Al eerder schreef Dylan iets over de bruisende stad Utrecht. Laatst bezocht ik zelf weer de stad Utrecht en heb ik nog twee leuke tips voor jullie verzameld. Het is altijd erg leuk om toerist te spelen in eigen land. Ik sprak af met een vriendin van mij, Sylke. We wonen allebei aan de andere kant van het land dus Utrecht was een goede keus om tussen onze beide woonplaatsen in af te spreken. Een rondvaart en dineren in Utrecht is echt aan te raden.

Utrecht

Het eerste wat we gingen doen was een rondvaart door de grachten maken. Dit was helemaal niet gepland, maar we liepen langs de ticketverkoop en zeiden eigenlijk gelijk tegen elkaar: ik heb dat nog nooit gedaan, lijkt me wel leuk. Zo gezegd zo gedaan, we kochten een kaartje en mochten om half 1 mee met de rondvaart. Het was 12 uur (dachten we) dus we gingen nog even een stukje lopen langs de grachten. We waren aan het genieten van de mooie grachtenpanden, leuke winkels en bruisende mensenmassa. Ineens besloten we toch maar even de tijd te checken, 5 voor half 1. Op een drafje zijn we terug gelopen naar de boot en kwamen nog maar net op tijd bij de boot aan.

Boottocht

De boottocht duurde 1,5 uur en we moesten €10 per persoon betalen. Tijdens de rondvaart was er een enthousiaste jongen die ons alles vertelde over de binnenstad van Utrecht. We kwamen langs de domtoren, de winkel van Sinkel en kwamen veel meer mooie stukjes Utrecht tegen. Na deze prachtige rondvaart hadden we trek gekregen. Om lekker wat te gaan eten was sowieso al onderdeel van de planning. Ik had een paar plekken opgezocht die misschien leuk waren maar puntje bij het paaltje zijn we gewoon ergens binnen gestapt. En dat was een groot succes. We liepen door de straten van Utrecht op zoek naar een leuke plek om te eten en omdat we studenten zijn mocht dit ook nog eens niet te duur worden.

Vooral ik heb me laten meeslepen door het bord ‘Ontdek onze geheime binnentuin’. We gingen eens kijken wat er van die quote waar was. En er was niks aan gelogen. We kwamen de ‘Zakkendrager’ binnen en onze mond viel meteen open van de prachtige binnentuin.

Je kunt ook wandelen bij de Kockengense molen – vlakbij Utrecht.

Zakkendrager

We zochten een plekje uit bij het raam en kregen de kaart van het vriendelijke meisje in de bediening. De kaart was erg aantrekkelijk, binnen ons budget en mijn stijl. Dit maakte de keuze niet gemakkelijker aangezien alles er lekker uitzag. Sylke en ik kozen beide voor de saté. Na zo’n 10/15 minuten wachten kwam ons eten en hebben we genoten van de heerlijke saté (met uitzicht). De hele inrichting van het restaurant vond ik erg leuk. De Zakkendrager in Utrecht is zeker een aanrader om eens heen te gaan wanneer je in Utrecht bent. De rondvaart is ook absoluut een must.

Heb jij een ander restaurant in Utrecht wat heb proberen waard is? Lijkt een rondvaart en dineren in Utrecht jou wat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Fietsen in de Veluwe

– Bruisend Utrecht

~ Delft en omgeving

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Rondvaart en dineren in Utrecht – dagje weg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge