen naar Primrose Hill voor het uitzicht maar vergeet niet om langs Queen Mary’s Gardens te gaan. Deze mooie tuinen liggen in het midden van Regent’s Park en zijn prachtig. Hier heb je echt niet het gevoel dat je midden in London bent. Door de prachtige bloemen, beekjes en verschillende soorten dieren heeft dit meer iets weg van een dierentuin.

Een leuke tip, de London Zoo ligt aan de andere kant van het Regent’s Park. Deze dierentuin is erg bekend en leuk om met kinderen te bezoeken. Als je vanaf Baker Street naar Primrose Hill wandelt kom je langs de dierentuin.

Regent's Park & Primrose Hill

Navigeren in het park

In Regent’s Park & Primrose Hill kun je eigenlijk niet verdwalen, overal vind je plattegronden en richtingaanwijzers. Zoals je ziet bevat het park ook een groot meer. Op dit meer kunt je varen en er zijn verschillende soorten boten die je kunt huren. Een waterfiets, een kano of een roeiboot. Verder vind je in Regent’s Park gigantisch veel sportvelden en kun je hier geweldig goed hardlopen of wandelen.

Regent's Park & Primrose Hill

Vanuit Regent’s Park loop je eigenlijk meteen Primrose Hill binnen. Dit is ook een park maar staat vooral bekend om de heuvel, de naam zegt het eigenlijk al. Vanaf deze heuvel kun je de gehele stad zien liggen. Veel mensen kiezen ervoor om hier te lunchen of een spelletje te spelen.

Regent's Park & Primrose Hill
Regent's Park & Primrose Hill

Het is even een klim maar als je eenmaal boven bent, is het het meer dan waard. Vanaf Primrose Hill zie je de London Eye, the Shard, Saint Paul’s Kathedraal, the Gherkin en nog veel meer bekende gebouwen. Je kunt hier uren genieten van het uitzicht en dat zou ik dan ook zeker aanraden. Neem een lekkere lunch mee of een pakje kaarten, ga lekker zitten en geniet.

Praktische informatie:

  • Regent’s Park & Primrose Hill liggen vlakbij Camden Town, dus je kunt deze goed met elkaar combineren.
  • Je kunt het best met de metro naar Baker Street gaan en vanuit daar de parken bekijken.
  • De parken zijn open vanaf 05:00 het gehele jaar rond. Sommige wandelpaden zijn afgesloten tussen 00:00 en 07:00.
  • Het park is net als bijvoorbeeld Hyde Park & Green Park een Royal Park dus zorg dat je alles achter je opruimt. Meer over de regels in Royal Parks vind je hier.

Ben jij wel eens in Regent’s Park & Primrose Hill geweest? Waar zoek jij de rust op in London? Laat het ons weten in de reacties!

Meer London?

~ Zoek het hoog op met de Emirates Air Line

– Een dagtocht naar London

~ Wat te doen in 24 uur London

16 gedachten over “Regent’s Park & Primrose Hill: Natuur & rust in London”

  1. Toen ik op trip naar Londen ben geweest, bezochten we ook Regent’s Park. Het was nogal een verandering om na enkele uren door te drukke stad te wandelen plots in zo’n rustig en mooi park terecht te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge