Een vrije zondag betekent bij ons vaak, lekker thuis blijven of een mooie wandeling maken. Onze auto was verkocht maar we hadden nog een halve tank benzine dus die gingen we opmaken. Na verschillende ideeën besloten we te gaan wandelen in de Loons en Drunense duinen. Een nationaal park in Noord-Brabant waar we allebei nog nooit zijn geweest. We besluiten vroeg weg te gaan en vervolgens af te sluiten met een lunch.

Wandelen in de Loons en Drunense duinen

Parkeren + startpunt

Na wat zoekwerk besluiten we om te parkeren bij Hotel en Restaurant Duinrand, in Drunen. Je kunt hier gratis parkeren en omdat wij na afloop gingen lunchen, is het helemaal een ideale plek om te parkeren. Er zijn verschillende parkeerplekken in deze omgeving dus er is altijd voldoende plek. Vanaf hier kun je naar het kanaal wandelen en daar beginnen de meeste wandelroutes. Ook zijn hier verschillende fietsroutes dus ook met de fiets zijn er voldoende opties in deze regio.

De route – 5,5 kilometer

Wandelknooppunten: 71 - 42 - 40 - 38 - wandel richting de duinen - 36 - 20 - 75 - 76 - 74 - 73 - 72 - 71

De route loopt eerst door een mooi bos, richting de duinen. We lopen ongeveer twee kilometer voordat we aankomen bij de duinen. Vanaf knooppunten 38 is het een kwestie van rechtdoor lopen en de duinen op klimmen, vanaf daar heb je een prachtig uitzicht. Vervolgens kun je wanneer de duinen vervelen de route vervolgen en terug naar 38 lopen en vanuit daar weer naar 36 lopen. De dagen voor onze wandeling heeft het flink geregend en dus zijn we allebei blij met onze waterdichte wandelschoenen. Na de spectaculaire duinen veranderd de omgeving weer in bos en lopen we richting het kanaal. Eenmaal aangekomen bij het kanaal is het leuk om over de wal te lopen.

Wandelen in de Loons en Drunense duinen

Eindpunt

Na ongeveer 700 meter langs het kanaal te hebben gelopen, kom je weer terug op kruising bij Duinrand. Er staat hier een picknickbankje dus daar kun je weer even tot rust komen en iets eten en drinken. Maar een andere leuke mogelijkheid is ook om uit lunchen te gaan. Op de informatie borden kun je daarnaast nog iets leren over het nationaal park de Loonse en Drunense duinen. We hebben in Nederland totaal twintig nationale parken en dit is er één van. De bijnaam is niet voor niets de Brabantse sahara.

Wandelen in de Loons en Drunense duinen

Lunchen na het wandelen in de Loons en Drunense duinen

Bij restaurant Duinrand kun je na afloop, of natuurlijk voor vertrek, heerlijk lunchen. De prijzen zijn goed en je kunt hier gratis parkeren. Ik koos voor een 12-uurtje waarbij ik een uitsmijter, kroket en lekkere tomatensoep kreeg. Sam koos voor een uitsmijter met spek. Het menu is groot en alle gerechten die langskwamen zagen er heerlijk uit. Ook als je gaat wandelen met de hond kun je hier terecht want er zijn waterbakken voor de viervoeters.

Zijn jullie wel eens gaan wandelen in de Loons en Drunense duinen? Welke nationale parken in ons land hebben jullie wel eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wandelingen?

~ Tiengemeten

~ Ameland

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Wandelen in de Loons en Drunense duinen – 5,5 km”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge