Op zoek naar een goede hotel tip Ouarzazate? Dan ben je hier op het goede adres! Kasbah Dar Daif is namelijk een heerlijke plek om te verblijven tijdens een aantal dagen op één van de heetste plekken ter wereld, namelijk Ouarzazate. Wij verbleven hier twee nachten en hebben erg genoten, net name door het zwembad. Een luxe die weinig accommodaties in Marokko hebben.

Bereikbaarheid

De Kasbah Dar Daif is alleen goed te bereiken wanneer je een huurauto hebt. Het ligt namelijk iets buiten de stad, wat wij juist erg fijn vinden. Na het centrum van Ouarzazate is het ongeveer 5-10 minuten rijden met de auto. Het voordeel van deze locatie is dat je hier dus echt tot rust kunt komen. Zeker met de aanwezigheid van het zwembad is het echt niet nodig om de Kasbah te verlaten, behalve voor bezienswaardigheden natuurlijk.

Hotel tip Ouarzazate

De kamer

Wij hadden een driepersoonskamer, dit was tijdens het boeken de beste optie. Ik zou dit ook aanraden wanneer je een lange reis door Marokko aan het maken bent met twee personen. De twee persoonskamers zijn erg smal en hebben nauwelijks ruimte om koffers of tassen neer te leggen. Een groot voordeel is dat er airco aanwezig is op de kamer, wij hebben hier echter geen gebruik van gemaakt voordat de Kasbah erg goed geïsoleerd is. Verder is er ook een klein bureau aanwezig.

De badkamer

De badkamer is klein maar fijn en heeft alle voorzieningen die nodig zijn. Handdoeken zijn aanwezig en er is zelfs een föhn aanwezig. Bij onze kamer was de deur van de badkamer erg laag (voor ons Nederlanders) en hebben we daar wel enkele keren het nadeel van ervaren.

Hotel tip Ouarzazate

De Riad

De Kasbah heeft een traditionele inrichting en dat is erg bijzonder om te zien. Het is verreweg de meest traditionele Kasbah die wij bezocht hebben tijdens onze reis door Marokko. De keuken is in het midden van de Kasbah te vinden en alles draait daar eigenlijk omheen. Totaal niet traditioneel maar wel een groot voordeel is het zwembad. De luchtvochtigheid in Ouarzazate is ontzettend hoog en daardoor is verkoeling van het zwembad zeker prettig.

Hotel tip Ouarzazate

De omgeving van deze hotel tip Ouarzazate

Vlakbij het hotel zijn eigenlijk geen voorzieningen. De accommodatie heeft de mogelijkheid om iedere ochtend en avond daar te eten. Het eten is heerlijk en dat zou ik dan ook zeker aanraden. Er zijn verschillende mooie dingen in de omgeving van deze hotel tip Ouarzazate te bezoeken. Zoals de filmstudios, het centrum van de stad en Aït-Ben-Haddou. Dit ligt allemaal op minder dan 30 minuten rijden van de Kasbah. Het personeel van de Riad is erg vriendelijk en altijd bereid om te helpen.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €40 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij deze hotel tip Ouazazate ook willen bezoeken? Welke eisen heb jij voor een hotel? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Ultieme route door Marokko

-Auto rijden in Marokko

~ Bezienswaardigheden Fez

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Hotel tip Ouarzazate: Kasbah Dar Daif met zwembad!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge