Eerder schreef ik een blog met verschillende tips voor op IJsland. Natuurlijk is er veel meer moois te zien op IJsland dan die zes tips die ik toen gaf. Te beginnen met misschien wel de bekendste waterval van het land, de Skogafoss waterval. Deze prachtige waterval is met zijn 60 meter hoog en maar liefst 25 meter breed en grote verschijning.

De Skogafoss waterval is te bereiken vanaf de 1. De 1 is de “grote” weg van IJsland, deze weg is het gehele jaar door redelijk tot goed te berijden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de waterval niet kan bereiken. Bij de waterval is ook een camping waar je ’s zomers tegen een lage prijs kunt kamperen. Voor de echte liefhebbers is het dus mogelijk om hier meerdere dagen rond te kijken. Rondom de waterval zijn ook veel mooie wandelroutes, vandaar dat er ’s zomers veel mensen voor kiezen om hier te overnachten. Zoals je op de rechter foto kunt zien, is er een pad naar boven. Na een lange klim (380 treden) via deze trap kun je genieten van het uitzicht vanaf de waterval.

Bovenaan de trap heb je een uitzichtpunt. Dit plateau heeft een overhang over de waterval. Mocht je hoogtevrees hebben zou ik aanraden beneden te blijven. Het uitzicht is prachtig vanaf boven, wij hadden ook zeker geluk met het weer. Vanaf dit uitzichtpunt beginnen de meeste wandelroutes, die langs de rivier de Skógá lopen. Naast de weg naar het uitzichtpunt is er ook een klein “schapenpaadje” dat je nog dichter bij de waterval brengt. Hiervoor raad ik het wel aan om goede wandelschoenen met grip te hebben en rustig te lopen. Het is op dit stukje erg glad en smal dus je wilt geen risico lopen.

Het is een goede plek om even te gaan picknicken en wat koffie te drinken tijdens het reizen. Het ligt op de weg van Reykjavik naar Vik en ligt dus op de meeste doorreis routes op IJsland. Door de stand van de zon en de onafgebroken waterval kun je op mooie dagen een regenboog zien en soms zelfs een dubbel regenboog. Zoals je op de foto kunt zien hadden wij geluk en zag je duidelijk een regenboog en als je goed kijkt ook een tweede regenboog.

Een voordeel van IJsland is dat je er perfect alleen kunt rondreizen. Tijdens mijn rondreis over IJsland kwamen we ook veel solo reizigers tegen.

Skogafoss waterval

Bij de Skogafoss waterval vind je echt het pure IJsland. Hoewel het een mooie bezienswaardigheid is, kun je hier mooie foto’s maken zonder veel andere reizigers erop te hebben. Tijdens jouw rondreis over IJsland mag deze hotspot echt niet overgeslagen worden!

Zou jij een bezoek brengen aan de Skogafoss waterval? Ben jij wel eens op IJsland geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer IJsland?

~ Wat te doen op IJsland ( 6 tips)

– De ultieme route door Zuid-IJsland

~ Gouden Cirkel – hoogtepunten

28 gedachten over “Skogafoss waterval IJsland: adembenemende locatie”

    1. Ik snap het wel, een auto heb je eigenlijk wel nodig om het eiland echt te kunnen ontdekken. Hoewel wij ook wel veel lifters zagen, die ook vaak wel meegenomen werden. Misschien is dat een idee?

  1. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar heb hem inmiddels 5 x gezien. Ik ben enorme fan van IJsland en kom er regelmatig privé maar was er afgelopen week voor mijn werk. Helaas ben ik toen niet die kant op geweest. Het blijft een fascinerende plek en ik krijg er geen genoeg van deze watermassa steeds weer opnieuw te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge