Ik vind het heerlijk om gewoon rond te lopen en nieuwe plekken te ontdekken. Zo ontdekte ik dit park, net als Slotsskogen een openbaar park in Göteborg. Dit park heeft echter geen dieren en is een stuk kleiner, toch heeft Trädgårdsföreningen zijn eigen prachtige charme.

Trädgårdsföreningen bevindt zich midden in de stad. Als je het centraal station uit loopt zie je het park al liggen. Het park wordt vooral bezocht door lokale mensen, de inwoners van Göteborg komen hier samen om bij te kletsen en heerlijk te wandelen.

Het park is open van 07.00-20.00 en je kunt het helaas niet ’s avonds bezoeken. Je kunt via twee ingangen naar binnen, de ene bij het centraal station en de andere bij Kungsportsplatsen. Deze bekende winkelstraat is erg populair en veel mensen gebruiken het park dus als doorgang naar de stad.

Trädgårdsföreningen is geen normaal park, het zijn tegelijk ook botanische tuinen. Je vindt er honderden plantsoorten en bloemen, overal staat een naambordje bij. Verder vind je in het midden van het park een enorm gebouw. Ze noemen dit het palmhuis en hier binnen vind je nog meer soorten planten en bloemen. Vooral de planten die in een tropisch klimaat leven worden hier binnen gehouden, het is dus best warm in het palmhuis. Ook hier staat bij de planten en bloemen alle informatie dus je steekt ook nog eens wat op.

Bij allebei de ingangen vind je een heerlijk restaurantje, waar je kunt genieten van heerlijke Zweedse gebakjes onder het genot van een kop koffie of thee. Ook kun je hier aanschuiven voor lunch of diner. Je hebt een mooi uitzicht over de tuinen en het enige geluid wat je hoort zijn de fonteinen.

Trädgårdsföreningen

Nadat ik dit park heb ontdekt, ben ik er bijna elke dag geweest. Soms gewoon om even tot rust te komen na een drukke schooldag. Omdat er geen trams rijden en ik zo lekker snel in de binnenstad ben. Soms (zoals nu) omdat ik het heerlijk om te bloggen vanuit het Trädgårdsföreningen.

Zou jij ook heerlijk tot rust willen komen in Trädgårdsföreningen? Zou jij de botanische tuinen ook willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Göteborg?

~ Wat te doen in Göteborg 15 tips

~Praktische informatie

~ Skansen Koran: uitzichtpunt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge