Als je aan IJsland denkt dan denk je waarschijnlijk meteen aan de Blue Lagoon. Niet gek want dit prachtige natuurverschijnsel is zeker een bezoek waard. Ik ben twee keer op IJsland geweest en ook beide keren naar de Lagoon. Maar de eerste keer kozen we ervoor om ook echt naar binnen te gaan. De tweede keer leek het ons leuker om in de omgeving rond te kijken.

Blue Lagoon
Blue Lagoon

Zwemmen in de Blue Lagoon

Je kunt voor €51 naar binnen en dan mag je lekker rondzwemmen in het prachtige water. De kleur van het water geeft je het gevoel dat het ijskoud is maar dat is juist niet zo. Als je voor deze optie kiest dan moet je dus zwemkleding meenemen op jouw reis naar IJsland. Het water is heerlijk warm en geeft je een rustig gevoel. Er zijn ook een aantal plekken waar je een masker kunt opdoen. De helende werking van het water is al jaren populair. In het complex zijn er ook meerdere plekken waar je kunt eten en drinken. Verder zijn er natuurlijk kluisjes en kleedkamers aanwezig om het omkleden en achterlaten van spullen eenvoudig te maken. Tijdens het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn. Je kunt hier makkelijk twee a drie uur besteden. Je kunt daarom het beste tickets van te voren online bestellen via de website.

Wandelen langs de Blue Lagoon

Wat niet veel mensen weten is dat je niet per se naar binnen hoeft om het blauwe water te zien. Als je parkeert en richting de ingang loopt, kun je net voor de ingang naar links lopen. Hier heb je namelijk ook een deel van de Blue Lagoon. Je kunt hier gewoon gratis heen lopen en genieten van het water en de warmte. Het enige punt is dat je hier niet in mag zwemmen. Verder heeft het hetzelfde effect als de variant tien meter verderop. Er lopen verschillende wandelpaden langs dit deel van de warm water bron. Je bent maximaal een uur bezig met een leuke wandeling en het maken van mooie foto’s. Een echte aanrader, zeker als je geen behoefte hebt om te gaan zwemmen.

Blue Lagoon

De beste optie?

Ik kan moeilijk oordelen voor andere mensen dus het is een lastige vraag. Maar ik denk dat het wel heel gaaf is om ooit in de Blue Lagoon te hebben gezwommen. Als je de mogelijkheid hebt, dan zou ik het zeker doen. Maar als je er al eens bent geweest dan is een tweede keer absoluut niet nodig. Je kunt dan gewoon  voor een wandeling rond het water kiezen.

Praktische informatie:

• Wil je naar binnen? Vergeet dan niet zwemkleding mee te nemen op reis.
• De kosten zijn €51 per persoon.
• De openingstijden: dagelijks van 08.00 tot 22.00
• Je kunt gratis parkeren voor de ingang voor onbepaalde tijd.
• Het beste kun je vanuit de luchthaven meteen naar de Blue Lagoon gaan en vervolgens naar Reykjavik. Dat ligt namelijk op de weg naar de hoofdstad vanaf de luchthaven.

Ben jij wel eens in de Blue Lagoon geweest? Voor welke optie zou jij kiezen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer IJsland?
~ De ultieme route door IJsland

– Accommodaties die jij moet bezoeken

~ De Golden cirkel must see

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Blue Lagoon: het natuurfenomeen op IJsland”

  1. Prachtige beelden! Ik denk toch dat, als ik ooit deze richting uitga, toch voor de gratis versie ga. Niet om het geld, maar wel om het volk te ontlopen 😉 Misschien dat ik ter plaatse nog wel beslis om even binnen te lopen (wellicht wel, mezelf kennende)

  2. De Bleu Lagoon lijkt wel een beetje op het vulkanische water in Hongarije en in Brazilië ken ik er ook 1, maar die zijn niet zo mooi blauw als in ijsland. Ik zie in je bericht dat je twee keer naar een prijs verwijst, maar er staat dan geen prijs bij. Ik had ieder geval nog nooit gehoord van Bleu Lagoon. Ik kende alleen Bottas (f1) van ijsland 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge