Je kent het allemaal wel je gaat een weekend weg met het vliegtuig, maar wat neem je nu mee? Ik neem het liefst aan een handbagage koffertje mee, zodat ik geen extra geld hoef te betalen voor een koffer in het ruim. Verder scheelt het tijd! Ik hoef niet meer te wachten op mijn koffer bij de bagageband, je kunt gelijk doorlopen. Het is mij één keer gelukt om voor 6 dagen kleding mee te nemen in mijn handbagage koffer. Ben jij benieuwd hoe mij dat gelukt is? Lees mijn tips voor handbagage!

2019

Welke koffertje neem je mee? Tips voor handbagage!

Mijn handbagage koffertje 55x 35 x 20 centimeter, wat precies groot genoeg is voor elke luchtvaartmaatschappij. Het handigst is dus wanneer je een koffer hebt die precies aan de afmetingen voldoet. Zo heb je geen kans dat ze jouw koffer toch in het ruim gaan stoppen en kun je de ruimte optimaal benutten!

Waar laat ik mijn paspoort en reisdocumenten?

Kijk goed met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt, bij bijvoorbeeld KLM mag je namelijk ook een handtas of laptoptas meenemen. Dan kun je naast je handbagage koffer dus ook nog een handtas meenemen met jouw paspoort en reisdocumenten. Maar bij andere maatschappijen mag dit NIET, de oplossing dan is: neem een kleine handtas mee. Zorg dat er nog een plekje is voor je handtas in jouw koffer, zodat je bij de controle je handtas gewoon in je koffer kunt stoppen.

Tips voor handbagage

Hoe kun je zoveel mogelijk kleding meenemen?

Rol je kleding op! Begin met de broeken, T-shirts, truien e.d.. Door jouw kleding op te rollen zal het minder snel kreuken en creëer je meer ruimte in je koffer. Eindig met sokken, ondergoed en andere kleine spullen, zodat je die in je schoenen kunt stoppen of de gaten tussen kleding kunt opvullen.

Tips voor handbagage

Welke schoenen moet ik meenemen?

Dit hangt natuurlijk af van de bestemming. Voor een stedentrip neem ik altijd goede loopschoenen mee en nog één paar leuke sandaaltjes. De loopschoenen doe ik altijd aan tijdens de vlucht, dit scheelt ruimte in je koffer. De leuke sandaaltjes neem ik mee voor als we ’s avonds uit eten gaan of iets anders leuks. De sandaaltjes nemen niet veel ruimte in en kunnen multifunctioneel zijn. Als je ’s avonds nog lekker op de hotelkamer zit, is het vaak ook lekker om nog wat aan je voeten te hebben.

Tips voor handbagage

Hoe doe ik dat met vloeistoffen?

Op de meeste vluchten mag je flacons van maximaal 100ml meenemen. Ik heb een doorzichtig toilettasje waarin je al je benodigdheden kan stoppen. Vaak voor een 2/3 dagen heb je niet  meer nodig dan 100ml shampoo en tandpasta. Maar ga je nou langer weg… Neem dan gewoon geen shampoo mee en koop een flacon op jouw vakantiebestemming samen met jouw reisgenoten. Verder is een doorzichtige toilettas handig voor bij de security, je kunt je spullen gewoon in je toilettas laten. Dit waren mijn tips voor handbagage.

Tips voor handbagage

Reizen jullie vaak met handbagage? Wat zijn jullie tips voor handbagage, laat het weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Hoe boek je een goed hotel?

– Reislijstjes

~ Vijf stedentrip must haves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge