Allereerst allemaal een gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik hoop dat dit een erg reislustig reisjaar gaat worden voor iedereen en natuurlijk ook voor mijzelf. Gelukkig staan er al een aantal leuke reizen op de planning. Vandaag ga ik mijn plannen voor 2018 delen, misschien levert het voor jullie ook weer reisinspiratie op.

plannen voor 2018

Nederland ontdekken: Otterlo – Woerden – Limburg

In mijn jaaroverzicht van 2017 vertelde ik dat ik afgelopen jaar veel nieuwe plekken in Nederland heb ontdekt. In 2018 ga ik daar lekker mee verder! Allereerst ga ik samen met mijn broer een nachtje naar Otterlo, de Veluwe. We verblijven daar in een supergave zwerfhut, daar ben ik erg benieuwd naar. Verder staat het op de planning om een nachtje naar Woerden te gaan om de stad te ontdekken. Mijn familie woont vlakbij Woerden maar verder dan het treinstation ben ik nooit geweest, daar moet natuurlijk verandering in komen. Als laatst gaan we een aantal dagen met de familie naar Limburg, een mooi stukje Nederland wat altijd goed is. De sfeer is er altijd fijn en de natuur prachtig. Ik denk dat er nog wel een aantal leuke dagjes weg in eigen land bij komen, maar dit staat er tot nu toe op de planning.

Rondreis Noord-Engeland & Schotland

Stedentrips in Europa: Edinburgh – Basel

Afgelopen jaar ben ik maar weinig op stedentrip geweest en dat heb ik toch wel een beetje gemist. Daarom staan er voor 2018 al twee mooie steden op de planning. Te beginnen met Edinburgh in het mooie Schotland. Tijdens mijn rondreis door Schotland heb ik de stad niet bezocht want we gingen puur voor de natuur. Daarom lijkt het mij leuk om ook eens Edinburgh stad te bezoeken tijdens een stedentrip. Heb jij tips wat wij in Edinburgh moeten zien en doen? Daarnaast Zwitserland en om specifiek te zijn: Basel. Een totaal onbekende stad voor ons, maar een goedkoop ticket heeft ons toch doen besluiten naar Basel te gaan. Ik ben erg benieuwd wat de stad ons kan bieden en of het een aanrader is voor een stedentrip binnen Europa.

plannen voor 2018

Winter(sport): Spitsbergen – Franse Alpen – Willingen plannen voor 2018

Bij zo’n skifanaat als ik, kan deze categorie niet ontbreken natuurlijk. We beginnen met een prachtige reis naar Spitsbergen, hier gaat het dan wel niet om wintersport maar wel om de winterse sfeer. Ik duim dat we het noorderlicht en een wilde ijsbeer kunnen zien. Duim jij ook voor ons? Vervolgens ga ik een weekendje skiën in de Franse Alpen met mijn broer en ouders. We vliegen naar Genève en rijden vanuit daar met een huurauto naar het skigebied Monts Jura. Een weekendje lekker vol gas van die berg af gaan, heerlijk. Samen met mijn vriend en zijn ouders en zusje gaan we weer naar Willingen. Vorig jaar was dat een succes dus dit jaar gaan we weer en langer. Ik heb er zin in, ik hoop dat er lekker veel sneeuw ligt!

Skogafoss waterval

Rondreizen over de hele wereld: IJsland –  Florida – Nepal

In de zomer van 2014 was ik op IJsland, ik was meteen verliefd. De natuur is echt om stil van te worden. Toen WOWAir een 50% kerst korting gaf, heb ik met Helena binnen een uur besloten om naar IJsland te gaan. We gaan een auto huren en de zuidkant van het eiland ontdekken. Vervolgens ga ik samen met mijn vriend en zijn zusje naar Florida. Miami, the Keys, the Everglades en Orlando staan op de planning. Ik heb zin om weer te genieten van het mooie weer en de natuur van Florida. De laatste grote reis, het duurt nog even, gaat naar Nepal. In de zomer gaan we 2,5 week naar dit bijzondere land en maken we een mooie rondreis. Ik ben erg benieuwd naar de cultuur en natuur die prachtig schijnt te zijn. Ben jij wel eens in Nepal geweest? Wat zijn do’s en don’t? Misschien komen er nog plannen voor 2018 bij, wie weet…

Heb jij al leuke plannen voor 2018? Welke van deze bestemmingen zou jij ook graag in 2018 bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Een terugblik?

~ Jaaroverzicht 2017

~ Terugblik reisfoto’s 2017

20 gedachten over “Gelukkig nieuw reisjaar, mijn plannen voor 2018!”

  1. Heerlijke plannen joh! Edinburgh ben ik ooit met een vriendin geweest, echt een hele leuke stad. Hier zijn we ook wel plannen aan het maken maar zit er denk ik geen verre reis in omdat we gewoon niet lang van huis kunnen. We zoeken het dus vooral in Europa en dan vooral ook wat dichterbij.

  2. Jij ook een gelukkig nieuwjaar. Hopelijk met mooie reizen, maar zo te zien ben jij 2018 goed begonnen. Ik duim met je mee dat je het Noorderlicht kunt spotten. Het lukte mij helaas niet in 2016 in IJsland. Super tof dat je ook richting IJsland gaat. Wil heel graag nog een keer terug. Hebben jullie al bepaald welke kant jullie op gaan?

  3. Gave plannen! IJsland lijkt me zo mooi, maar het komt er op de een of andere manier maar niet van… ik ga over een paar weekjes naar Valencia en in april hopelijk naar Midden-Amerika. Verder ligt eigenlijk alles nog open.. 🙂

  4. Heerlijke plannen waarbij vooral IJsland en Nepal gaaf zijn. En Spitsbergen is ook bijzonder! Hier staat in ieder geval een roadtrip door Italië en een camperreia door USA op de planning en oh ja een familie weekend in de Biesbosch. De rest staat nog open maar ik weet bijna zeker dat er nog meer gaat komen

  5. Wat heb je een leuk 2018 vooruitzicht. Spitsbergen was gaaf en je hebt het Noorderlicht gezien, zo tof! Ook IJsland en Nepel lijken mij ultiem. Hier staan er ook al veel leuke dingen op de planning. Ik ga eindelijk naar Texel :). Ook ga ik hiken en wildkamperen in Noorwegen. Lissabon en Sintra en ook nog hiken in Luxemburg staan vast. Ergens wil ik ook nog graag naar de Filipijnen maar dat moet ik nog even goed bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge