Een canelé is een traditioneel cakeje uit de omgeving van Bordeaux. Je kunt deze cakejes nergens anders krijgen en je moet er dus zeker één proeven als je in Bordeaux bent.Toen wij in Bordeaux waren wilden we dan ook zeker weten een canelé bij Baillardran bemachtigen. Bij verschillende bakkertjes vroegen wij om een canelé, maar we kwamen er al snel achter dat je ze niet overal kon vinden. Ik moet wel zeggen dat je ze in de supermarkt kunt vinden of bij souvenirwinkels, maar dat was toch niet wat wij wilden. We besloten gewoon geduld te hebben en hoopten dat we vanzelf een echte canelé zouden vinden.

Toen we op een gegeven moment bij Place des Quiconces waren en het begon te regenen, zochten we een schuilplaats. We gingen snel naar binnen bij Baillardran, een koffietentje, althans dat dachten we. Toen we binnen kwamen wisten we meteen dat ons geduld beloond was. We waren namelijk een traditionele canelé bakkerij binnen gelopen!

Je kunt snel een paar canelés halen en weer weggaan, maar je kunt hier ook rustig gaan zitten. Wij kozen natuurlijk voor dit laatste! Je kunt zelfs de bakker aan het werk zien terwijl hij de canelés maakt. Het deeg wordt op smaak gebracht met rum & vanille, maar er zit na het bakken geen alcohol meer in. De canelé is zacht van binnen en hard en gekarameliseerd van buiten. Het maken van een canelé is een precisiewerk en gaat over van generatie op generatie.

Dan het proeven zelf, ik koos voor een canelé in combinatie met een kopje thee. Je kunt hier overigens ook echte Franse macarons kopen. Terug naar de canelé, ik had iets totaal anders verwacht, namelijk zacht van buiten en binnen. De buitenkant is in werkelijkheid vrij hard doordat het gekaramliseerd is. De binnenkant is wel erg zacht en romig, eigenlijk zoals ik het verwacht had. Ik vond de canelé heerlijk en kocht daarom op de luchthaven nog een canelé tijdens het wachten. Op de luchthaven van Bordeaux vind je namelijk een kleine versie van Baillardran, je kunt hier dus altijd nog een échte canelé proeven!

Heb jij wel eens een canelé geproefd? Zou jij een canelé bij Baillardran willen proeven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bordeaux?

~ Wat te doen in Bordeaux, 15 tips

– Praktische informatie Bordeaux

~ Hotel tip Bordeaux

17 gedachten over “Hotspot: Eet een Canelé bij Baillardran, Bordeaux”

  1. Ziet er echt super lekker uit!! Heb zo’n canelés nog niet geproefd, maar zodra ik in de Bordeaux kom ga ik het nu zker eens uitproberen. Ben helemaal gek op Frankrijk! Dit jaar gaan wij richting Zuid Frankrijk.

  2. Wij komen regelmatig in Frankrijk maar deze nog niet op. Hij lijkt van binnen wel een beetje op een oliebol!
    Bordeaux ook een leuke stad vind ik!
    Leuke site, ik ben ook zo gek op reizen en de wereld zien! Cuba is zeker een aanrader, vond het daar helemaal geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge