Allereerst iedereen een gelukkig nieuwjaar gewenst! Voor mijn gevoel is 2018 om gevlogen, ik heb een geweldig leuk jaar gehad waarin ik heel veel gereisd heb. Dat is natuurlijk super tof maar voor 2019 is de planning wel iets anders, ik ga namelijk weer voor de klas. Zoals de meeste wel weten ben ik afgestudeerd Docente Aardrijkskunde en dat ga ik in 2019 weer doen. Hierdoor kan ik dus minder op reis en daarnaast wil ik ook meer aan het milieu gaan denken. Dit zijn mijn plannen voor 2019!

stoomtrein door Zuid-Limburg

Nederland ontdekken: Ameland, Veluwe & Limburg

Ons eigen kikkerlandje blijft ook prachtig en dat ben ik steeds meer aan het ontdekken. Afgelopen jaren zijn er een aantal tripjes per jaar geweest die ervoor hebben gezorgd dat ik steeds meer van ons land heb leren kennen. Ook voor 2019 staan er weer een aantal op de planning. Wanneer jullie dit lezen ben ik in Ameland, een waddeneiland wat ik nog nooit heb bezocht. Daarom leek het mij tof om hier naartoe te gaan en te genieten van de koude winterdagen op Ameland. Verder staan ook de Veluwe en Limburg, twee favorieten op de planning voor 2019.

Trømso Noorwegen - plannen voor 2019
Trømso (Noord-Noorwegen)

Stedentrips in Europa: Oslo – Bergen

Afgelopen jaar heb ik veel tripjes gemaakt zoals naar Edinburgh, London, Basel en Lissabon, super tof en dat wil ik graag meer doen. Maar we gaan het dit jaar anders doen, vaker met de trein en minder vaak voor korte afstanden vliegen. Hierdoor staat er nog niet zoveel op de planning, namelijk alleen Oslo en Bergen. We gaan naar de Noorse hoofdstad en verblijven dat drie dagen, vervolgens gaan we met de trein naar Bergen. Een prachtige Noorse stad aan de kust.

Wintersport in Monts Jura
Monts Jura (Frankrijk)

Plannen voor 2019 ~Winter(sport): Schoppernau

Na de wintersport in Willingen vorig jaar gaan we dit jaar naar Oostenrijk. We gaan naar Schoppernau, een kleinschalig gebied in het westen van Oostenrijk, vlakbij Liechtenstein. Het is erg leuk om na jaren weer eens de latten onder te binden in Oostenrijk, het land waar ik zo’n 20 jaar geleden leerde skiën. Voor mijn schoonfamilie wordt het de eerste keer in Oostenrijk dus ik ben erg benieuwd of het bevalt. Natuurlijk mag een wintersport niet ontbreken aan mijn plannen voor 2019.

Wat te doen in Lissabon - plannen voor 2019
Lissabon (Portugal)

Rondreizen over de hele wereld: Spanje, Marokko & Malta

Voor de zomervakantie hebben we ook hele gave plannen voor 2019. We gaan namelijk naar Marokko en Spanje. We starten in Marrakech en rijden via het Atlas gebergte en de woestijn naar het noorden en nemen daar de boot naar Spanje. Vervolgens rijden we naar Valencia en eindigen we op Mallorca. Voor mij erg tof want ik ben nog nooit in Spanje geweest. Ook staat er in de herfstvakantie een toffe reis naar Malta op de planning. Een week genieten van dit mooie eiland in de Middelandse Zee.

Heb jij al leuke plannen voor 2019? Welke van deze bestemmingen zou jij ook graag in 2019 bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer overzichten?

~ Reisoverzicht van 2018

Plannen voor 2018

~ Leuke reisbestemmingen op een rijtje

4 gedachten over “Gelukkig nieuw reisjaar, mijn plannen voor 2019!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge