Een bezoek aan het paradijselijke Gili in Indonesië is echt een aanrader. Vanuit Bali of Lombok is het eiland goed te bezoeken en dat zou ik ook zeker aanraden. In dit artikel kun je alle praktische informatie Gili vinden, van het betalen, vervoer tot de reis naar het eiland.

Reizen naar Gili

Gili is een eiland voor de kust van Lombok en daardoor vanaf verschillende plekken te bezoeken. Wij gingen namelijk vanuit Bali maar je kunt natuurlijk ook vanaf Lombok naar Gili reizen. Vanuit Bali namen wij de Patagonia Express, een gigantische boot die ons in drie uur naar het eiland bracht. Helaas is deze maatschappij permanent gestopt en kan ik deze dus niet meer aanraden. Het makkelijkst is om via Direct Ferries een boot te regelen.

Route vanuit Lombok

  • Senggigi – Gili Trawangan wordt aangeboden door Scoot Fast Cruises, duurt 25 minuten en kost ongeveer €25 euro per persoon.

Route vanuit Bali – praktische informatie Gili

  • Amed – Gili Trawangan wordt aangeboden door Marlin, Freebird en Ekajaya, duurt 1 uur en 40 minuten en kost ongeveer €50 euro per persoon.

Vervoer vanaf de haven

Doordat Gili Trawangan erg klein is, is er eigenlijk geen vervoer nodig op het eiland. Ons hotel lag op maar twee minuten lopen vanaf de haven en verder was bijna alles maximaal vijf minuten lopen. Kies je voor een hotel aan de westkant van het eiland dan is het verstandig om een fiets te huren. je kunt dan alles per fiets ontdekken, het eiland is ongeveer 7 kilometer lang en 2 kilometer breed. Echt vervoer, buiten een fiets, is dus niet nodig op Gili.

hotel tip Gili Trawangan

Accommodaties op Gili

Er zijn tientallen accommodaties op Gili, met name aan de oostkant van het eiland. Wij verbleven in het Natya hotel en waren daar erg tevreden over. Het hotel ligt op maar twee minuten lopen vanaf de haven en ligt aan de hoofdstraat. Een overnachting op Gili kost gemiddeld €10-20 euro voor twee personen. Als je voor meer luxe wilt gaan dan moet je rekenen op €30-50 euro per kamer. De meeste hotels hebben ontbijt inbegrepen, een fijne optie want er is niet veel te vinden qua ontbijtmogelijkheden op het eiland.

Praktische informatie Gili

Praktische informatie Gili rond het betalen

In Indonesië betalen ze met de Indonesische roepia . Je kunt het best meteen bij aankomst op Bali contant geld opnemen. In de meeste winkels en restaurants kun je namelijk alleen contant betalen. Het handigst is om dan meteen de maximale limiet van 1,5 miljoen roepia op te nemen.

1,5 miljoen Roepia is ongeveer €100 euro. (Anno maart 2019)

Je betaalt namelijk per transactie, door de andere valuta. Op Gili kun je eigenlijk nergens pinnen en is er ook geen pinautomaat in de buurt. Zorg dus dat je voldoende contanten meeneemt vanuit Bali.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Gili? Welke tips neem jij mee als jij naar Gili gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Gili?

~ Snorkelen rond Gili

~ Hotel tip Gili

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Praktische informatie Gili – betalen, vervoer en meer [Indonesië]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge