Ik ben gek op roadtrips en ga dan ook geregeld op pad met de auto om weer een mooie nieuwe bestemming te ontdekken. De één gaat het liefst op de bonnefooi en plant helemaal niets vooruit en de ander heeft al maanden van te voren alles tot in de puntjes geregeld. Zelf val ik daar een beetje tussenin en wissel ik het plannen af met spontane ideeën. Toch zijn er een aantal voorbereidingen voor een roadtrip die je moet treffen voor je op pad gaat.

voorbereidingen voor een roadtrip

Wees voorbereid op vignetten en tolwegen

Wanneer je een roadtrip naar het buitenland gaat maken dan is het handig om van te voren uit te zoeken of een vignet nodig is. Als je een vignet nodig hebt en je vraagt deze van te voren aan, dan kun je tijdens de roadtrip gewoon doorrijden bij de grens. Dat is een stuk makkelijker dan een vignet aanschaffen bij de grens. Ook kan het zijn dat je veel tolwegen tegenkomt, hierbij kun je natuurlijk een hele bak met cashgeld meenemen, maar je kunt ook voor een automatische tracker kiezen. Zo’n tracker bestel je van te voren en hierdoor kun je overal meteen doorrijden en krijg je naderhand thuis de rekening gestuurd. Ideaal toch?

voorbereidingen voor een roadtrip

Zorg voor een goede autoverzekering

Als je op reis gaat dan heb je natuurlijk een reisverzekering nodig. Maar als je met de auto op reis gaat dan is ook een autoverzekering erg belangrijk. Een autoverzekering is altijd gebaseerd op jouw leeftijd, het type auto, de beveiliging van de auto, jouw woonplaats, het aantal schadevrije jaren en de gewenste dekking. Het is daarom altijd handig om van te voren te controleren of jouw autoverzekering nog wel bij jouw auto en jouw doel past. Biedt je autoverzekering bijvoorbeeld wel voldoende dekking voor pech onderweg in het buitenland? Op autoverzekering vergelijkingssite Geld.nl kun je gemakkelijk verzekering vergelijken voordat je op pad gaat. Het is dus belangrijk om te controleren of al deze gegevens nog kloppen en jouw autoverzekering nog wel past.

Inlezen in jouw bestemming

Daarnaast is het belangrijk om je in te lezen in jouw bestemming zodat je weet wat de verkeersregels zijn. In Duitsland heb je bijvoorbeeld een special vignet nodig om de grote steden in te mogen, dus moet je wel op te hoogte zijn van deze regel. Je wilt natuurlijk geen boete aan je broek hebben. Ook zijn er in sommige landen andere verkeersregels, zoals links rijden, of andere essentiële regels voor een roadtrip. Voorbereidingen voor een roadtrip zijn vaak ook gewoon leuk en dat geeft een stukje voorpret (vind ik).

Belang telefoon op reis

Neem de juiste routekaarten mee

Je kunt tegenwoordig veel via je telefoon opzoeken, maar een goede routekaart kan eigenlijk niet ontbreken. In sommige gebieden heb je geen bereik of internet en dan ben je toch echt aangewezen op een routekaart (of vriendelijke locals). Maar ik ga nooit op een roadtrip zonder de juiste routekaarten. Als je een TomTom gebruikt dan is het handig om hem voor vertrek nog te updaten zodat ook alle nieuwe wegen aangegeven staan. En natuurlijk te controleren of jouw bestemming wel in jouw TomTom staat!

voorbereidingen voor een roadtrip

Zorg voor entertainment onderweg

Naast veel praktische zaken is het natuurlijk ook belangrijk om gewoon voornamelijk te genieten onderweg. Een hele doos cd’s of een goede afspeellijst mogen daarbij niet ontbreken. Zelf vind ik het ook leuk om mijn camera bij de hand te houden en tijdens het rijden coole foto’s te maken. Het is maar net wat je zelf leuk vindt maar zonder voldoende vermaak wordt een roadtrip heel snel saai. En natuurlijk kun je ook genoeg leuke gesprekken voeren met elkaar!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij ook graag op roadtrips? Welke voorbereidingen voor een roadtrip tref jij altijd? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Tips om vaak op reis te kunnen

– Wat komt er kijken bij het huren van een auto

~ De leukste roadtripbestemmingen

19 gedachten over “Voorbereidingen voor een roadtrip [Reistips]”

  1. Ik zou graag eens roadtrip doen,
    Ik wilde er een met een vw-busje doen door Italië met een vriendin, van het noorden naar het zuiden
    Helaas stierf ze…

    Nu ja, misschien ooit met iemand anders, al was dat echt onze gezaemlijke droom…

  2. Goede tips. Paar jaar terug weigerde de smarthphone GPS van mijn vriendin plots dienst. Daar sta je dan … Lukraak rondrijden en hopen dat de plaatselijke bevolking je de correcte weg wijst! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge