Ga jij deze zomervakantie weer met de auto op vakantie? Dan zijn dit de beste auto apps die je niet mag missen. Zo vermijd je files en ontvang je supersnel updates over snelheidscontroles. Ook in andere EU-landen kan je mobiel internetten met jouw provider zoals KPN!

voorbereidingen voor een roadtrip - autovakantie slowakije

App 1: ANWB Onderweg

Lekker weg in eigen land? Dan is ANWB Onderweg je beste vriend. Actuele file-informatie, zien waar flitsers staan en waar aan de weg wordt gewerkt. Deze app heeft het allemaal. Handige bijkomstigheid is dat je met de ANWB Onderweg app precies ziet waar de benzine het goedkoopst is.

App 2: Flitsmeister

Op weg naar de zon zijn er in de zomerperiode vaak traject- en snelheidscontroles. Natuurlijk zit je niet te wachten op een boete en daarom is Flitsmeister een  must op je smartphone. Deze app weet waar er in Europa flitspalen staan en waar er trajectcontroles zijn. Gebruikers geven dit door aan de app en hierdoor is de informatie van Flitsmeister ontzettend actueel.

voorbereidingen voor een roadtrip - beste auto apps

App 3: Google Maps – beste auto apps

Google Maps mag niet ontbreken in dit rijtje beste auto apps. Hiermee verdwaal je namelijk nooit. De app stippelt namelijk de beste route voor je uit. Ook checkt de app waar het druk is op de weg. Blijkt onderweg dat een andere route sneller is? Dan past Google Maps de route voor je aan. Zo sta je op Zwarte Zaterdag niet vast bij Parijs! De app verbruikt data van je telefoon abonnement, maar gelukkig kun je die in de hele EU gebruiken. Dus je hebt nooit extra kosten!

App 4: Here WeGo

Navigeren kost data van je internetbundel, want onderweg wordt de wegenkaart gedownload. Zit je al bijna aan je Mb’s voor deze maand? Dan is Here WeGo de beste navigatie-app. Met Here WeGo kun je vooraf eenvoudig wegenkaarten in hun geheel downloaden. Met deze app kun je via gps en dus kosteloos offline gebruik maken van de kaarten. Als je wil kun je ook online navigeren, dan krijg je ook tijdens het rijden verkeersinformatie. Een goede tip: Sim Only met onbeperkt data in de EU. Zo weet je zeker dat je onderweg nooit voor verrassingen komt te staan.

Leuk feitje over deze app: van Here WeGo gaan we waarschijnlijk nog veel horen. De app was eerst van Nokia, maar is inmiddels in handen van de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler (waaronder ook Mercedes valt). Zij gaan de wegenkaarten van de app gebruiken als basis voor de HD-wegenkaarten die in de toekomst in zelfrijdende auto’s worden geïnstalleerd. Deze HD-wegenkaarten zijn tot op de centimeter nauwkeurig, ideaal voor op reis dus.

App 6: Rij Veilig app

Op vakantie naar het zuiden tik je voor je het weet de 1000 kilometer aan. Wil je de lange rit richting de Franse Rivièra of de Spaanse Costa’s zo veilig mogelijk maken? Dan is de Rij Veilig-app een echte aanrader. Deze app blokkeert namelijk alle apps die je tijdens het rijden kunnen afleiden. Zo kun je alleen nog navigeren en handsfree bellen. Zo hou je je blik op de weg en je handen aan het stuur, de meest veilige app dus!

Belang telefoon op reis - Zweeds Lapland in de zomer

Bonus: Apple Carplay en Android Auto – beste auto apps

Naast de beste auto apps kun je misschien nog een leuke bonus hebben. Wie weet heeft je eigen auto een mooie vakantiebonus voor je… Heeft jouw auto Apple Carplay of Android Auto? Dan kun je heel makkelijk je smartphone aan je auto koppelen. Komt goed van pas, want zo ontvang je gesproken navigatie-aanwijzingen luid en duidelijk via de autospeakers. Leuke extra is dat je zo ook muziek kunt luisteren via je smartphone op de speakers. Dat is nog eens comfortabel toeren! Met veel andere auto’s kan dit alleen met een AUX-kabel. Nog een extra tip neem een autolader mee, zodat je onderweg je smartphoneaccu niet hoeft bij te tanken!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. 

Met welke beste auto apps cross jij richting de zon deze zomer? Ga jij deze zomer met de auto op vakantie? Laat het ons weten in de reacties!

Meer autovakantie tips?

~ Voorbereidingen op een roadtrip

– Auto huren op reis

~ Autovakantie Slowakije

6 gedachten over “Op autovakantie – de beste auto apps om files te vermijden!”

  1. Ik heb geen eigen auto maar ben laatst met vrienden met een auto naar Hamburg gereden en begreep toen dat je dit soort apps wel nodig hebt. Goed lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge