Tijdens onze vakantie in Normandië was het al gelijk duidelijk, we moesten en zouden naar een D-day strand gaan. Na wat onderzoek online kwam ik terecht bij Arromanches-les-bains, een strand zo’n 40 kilometer ten noordwesten van Caen.

Na zo’n 50 minuten gereden te hebben vanuit onze camping, kwamen we aan in het stadje. Het stadje is erg klein en telt meer toeristen dan inwoners. We zochten een parkeerplaats en na een paar rondjes te hebben gereden konden we de auto op een kleine parkeerplaats kwijt.

Je kunt Arromanches-les-bains ook kiezen als bestemming voor een vakantie. Er zijn genoeg hotels, huisjes en campings in de buurt van het strand. Het strand is erg lang uitgestrekt en naast de historische betekenis, vind je er ook veel watersporters.

Arromanches is een onderdeel van de kunstmatige Mulberryhaven tijdens de landingen van de geallieerden. Op de foto’s zie je de gigantische pontons nog steeds liggen, de geallieerden hebben deze pontons in de zee gedropt om zo een kunstmatige haven te creëren. Hier konden de schepen aanleggen en de tanks konden zo direct het land op rijden. Verder zijn er schepen gebruikt als golfbrekers zodat het verschil tussen eb en vloed minder werd. De boten konden zo makkelijker de kust bereiken.

Arromanches-les-bains

Naast de historische waarde, waar ik persoonlijk even stil van word, is het strand tegenwoordig ook een populaire badplaats. Het strand is langgerekt en de zee is vrij warm (voor de Atlantische ocean).

Tijdens een vakantie in Normandië is Arromanches-les-bains zeker een aanrader. Zelf stond ik even met een brok in mijn keel naar de zee te staren. De geschiedenis is nog zo duidelijk en helder terug te zien op een plek als deze. Voor een deel danken wij onze vrijheid aan helden die deze actie hebben bedacht en uitgevoerd.

Zou jij ook zo’n D-day strand als Arromanches-les-bains willen bezoeken? Of heb jij al eens een ander D-day strand bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Normandië?

~ Fietsen over het spoor

– Luxe kamperen in Normandië

~ La Roche d’Oetre

6 gedachten over “Arromanches-les-bains Normandië [MUST SEE]”

  1. Leuk artikel! Ik ben daar ook geweest en vond het erg indrukwekkend. Dit soort plekken doen toch iets met je. Verder zijn de stranden in de omgeving echt prachtig en zo uitgestrekt. Ook als de geschiedenis je niet boeit is deze omgeving de moeite waard. Sowieso is Normandië een top bestemming 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge