Ik ben Layla van de blog ClimbingUp, ik blog voornamelijk over lifestyle & organisatie maar travel, fashion en fotografie horen er ook bij. Reizen doe ik graag en vaak, daarom ga ik vandaag mijn top 10 droombestemmingen delen waar ik ooit eens wil gaan. Dit zijn niet alleen verre bestemmingen maar ook mooie plekken in Europa.

10. Malta

Dit kleine eilandje in Europa staat al een tijdje op mijn lijst. Het eiland lijkt mij erg mooi en het leuke eraan is dat je (bijna) alles te voet kan doen of met het openbaar vervoer. Dat is zeker een pluspunt voor mij want zo denken we aan het milieu.

Droombestemmingen

9. Tanzania

Tanzania lijkt mooi en uniek en er zijn zoveel schattige dieren :). Ik vrees eigenlijk wel voor de toeristen omdat Tanzania de laatste jaar zo in opkomst is. Een paar jaar geleden was het aantal toeristen een stuk lager. Maar ik wil zeker niet dat toeristen dit mooi plekje voor mij verborgen houden. Het staat daarom ook op mijn lijstje.

8. Afghanistan

Afghanistan lijkt mij beeldig. Ik weet niet hoe het komt, maar van kleins af aan wil ik er al graag naartoe gaan. Het lijk mij echt een heel mooi land. Hier is het probleem de toeristen niet, maar de oorlog. Afghanistan is momenteel in oorlog. Daarom hoop ik om er ooit eens naartoe te kunnen gaan, wanneer het rustiger is.

Droombestemmingen

7. Mexico

Hoewel Mexico redelijk gevaarlijk is, lijkt het mij toch een fantastisch land om te bezoeken. Als ik van vrienden foto’s zie, ben ik erg onder de indruk. Ik ben erg benieuwd naar de clichés in Mexico en ben dan ook erg benieuwd of deze allemaal kloppen.

6. Senegal

Senegal is zoals Afghanistan een land dat ik sinds kleins af aan, eigenlijk zonder specifieke reden, wil bezoeken. Het lijkt mij gewoon geweldig! Als ik foto’s bekijk van vrienden of het langs die komen op televisie dan zie ik het al voor mij. Een land om zeker een (lange) vakantie door te brengen.

5. Canarische Eilanden

Wat verlang ik om daar ooit naartoe te gaan. Hoewel het lijkt of er iedere dag meer toeristen komen, vind ik de eilanden gewoon heerlijk. Dankzij zijn gunstige ligging is het daar het hele jaar mooi weer, geweldig toch? Ik denk niet dat het dan een heel avontuurlijke vakantie gaat worden, maar gewoon om van te genieten.

4. Colombia

Ik ben zelf nog nooit in Zuid-Amerika geweest. Daarom staan Mexico & Colombia zeker op mijn lijstje. Voor school moest ik mijn droomreis presenteren en jullie mogen zeker weten dat Colombia er in zat 🙂 Zo geweldig dat dit land is, ik verlang er heel erg naar.

3. Australië

Volgens mij is dit een kinderdroom van veel mensen. De andere kant van de wereld op voor een geweldig avontuur. Australië is gewoon een droomland. Je kunt er van alles doen: strand en bergen, wat wil je nog meer? Even lekker alleen van iedereen weg in de bergen wandelen, dat moet een heerlijk gevoel zijn.

2. Nieuw-Zeeland

Ook Nieuw-Zeeland lijkt geweldig, het geeft mij een beetje hetzelfde gevoel als Australië. Het land is volgens mij erg vergelijkbaar met Australië. Je kunt er genoeg  plekjes vinden om even alleen te zijn.

1. Zuid-Afrika

Een safari door Zuid-Afrika, mijn grote droom! Met al de mooie dieren die daar te zien zijn, het lijkt mij echt prachtig. Het belangrijkste (volgens mij) is om naar een park te gaan waar de dieren met rust worden gelaten of goed behandeld worden. Want er wordt niet overal even goed voor de dieren in de parken gezorgd.

Hopelijk vonden jullie deze post over droombestemmingen leuk. Tot snel, Layla

Disclaimer: Alle afbeeldingen in deze gastblog komen van Pixabay.

Heb één van deze landen al bezocht? Welke droombestemmingen heb jij op jouw bucketlist staan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer droombestemmingen?

~ Florida

– Spitsbergen

~Thailand

6 gedachten over “Layla deelt haar top 10 droombestemmingen”

  1. Mooie top 10. Verrassend dat Afghanistan in je top 10 staat. Eigenlijk weet ik vrij weinig over dit land, behalve dan over de oorlog en dat het een van de gevaarlijkste landen ter wereld is om momenteel te bezoeken. Australië is inderdaad fantastisch! Als het zou kunnen, ga ik morgen weer terug. 🙂

  2. Een bijzondere, gevarieerde lijst. Ik had Afghanistan en Senegal niet zo snel op de lijst verwacht, maar waarom ook niet. Zelf heb ik al een aantal van deze lijst mogen afstrepen (Zuid Afrika, Australië, Nieuw Zeeland & Tanzania). Van deze lijst zou ik het liefste naar Colombia gaan, lijkt me prachtig! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge