Als je aan Toronto denkt dan kun je eigenlijk maar aan één ding denken, namelijk de CN Tower. Op alle foto’s van de stad komt dit imposante gebouw wel voor. Het maakt de skyline van de Canadese stad uniek. Je kunt de toren op en vanaf boven heb je een supergaaf uitzicht over de hele stad. Gelijk vanuit het vliegtuig zijn we hier naartoe gegaan om actief te blijven en een jetlag te voorkomen, een goede keus want het was geweldig!

CN Tower
CN Tower
camperreis canada

De bouw

In 1974 werd de toren al gebouwd, erg lang geleden voor zo’n groot gebouw. Toen was het ook het grootste gebouw ter wereld! Je kunt je dat nu niet meer voorstellen met al die gigantische gebouwen in Dubai. Het was de bedoeling dat het als televisietoren werd gebruikt voor de zender CN. Tijdens de bouw was het echt heel bijzonder en was de hele wereld benieuwd naar de toren. Een leuk feitje is dat het gebouwd is door de Canadese spoorwegmaatschappij Canadian National. De toren is in totaal 553 meter hoog.

camperroute door Oost-Canada - cn tower
CN Tower
CN Tower

Het uitzicht

De lift brengt je binnen 1 minuut op het uitzichtpunt dat op 346 meter hoogte ligt. Je komt boven en bent eigenlijk meteen stil. Het uitzicht is namelijk adembenemend. Toronto is een stad met veel hoge gebouwen maar dat valt ineens in het niet als je hier bent. Je kijkt naar buiten en hebt uitzicht over Lake Toronto, hoewel veel mensen denken dat het de zee is. Vlakbij de toren ligt een klein vliegveld en het is superleuk om naar de vertrekkende en aankomende vliegtuigen te kijken. Je kunt op verschillende plekken genieten van dit zicht. Allereerst vanuit binnen, helemaal rondom kun je door de gigantische glazen ramen naar buiten kijken. Als je één verdieping naar beneden gaat kun je ook naar buiten. Helaas zitten hier enorm veel netten (logisch natuurlijk) maar daardoor kun je hier geen goede foto’s maken. Je kunt wel goed van het uitzicht genieten buiten. En als laatste kun je vanaf de glazen vloer genieten.

CN Tower

Glazen vloer

Het is een kenmerkende plek in de CN Tower, de glazen vloer. Veel mensen kennen het denk ik wel, onder het normale observatiedek is een andere verdieping waar je op de glazen vloer kunt lopen, zitten, liggen of wat je maar wilt. Ik heb geen last van hoogtevrees maar toch vond ik het vrij spannend om hier op te gaan zitten. Het is iets wat tegen je gevoel in gaat, je hebt het gevoel dat je naar beneden valt. Natuurlijk is dat niet zo en achteraf is het supertof dat je op een glazen vloer hebt gezeten. Mocht je wel bang zijn? Dan kun je in ieder geval een foto nemen vanaf boven.

Kaartje kopen & praktische informatie CN Tower

Belangrijk om te weten is dat je hier niet alleen zult zijn, zeker in het hoogseizoen kan het hier extreem druk zijn. Wij waren hier buiten het seizoen op een zondag en we hebben al meer dan een halfuur in de rij gestaan. Je moet dus niet rekenen op een snel bezoekje. Allereerst moet je namelijk in de rij staan voor een kaartje, ongeveer 10 minuten. Vervolgens moet je in de rij staan om naar de lift te gaan, ongeveer 30 minuten en vervolgens ben je binnen 1 minuut boven. En daar wil je natuurlijk ook rustig rond kunnen kijken. De kaartjes kosten 38 dollar per persoon en daarmee mag je zo lang in de toren blijven als je wilt. De CN Tower is iedere dag geopend van 09.00 tot 22.30 ’s avonds. Op de website vind je informatie over de drukte, je kunt er dan van te voren rekening mee houden.

Zou jij ook naar de CN Tower willen gaan? Zou jij op de glazen vloer durven staan? Laat het ons in de reacties weten!

Meer Canada?

~ Voorbereidingen Camperreis

Algonquin Park hiken

~ Niagara Falls

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “De CN Tower, het letterlijke hoogtepunt van Toronto [Canada]”

  1. Ik was in het verleden niet zo reislustig. Wel merk ik aan mijzelf dat, dat de laatste tijd steeds meer wordt. Wel zijn de kindjes nu nog klein, dus nog even wachten! Maar zeker de moeite waard om te onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge