Je wilt een weekendje naar Bordeaux of je wilt de stad bezoeken tijdens een rondreis door Frankrijk. Waar kun je het beste overnachten en hoe kun je je binnen de stad verplaatsen? Vandaag deel ik alle praktische informatie over Bordeaux, zodat jij met een gerust hart naar deze prachtige Franse stad kunt gaan.

Vervoer naar Bordeaux

Je kunt natuurlijk, tijdens een rondreis in Frankrijk, een dagje naar Bordeaux gaan. Ook kun je een paar dagen in Bordeaux verblijven. Dan ga je dus waarschijnlijk met de auto naar de stad. Maar ga je net zoals wij alleen voor een weekendje naar de stad? Dan kun je het best het vliegtuig nemen. Wij vlogen met Easy Jet voor €40 retour per persoon, we boekten ongeveer een maand van te voren. Dus als je de prijzen in de gaten houdt kun je heel goedkoop naar Bordeaux.

Praktische informatie Bordeaux

Vervoer vanaf de luchthaven

Praktische informatie Bordeaux, je komt aan en wat doe je dan? Je komt aan op de luchthaven Mérignac en wil graag zo snel mogelijk naar de stad. Je hebt drie opties; stadsbus, shuttlebus en een taxi. Die laatste optie viel bij ons eigenlijk meteen af, een taxi naar het centrum kost ongeveer €40-50 en dat past natuurlijk niet binnen een low-budget weekendje weg. We kozen voor de shuttlebus, aangezien ik niet helemaal lekker was. De shuttlebus kost €8 per persoon en brengt je in 30 minuten naar het centrum van Bordeaux. Op de terugweg kozen we voor de stadsbus, dit omdat het geen extra geld kost. Je kunt met je vervoerskaart van de stad namelijk helemaal met deze bus mee. Het nadeel is dat het met de stadsbus wel 60-70 minuten duurt om op de luchthaven te komen.

Vervoer binnen de stad

Het vervoer binnen de stad is supergoed geregeld. Je kunt bij TBM (de vervoerder) een dagkaart kopen voor €4,60 per persoon of een weekkaart voor €13,00. Als je drie dagen of meer blijft is een weekpas dus voordeliger. Je kunt met deze pas in de bus, tram en de lokale trein. De trams en bussen brengen je naar alle bezienswaardigheden. Let wel op dat de trams op zondag maar één keer in het kwartier rijden, dus dat het iets langer duurt om weer naar de luchthaven te komen.

Hotel tip Bordeaux

Accommodaties in Bordeaux

Het vinden van een accommodatie in Bordeaux was voor mij erg makkelijk. Ik vond meteen een hotel wat binnen ons low-budget weekendje viel. Achteraf gezien hadden we geen beter hotel kunnen treffen. Er zijn genoeg leuke en betaalbare hotels in Bordeaux maar ik zou aanraden om aan de andere kant van de Garonne te slapen. Het scheelt je al snel €20-30 per nacht en je bent binnen 5 minuten in de binnenstad. Wij verbleven in het Ibis Budget Bastide voor zo’n €40 per nacht (voor twee personen exclusief ontbijt). Meer over het hotel lees je hier.

Praktische informatie Bordeaux rondom het betalen

Het betalen in Bordeaux is erg makkelijk. Dit komt natuurlijk om ze in Bordeaux net zoals in Nederland de Euro hebben. Je kunt in alle restaurants en winkels gewoon betalen met een Nederlandse betaalpas. Ook kun je vrijwel overal geld pinnen bij een ATM of bij een bank. Het kost geen extra geld omdat je opneemt in dezelfde valuta (EURO).

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Bordeaux? Welke tips neem jij mee als jij naar Bordeaux gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bordeaux?

~ Wat te doen in Bordeaux (15 tips)

– Hotel tip Bordeaux

~ Een Canelé eten doe je hier!

29 gedachten over “Praktische informatie Bordeaux [Frankrijk]”

  1. Wat chill dat je ook gewoon met je buskaart naar het vliegveld kan! Ik ben al meerdere keren langs Bordeaux gereden met road trips, maar nog nooit in de stad zelf gestopt. Maar wel de moeite waard dus? 😉

  2. Fijne prijs voor het ticket en het een hotel. Zo te horen is Bordeaux een prima stad voor een budget trip. Ik heb net een weekend weg naar Helsinki geboekt, helaas kan dat niet echt budget. 🙁

  3. Ondanks vele vakanties (als kind) in Frankrijk ben ik nog nooit in Bordeaux geweest. Goeie tip om aan de andere kant van de rivier te slapen, zeker de moeite als het zoveel scheelt! Jullie hadden wel echt een low-budget weekend zo… goed gedaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge