Volgens velen één van de mooiste plekken op aarde om te snorkelen dus dat moesten wij natuurlijk ook doen. Afgelopen april op de Bahama’s snorkelen was al een prachtige plek maar van de Gili’s verwachten we veel. Van een vriendin hoorde ik dat het leuk was om een tocht langs alle drie de eilanden te maken. Dat deden wij ook en het was echt super tof! Vandaag vertel ik je alles over snorkelen rond de Gili eilanden.

Turtle point – Gili Trawangan

Nadat we bij ons hotel op Gili Trawangan werden opgehaald, maakten we de eerste stop op datzelfde eiland. Aan de oostkust vind je namelijk Turtle point. Een punt waar je vaak schildpadden kunt zien en dus ook een populaire plek om te snorkelen rond de Gili eilanden. De eerste keer ik altijd een beetje spannend, gelukkig hadden wij één kapitein en één snorkelinstructeur mee. Dus we werden goed verzorgd en geholpen. Op dit punt hebben we heel lang gesnorkeld. Na ongeveer twee minuten in het water zagen we al onze eerste schildpad. Verder hebben we er totaal vijf gezien. Het is een plek die je ook vanaf het land gewoon kunt bereiken. Maar dan is het wel een flink eind zwemmen voordat je bij het koraal en dus bij de schildpadden kunt komen.

Wil je mij bedanken voor alle gratis blogs en tips? Dat kan door middel van een lekker kopje thee!

Koraal tuinen – Gili Meno

Naast schildpadden staat dit gebied ook bekend om de mooie kleurrijke koraal tuinen, zoals de locals het noemen. De mooiste vind je aan de oostkust van Gili Meno, een plek waar je makkelijk een uur kunt rondzwemmen en kunt genieten van de mooie koraalriffen. Een plek die je niet kunt bereiken vanaf het land dus het is hier lekker rustig. Maar op alle andere stops vind je overigens ook veel mooi koraal. Zeker bij de kleurrijke vissen vind je veel koraal wat je op maar een paar meter onder je kunt bewonderen.

Onderwater standbeeld – Gili Meno

Een super toffe plek om te gaan snorkelen rond de Gili eilanden is dit onderwater standbeeld. Het is gebouwd door Jason deCaires Taylor, een ontwerper die gespecialiseerd is in onderwaterstandbeelden. Op de meeste foto’s lijkt het erg diep maar je kunt er met snorkelen goed genoeg komen. Als je niet op let kun je het standbeeld zelfs raken met je flippers. Op deze plek zijn ook enorm veel kleurrijke vissen te vinden. Het beeld is hier overigens geplaatst om het koraal een goede plek te geven om te groeien. Omdat het er nog niet heel lang staat, is er helaas nog maar weinig koraal op te vinden. Maar rond de cirkel is wel voldoende kleurrijk koraal te vinden. Een fijne plek om te gaan snorkelen, die je vanaf Gili Meno makkelijk kunt bezoeken.

Kleurrijke vissen – Gili Air

Naast koraal vind je natuurlijk ook een hoop prachtige kleurrijke vissen hier. Die we in Nederland alleen in het Oceanium in Blijdorp zullen aantreffen. Het is super tof om tussen deze vissen te zwemmen. De vissen zijn over het algemeen niet erg bang en komen er dichtbij. Zeker wanneer sommige mensen ze gaan voeren. Je zwemt echt midden tussen de tropische vissen. Een erg leuke ervaring die ik tijdens eerdere snorkelsessies (Bahama’s, Nusa Penida, Golf van Mexico) nooit hebt meegemaakt. Ook kun je deze plek bezoeken vanaf het land. Als je aan de oostkust van Gili Air de zee in gaat dan kun je hier naartoe zwemmen op ongeveer 200 meter van het strand.

Praktische informatie over snorkelen rond de Gili eilanden:

  • ’s Morgens vroeg kun je een stuk meer zien dan ’s middags. Ga dus zo vroeg mogelijk weg.
  • Het leukst is om een snorkel tour te doen die langs alle drie de eilanden gaat. Je kunt dan alles zien wat je graag wilt.
  • Je kunt ervoor kiezen om een privé boot te nemen voor 400.000 roepie per persoon of een gedeelde boot voor 150.000 per persoon.
  • De tour langs de drie eilanden duurt ongeveer 3 tot 4 en neem geld mee want je zult gaan lunchen op één van de eilanden.
  • Wij boekten onze tocht bij Lucky Faris snorkling tours, een echte aanrader!

Zou jij willen snorkelen rond de Gili eilanden? Heb jij wel eens schildpadden gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ 5 tips om te doen in Pontianak

~ Tanah Lot tempel op Bali

~ Orang oetans spotten in Bukit Lawang

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Snorkelen rond de Gili eilanden – schildpadden & koraal”

  1. Vandaag bij Gili Meno tijdens snorkelen een schildpad met twee loodsmannetjes gespot met een lengte van 1 a 1,5 m.
    Geweldig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge