Iedereen die op reis gaat maakt foto’s met zijn of haar smartphone. Hoewel ik zelf altijd mijn Canon camera meeneem op vakantie, gebeurt het toch vaak dat ik naar mijn telefoon grijp. Zeker sinds ik mijn nieuwe Samsung telefoon heb, de S9. Samsung staat bekend om zijn goede camera en daar maak ik ook vaak gebruik van. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met reisfoto’s met een smartphone maken.

reisfoto's met een smartphone

Bijzondere gebeurtenissen

Het leukste van op reis gaan is mooie gebeurtenissen meemaken. Vaak weet je van te voren dat dit gaat gebeuren zoals het maken van een mooie wandeling of het doen van een leuke tour. Maar soms gebeurt het spontaan en dan wil je er ook een leuke foto van maken. Zoals dit moment toen we in Indonesië een bijzondere ceremonie voorbij zagen komen. Ik heb uit het raam van de auto deze foto genomen, anders had ik het moment nooit kunnen vastleggen met mijn camera.

Steeds minder verschil tussen telefoon en camera

Steeds vaker ben ik op Instagram aan het scrollen en zie ik prachtige foto’s voorbij komen. De meeste foto’s zijn gewoon gemaakt met een smartphone, zoals mijn Samsung. Je kunt steeds minder goed het verschil zien tussen een foto met een camera of een smartphone. De camera’s op een smartphone worden beter en dat is heel fijn. Kijk eens naar deze twee foto’s van dezelfde hotelkamer, zie jij veel verschil?

reisfoto's met een smartphone

Veel opties bij het maken van foto’s

Naast het maken van standaard foto’s hebben steeds meer telefoons zoals mijn Samsung S9 veel meer opties bij het nemen van een foto. Je kunt het licht aanpassen, diafragma veranderen en de sluitertijd. Hierdoor kun je net zoals met een camera veel meer zelf bepalen bij het nemen van een foto. In mijn ogen zorgt dit er ook voor dat het nemen van een prachtige vakantiefoto met een smartphone een stuk makkelijker wordt.

Mijn tips om reisfoto’s met een smartphone te maken

Allereerst is het belangrijk dat je nagaat welke opties jouw smartphone allemaal heeft. Je kunt vaak namelijk het licht aanpassen en ook het diafragma en de sluitertijd. Hierdoor kun je prachtige foto’s maken die niet onder doen voor foto’s gemaakt met een camera. Verder kun je na het maken van de foto ook makkelijk de foto bewerken met apps zoals Picsart en VSCO. Zorg bij het maken van een reisfoto’s met een smartphone dat je focust op het object of de persoon die jij erop wilt. Je kunt dit handmatig doen door op het scherm te tikken, vaak kiest een smartphone zelf een ander focuspunt en dan is de hoofdpersoon niet scherp.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Maak jij reisfoto’s met een smartphone? Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Cadeaus voor de mannelijke reiziger

– Gadgets voor deze zomer

~ Handige apps voor op reis

2 gedachten over “Reisfoto’s met een smartphone maken: mijn ervaringen + tips”

  1. Ik maak altijd foto’s met mijn camera, ik ben het er ook niet mee eens dat je geen verschil ziet. Natuurlijk zie je verschil, misschien niet op je scherm, maar wel zodra je ze gaat afdrukken of vergroten. En je hebt nog steeds meer mogelijkheden met een camera. Tenzij je een hele simpele compact camera kiest. Camera’s op telefoons worden wel steeds beter, maar zouden mijn camera niet kunnen vervangen. Ik zie in mijn fotoboek altijd precies welke een simpele telefoon foto is en welke ik nam met mijn camera. Maaar als je goed kan fotograferen kan je waarschijnlijk een betere foto maken met een telefoon dan menig mensen met een camera, gewoon door compositie etc. En dat diegene er echt oog voor heeft. dat maakt uiteindelijk je foto ook pas goed.
    Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Ontdek Skippers Road, de gevaarlijkste weg van Nieuw-ZeelandMy Profile

    1. Hoi Linda, bedankt voor jouw uitgebreide reactie. Ik bedoelde niet ‘geen verschil’ maar steeds minder, goed dat je het zegt ik heb het in het artikel aangepast. Voor een fotoboek gebruik ik inderdaad ook meestal foto’s van mijn camera maar jaren geleden durfde ik er geen foto tussendoor te doen van mijn telefoon maar nu zie je steeds minder verschil.

      Dat klopt inderdaad, het ligt in veel gevallen ook gewoon aan de fotograaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge