Week 4 is net als vorige week weer heerlijk geweest! Veel dagen vrij gehad van de universiteit en ik heb weer een aantal leuke plekken mogen ontdekken. Elke week plaats ik een blog over mijn afgelopen week, deze blogs kunnen jullie dus de komende vijf maanden verwachten. Ik zal alvast waarschuwen deze week heb ik niet veel bijzonders uitgevoerd en was ik ook erg druk met school bezig.

week 4

Vrijdag 9 september

’s Morgens vroeg hebben mijn moeder en ik een heerlijke wandeling gemaakt door de bossen. Vervolgens zijn we met de trein naar Floda geweest omdat we nog wat boodschappen nodig hadden. We waren er rond fika tijd, dus we hebben ook een lekkere fika gedaan. In dit schattige tentje, het is een groenteboer met een klein café erbij. Erg gezellig en schattig!

Zaterdag 10 september

Zaterdag doen mijn vader en ik altijd samen de week boodschappen. Het is altijd een hele onderneming en daarom neemt het altijd een deel van de ochtend in beslag. Ook omdat ze hier in Zweden al het afval scheiden (erg goed!) maar dat weggooien kost ook altijd tijd. ’s Middags moest ik voetballen en we hebben helaas met 2-3 verloren. Mijn moeder was in Nederland dus ik moest voor het avondeten zorgen. Het is wel lastig om op een keramisch fornuis te koken maar uiteindelijk was de nasi goed te eten!

Zondag 11 september

Zondag is altijd een rustige dag, vandaag ben ik naar Alingsås gefietst. Dit is zo’n 30 minuten fietsen met de elektrische fiets. Onderweg passeer ik de mooiste uitzichten en zelfs een strandje. Na mijn heerlijke fietstocht at ik een lekker ijsje bij de lokale ijssalon, dat ijs is zeker het fietsen waard. Thuisgekomen was mijn vader lekker het gras aan het maaien.

week 4

Maandag 12 september

Maandag is eigenlijk de saaiste dag van de week. Ook vandaag was ik heel de dag vrij en heb ik ’s ochtends veel gedaan aan mijn eindopdracht van mijn eerste vak. ’s Middags heb ik mij gestort op deze hysterische puzzel. Ik ben aardig ver gekomen in één dag maar ben je benieuwd wanneer die afgekomen is? Blijf dan de weekblogs volgen!

Dinsdag 13 september

Vandaag heb ik het laatste college van dit blok. We praten over de eindopdracht en moeten een donderdag een presentatie geven. Na de les haast ik mij naar huis want om 18:00 moet ik weer op het voetbalveld staan voor de training.

Woensdag 14 september

Vanmorgen heb ik samen met mijn groepsgenoten de presentatie gemaakt. Ik kan helaas niet bij de presentatie zijn omdat ik mijn opa en oma morgen moet ophalen bij de haven. Mijn opa & oma zijn vandaag vertrokken richting Kiel, om daar de boot te nemen naar Göteborg. Helaas krijgen we rond 17:00 een belletje dat ze 2 uur stil hebben gestaan en hoogstwaarschijnlijk de boot niet gaan halen. Gelijk naar Stena Line gebeld maar ze kunnen niet langer wachten dan 18:30 en dat gaan ze helaas niet halen. Na veel belletjes en geregel rijden opa & oma door naar Denemarken en nemen morgen de boot vanuit Frederikshaven. Ik heb een hostel geboekt waar ze kunnen overnachten en de boot omgeboekt.

Donderdag 15 september

Vandaag kwamen opa & oma dan eindelijk aan in Göteborg, een stuk later dan verwacht maar ze zijn er! ’s Morgens heb ik samen met mijn moeder de kunstwandeling gelopen in het dorp hier. ’s Avonds hebben we het huisje van opa & oma gezocht en alle spullen naar het huisje gebracht.

In week 4 heb ik niet veel bijzonders uitgevoerd, gelukkig kwamen opa & oma na wat pech toch nog aan in Zweden. Volgende week zal in het teken staan van het bezoek van mijn opa & oma.

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 4 ? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer weekoverzichten?

~ Week 1: Omgeving ontdekken

– Week 2: Universiteit & nieuwe vrienden

~ Week 3: Autopech & voetbalpech

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge