Een auto huren in het buitenland, soms ontkom je er niet aan. Zo gingen wij naar IJsland, een plek waar je zonder auto eigenlijk niet veel kunt bekijken. Ook als je bijvoorbeeld naar Amerika gaat is het huren van een auto vrij normaal. Na een aantal keer een auto gehuurd te hebben, wil ik vandaag mijn tips met jullie delen.

#1 Regel het van te voren

Zorg dat je van te voren de autoverhuur geregeld hebt. Je wilt niet aankomen en nog moeten zoeken naar een geschikt verhuurbedrijf. Het scheelt dus moeite op jouw bestemming en het geeft ook nog een stukje voorpret. Verder zijn de prijzen ter plekke vaak een stuk duurder. Dus kies ervoor om een auto van te voren te regelen.

#2 Vergelijk de aanbieders: auto huren in het buitenland 

Het is natuurlijk fijn om een goede prijs te betalen voor het huren van een auto. Het is tenslotte al duur zat! Een handige tip hiervoor is de website EasyTerra, een vergelijkingswebsite waarbij je alle autoverhuurbedrijven op een rijtje ziet. Je vindt er grote bedrijven zoals Alamo, Avis en Europcar maar ook kleinschalige lokale bedrijven. Je kunt via EasyTerra alles boeken en regelen! Toch raad ik altijd aan om het bedrijf te googelen. Is het een lokaal bedrijf, dat je zelf niet kent? Zoek even wat reviews op voor je de auto huurt.

#3 Let goed op de borgregeling

Een auto huren in het buitenland, er kan helaas altijd iets gebeuren. Daarom wordt er bij het huren van een auto vaak om een borg gevraagd op locatie. Dit kan in de vorm van een creditcard of in daadwerkelijk het betalen van een bepaald bedrag. Lees hiervoor de voorwaarden van het verhuurbedrijf en zorg dat je hierop voorbereid bent. Heb je geen creditcard, lees dan goed of dit niet tot de voorwaarden behoort. Heb je wel een creditcard, zorg dat je het bedrag van de borg opzoekt en verhoog eventueel jouw limiet vroegtijdig zodat je niet in de problemen raakt bij het ophalen van de auto.

#4 Vergelijk ophaallocaties

Het makkelijkst is natuurlijk om een huurauto direct op te halen bij de luchthaven. Maar kijk eens verder. Soms scheelt het honderden euro’s om de auto in het centrum van de stad op te halen. Als je de bus neemt naar het centrum dan kun je dus veel geld besparen door daar een auto te huren. Is het verschil klein? Dan zou ik gewoon kiezen voor het ophalen van een auto op de luchthaven.

auto huren in het buitenland

#5 Geen navigatie systeem

Tijdens het auto huren in het buitenland moet je natuurlijk wel de weg kunnen vinden. Vaak betaal je al zo’n €10 per dag voor een navigatie systeem. Bespaar geld en huur geen navigatie systeem bij de verhuurder. Neem je eigen TomTom mee en download het land/continent waar je gaat rijden. Of doe het helemaal goedkoop, want tegenwoordig kun je met apps zoals Maps.me of Stay.com gratis offline kaarten downloaden. Je hebt hiervoor op reis alleen GPS nodig en dit kost geen mobiele data. Je kunt deze apps gewoon downloaden op iedere smartphone.

#6 Tank regeling

Een ander punt om goed op te letten is de tankregeling. Er zijn twee verschillende tankregelingen. Allereerst, de vol-vol regeling. Je krijgt de auto vol mee en moet hem vol inleveren. Het nadeel is dat je net voor je bij de verhuur bent nog eens moet tanken. Toch kies ik zelf het liefst voor deze regeling. De andere regeling is vol-leeg kost je namelijk vaak meer geld. Je mag hem dan leeg inleveren, ze tanken de auto dan zelf weer vol. Je moet deze kosten dan nog ter plekke betalen. Ze rekenen alleen vaak een hoger bedrag dan wanneer je zelf zou tanken.

#7 Geef je vluchtnummers door tijdens het auto huren in het buitenland

Soms heb je vertraging en sluit de autoverhuur op een bepaald tijdstip. Door het doorgeven van jouw vluchtnummers weet de autoverhuur dat je vertraging hebt. Vaak kunnen ze dan de sleutels in een speciale box leggen of kun je de sleutel ergens anders ophalen. Weten ze jouw vluchtnummers niet? Dan kun je na vertraging ook nog eens voor een dichte deur staan. Dat wil je natuurlijk niet!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij wel eens een auto gehuurd in het buitenland? Heb jij nog tips voor het auto huren in het buitenland? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Hoe boek je het perfecte hotel?

– Tips voor handbagage

~ Hoe pak je snel je koffer in?

14 gedachten over “Reistips voor: Auto huren in het buitenland”

  1. Handig artikel! Het loont ook om verder te kijken nog dan de vergelijkingswebsites die vaak alleen de bekende verhuurbedrijven laten zien. Zo hebben wij in Nieuw-Zeeland een relatief goedkope self contained camper kunnen huren op basis van een tip op Facebook en zijn we weggebleven van bekende aanbieders zoals Jucy en Happy Campers. Scheelde een hoop geld! 🙂

  2. Als je met een gerust hart een auto wil huren en er verder geen omkijken naar wilt hebben, dan kun je ook terecht bij de broker Sunny Cars. Heel goede service, en flexibiliteit kun je kopen; voor een klein bedrag extra kun je nog tot 4 uur voor huuraanvang cancelen. Of wijzigen indien mogelijk. Dus dan is het geen probleem om van tevoren te boeken (zeer aan te raden inderdaad!), en kan je je plannen nog last minute wijzigen. Ik werk niet voor ze hoor 😉 maar heb er als reisagent goede ervaringen voor klanten mee opgedaan.

  3. Bij het ophalen van de wagen gewoon met een smartphone een paar (lees: 100 🙂 ) foto’s maken van het interieur en exterieur van de wagen. Voorkomt mogelijke problemen bij het terugbrengen van de wagen.

  4. Wij regelen het ook het liefst van te voren. Dan sta je aan de balie niet met je mond vol tanden als ze je extra opties proberen aan te smeren. Weet jij of er een verschil zit tussen het huren van een personenbus of een gewone auto? We gaan in oktober met een groepje vrienden op vakantie, en willen met z’n allen in één auto passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge