Ik ben gek op reizen en omdat ik Aardrijkskunde heb gestudeerd ben ik ook gek op Aardrijkskunde verschijnselen. Er zijn genoeg landen waar je mooie verschijnselen terug zult zien maar mijn favoriet is IJsland. Veel mensen hebben een koud idee bij het land maar dat valt reuze mee. Toen ik in augustus in IJsland was, hebben we zelfs zonder jas rond kunnen lopen. Over een aantal weken vertrek ik weer naar dit prachtige land en daar heb ik onzin veel zin in.

Vatnajökull IJsland
ijsland

Het ruige landschap

Als je aan IJsland denkt, dan denk ik meteen aan het prachtige landschap. Het landschap is ruig en dat vind ik echt prachtig. Overal zie je bergen, watervallen, geisers en gletsjers. Het is echt een feest voor iedereen die gek is op natuur. Ik was ’s zomers op IJsland en het zal zeker heel anders zijn ’s winters. De watervallen zijn bevroren en de wegen onbegaanbaar. Over een aantal weken zal het precies hier  tussenin zijn omdat er geen zomer en geen winter is. Ik ben heel erg benieuwd hoe de ruige natuur dan zal zijn.

De lieve mensen

Natuurlijk de mensen, dit maakt een land ook bijzonder. De IJslanders zijn erg vriendelijk en willen heel graag helpen. Als je problemen met de auto hebt of je kunt iets niet vinden, dan kun je altijd om hulp vragen of je wordt zelf aangesproken. Het is daarom ook heel gebruikelijk om te liften op IJsland omdat je hier niet lang hoeft te wachten tot iemand je meeneemt. Het verblijven in hostels zorgt ervoor dat je veel in contact komt met de lokale bevolking en dat vind ik erg leuk.

Praktische informatie IJsland

Je wordt meteen rustig

Op het eiland vind je heel veel natuurgeweld maar daar buiten is het heel rustig en sereen. Er zijn geen hordes toeristen en je kunt niet zomaar naar de MAC Donalds of iets dergelijks. Je wordt echt meegenomen in de cultuur van het land, waarbij het vooral draait om de vis en de mooie natuur. Het is echt een plek om even helemaal tot rust te komen. De bewoners van IJsland zijn ook heel relaxte en dat zorgt er ook voor dat je je meteen thuis voelt. Ik vind het echt een prachtig land, wat iedereen ooit moet bezoeken.

Praktische informatie over het boeken 

Er zijn veel reisorganisaties die IJsland in hun aanbod hebben dus het is lastig om een keuze te maken. Een aanrader is Jan Doets, een reisorganisatie die al 36 jaar reizen verzorgt voor Amerika en Canada en sinds kort ook naar IJsland. In de reisglossy vind je de mooiste reizen en ben je meteen geïnspireerd. Je kunt de reisglossy hier gratis aanvragen. Als je na het bekijken van de reisglossy helemaal enthousiast bent, dan heb ik nog iets voor je. Met de kortingscode: JD18GABRIELLE krijg je €50 euro korting op een nieuwe boeking en €30 euro korting op een excursie. Dat is toch fijn? Wil jij net als ik eigenlijk ook meteen boeken?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op IJsland geweest? Zou jij er heen willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer IJsland?

~ Waterval Skogafoss

– Wandeling over een gletsjer

~ Varen over een ijsbergmeer

13 gedachten over “IJsland misschien wel het mooiste stukje Europa!”

  1. Ik vond IJsland echt fantastisch en ga graag nog een keer die kant op. Vond het jammer dat het land zo prijzig is. Liften zou ik op een of andere manier toch niet zo snel doen , maar het zou een goede optie kunnen zijn om rond te reizen.

  2. Ik ben het helemaal met je eens! Ik vond IJsland echt geweldig en wil dolgraag nog een keer terug. De natuur is er zo oogverblindend mooi en de mensen zijn er inderdaad heel erg vriendelijk. Helaas is het ontzettend duur dus voorlopig even niet.

  3. Ik zou graag eens naar IJsland willen. Het fantastische landschap, spuitende geisers en wildlife. Het lijkt me prachtig en machtig om dat eens van dichtbij te bekijken. Dit jaar gaat het er niet van komen. eerst maar eens Alaska verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge