La Roche d’Oetre is een beroemde toeristische attractie in Normandië. Veel toeristen trekken hier naartoe voor een Grand Canyon-achtige foto. De wat actievere toeristen beginnen hun wandelroutes vanaf hier en de bourgondische toeristen genieten hier van het heerlijke eten. Onze camping lag maar op zo’n 2 kilometer van deze trekpleister en dus stond deze bezienswaardigheid al op de eerste dag op de planning.

La Roche d'Oetre

De eerste keer dat wij er kwamen was het erg druk. De gehele parkeerplaats stond vol met auto’s, campers, caravans en alles daar tussenin. Lopend langs het restaurant snap je binnen een paar seconden waarom iedereen hier naartoe gaat. Het uitzicht is fenomenaal! Het is erg jammer dat je een tijdje moet wachten tot je een foto kunt schieten zonder andere toeristen in beeld.

Een aantal dagen later zaten we ’s avonds te bedenken wat we konden doen. Na een stuk of dertig potjes kaarten gespeeld te hebben wilden we iets anders. Ik kwam met het idee om eens terug te gaan maar dan met de zonsondergang. Via onze telefoon hebben we gecheckt hoe laat de zon ongeveer onder zou gaan en we zijn de auto ingestapt! Niet helemaal onvoorbereid moet ik zeggen…

Het leek mij geweldig om elke vijf minuten een foto te maken vanaf hetzelfde punt, zodat je de zon achter de bergen kon zien wegzakken. Mijn statief lag thuis dus moesten we creatief zijn en met het stoeltje van de eettafel en mijn camera gingen we dan echt op pad.

Aangekomen op de rotsformatie was ik erg blij! Geen andere toeristen dus rustig foto’s maken en genieten van het uitzicht. Na zo’n één uur lang turen en tussendoor even klikken is dit het resultaat geworden:

20:30 uur
20:30uur
Woensdag 13 juli 2016 20:36uur
20:36uur
Woensdag 13 juli 2016 20:41uur
20:41uur
Woensdag 13 juli 2016 20:46uur
20:46uur
Woensdag 13 juli 2016 20:51uur
La Roche d'Oetre
20:51uur
Woensdag 13 juli 2016 20:57uur
20:57uur
Woensdag 13 juli 2016 21:02uur
21:02uur
Woensdag 13 juli 2016 21:07uur
21:07uur
Woensdag 13 juli 2016 21:12uur
21:12uur
Woensdag 13 juli 2016 21:17uur
La Roche d'Oetre
21:17uur
Woensdag 13 juli 2016 21:22uur
La Roche d'Oetre
21:22uur
Woensdag 13 juli 2016 21:28uur
21:28uur

Zou jij na het lezen (bekijken van de foto’s) een bezoek brengen aan La Roche d’Oetre? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Normandië ?

~ Luxe kamperen in Normandië

– Fietsen over het spoor

~ D-day strand Arromanches les bains

8 gedachten over “La Roche d’Oetre [zonsondergang] in Normandië”

  1. Ik kende het niet, maar ik hou sowieso van zonsondergangen. Ik heb er zelf vorige week ook een blog over gepost en ik word nog steeds blij als ik het terug zie. In jouw geval was het effect denk ik mooier in een filmpje dan zo veel foto’s onder elkaar, maar wat je onderaan doet maakt het al leuker om te zien. Maar ja, zonder statief en wellicht met niet genoeg geheugen wordt een filmpje van de héle zonsondergang (van ervoor tot echt onder) lastig, dat lukt mij ook nooit. 😉

  2. Dat doe ik ook regelmatig met zonsondergangen, haha. Ik ben altijd bang iets te missen dus daarom maak ik gewoon belachelijk veel foto’s. Zit er altijd wel wat tussen. Van Ayers Rock (Australië) heb ik ook een serie gemaakt en dan zie je de rots ook steeds roder worden. Heel gaaf om dat naast elkaar te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge