Soms vragen mensen mij hoe ik altijd mijn hotels zoek. In dit blogbericht ga ik daar antwoord op geven. Ik geef al mijn tips en hopelijk vinden jullie vanaf nu ook altijd een perfect hotel! Zelf vind ik het geweldig om uren achter de computer te zoeken en het perfecte hotel te vinden. Niet iedereen houdt daarvan dus daarom deze tips. Je kunt met deze tips snel en makkelijk een hotel vinden, wat precies in jouw straatje ligt. Hoe vind je het perfecte hotel?

Source: Booking.com

Tip 1: Booking.com

Iedereen heeft zijn eigen favoriet merk ik meestal in de blog-wereld, maar voor mij kan geen website tippen aan Booking.com. Ik heb wel eens hotels geboekt via andere websites maar ik was nooit zo tevreden als met Booking.com. Je kunt op Booking.com echt van alles aangeven waardoor je er makkelijk een hotel vind dat aan jou wensen voldoet.

Tip 2: Wat is het doel van jouw reis?

Denk goed na wat het doel is van jouw reis. Wil je ontsnappen aan de drukte maar ook de stad bekijken? Kies dan voor een hotel een stuk buiten de stad. Wil jij naar een attractiepark? Kies dan voor een hotel vlakbij dat attractiepark. Zo ging ik in Berlijn naar een concert, een hotel naast de O2 Arena was daarom perfect voor ons. Maar als jij echt voor een stedentrip gaat is dat hotel niet perfect voor jou.

Tip 3: Vraag in jouw omgeving naar ervaringen.

Vaak als ik een hotel ga boeken, vraag ik op Twitter of Facebook of mensen al eens in die stad zijn geweest en tips hebben voor een hotel. Zo kom je vaak op leuke plekken terecht en kun je er vanuit gaan dat het hotel goed is. Ik zou nooit mijn vrienden, familie of lezers een slecht hotel aanraden! Je kunt natuurlijk ook op mijn blog kijken, ik schrijf veel reviews van hotels.

Tip 4: Creditcard nodig of niet?

Heb jij geen creditcard? Zorg dan dat je dit selecteert! Straks heb je een perfect hotel gevonden maar staat er ‘creditcard nodig voor de reservering’. Je moet dan opnieuw gaan zoeken en dat is natuurlijk niet handig! Check dus altijd of je een creditcard nodig hebt. Heb je een creditcard dan is het geen probleem en kun je natuurlijk zoeken zonder deze functie te gebruiken.

Tip 5: Ga NIET vlakbij een grote trekpleister!

Ga jij in een hotel slapen op 200 meter van de Eiffeltoren, dan kun je er vanuit gaan dat je puur betaald voor de locatie. Het is natuurlijk geweldig om binnen één minuut bij de Eiffeltoren te zijn, maar het kost je onnodig veel geld. Het hotel is alleen populair voor zijn locatie en vaak niet voor de goede service en ruime kamers. Laat je dus niet verleiden om dichtbij een grote trekpleister te overnachten!

Hoe vind je het perfecte hotel?

Tip 6: Inclusief ontbijt!

Op alle sites waar je hotels kunt boeken kun je aanvinken ‘ontbijt inbegrepen’. Het is erg vervelend als je in jouw hotel aan komt en je moet ineens €10 euro betalen voor het ontbijt (per dag). Dat is natuurlijk balen! Dit kun je voorkomen door het vinkje van ontbijt inbegrepen gelijk aan te vinken. Sommige hotels hebben altijd ontbijt erbij zitten en zijn vaak niet veel duurder dan vergelijkbare hotels zonder ontbijt.

Tip 7: Check of er vervoer in de buurt is.

Als je 30 minuten moet lopen voor de dichtstbijzijnde halte zul je na 4 dagen niet blij zijn. Je wil lekker snel in de stad zijn en veel kunnen ontdekken als je op stedentrip bent. In de informatie over het hotel staat vaak beschreven op hoeveel meter er een metro, tram of bus is. Het is niet alleen belangrijk om de stad in te komen, het is ook belangrijk dat je makkelijk vanaf het vliegveld bij jouw hotel kunt komen. Ben je 2 uur aan het reizen vanaf het vliegveld naar het hotel? Zoek dan nog even verder want dat kost je erg veel tijd op een stedentrip van 3,4 of 5 dagen.

Hoe vind je het perfecte hotel?
Source: Booking.com

Tip 8: Lees de reviews!

Veel mensen doen dit niet maar het is zo belangrijk! Ik bekijk altijd de laatste 10 tot 15 reviews. Deze mensen zijn jou voorgegaan in dit hotel en kunnen dus vertellen wat ze hebben ervaren. Het is ook belangrijk om niet maar één review te lezen, misschien is diegene een natuurlijke zeikerd en kan je een heel verkeerd beeld krijgen van het hotel. Als iedereen zegt dat het sanitair vies is, dan zal dit de waarheid zijn en kun je beter verder zoeken naar een volgend hotel. Zelf schrijf ik ook altijd reviews om andere mensen te informeren!

Tip 9: Vergelijk met andere sites.

Ook al ben ik groot fan van Booking.com bekijk ik altijd de prijzen op andere sites voor ik het hotel boek. Als ik eenmaal een perfect hotel heb gevonden maak ik een lijstje van sites. Expedia, trivago, hotels.com en de site van het hotel zelf, ik ga op alle sites checken wat de prijs is. Ik kies dan voor de laagste prijs en ik moet zeggen dat ik vaak dan weer terug kom bij mijn favoriet: Booking.com.

Tip 10: Hoe vind je het perfecte hotel? Lees de kleine lettertjes.

Het lezen van de kleine lettertjes vond ik altijd overbodig.Tot ik een keer een accommodatie boekte waarbij het bedrag wat je via Booking.com betaald had alleen voor de kamer was maar je moest ook nog verplicht voor linnen, handdoeken en toiletartikelen betalen! En dat was nog aardig duur ook! Het is ook handig om de kleine lettertjes te lezen als je bijvoorbeeld reist met een peuter, huisdier of met de auto. Misschien kost het parkeren wel €20 euro per dag, zo wordt een leuk budget hotelletje toch ineens duur!

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliate links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Hoe vind je het perfecte hotel? Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~5x goedkope stedentrip

~ Vijf stedentrip must haves

~ Hoe pak je snel je koffer in?

5 gedachten over “Hoe vind je het perfecte hotel? Mijn 10 tips!”

  1. Ik boek ook meestal via Booking.com en promoot het ook, maar het enige irritante vind ik dat als je even aan het zoeken bent je ineens 600 schermen open hebt staan op je pc.
    Tip 5 hoeft niet altijd op te gaan. Ik sliep heel goedkoop vlakbij de toren van Pisa en tegenover de Blauwe Moskee in Istanbul!
    Tip 6 is wel van belang ja. Soms vragen ze belachelijk hoge bedragen voor een niet zo bijzonder ontbijt.

  2. Leuke tips! Ik ga met mijn familie op vakantie daarom hebben we een gezellig familiehotelletje nodig 😉 Ik ga volledig akkoord dat soms kleine lettertjes de belangrijkste informatie bevatten! Als ik op zoek naar een hotel ga, lees ik alles wat op de site staat. Bedankt voor het advies!

  3. Ik denk dat het verstandig is om minstens 10 reviews te bekijken voordat je een hotel boekt! Ik heb nog nooit in een hotel gewoond, maar dit jaar ga ik naar het congres in Groningen, en ik moet een hotel vinden. Ik zorg dat ik veel reviews lees en mijn eigen review schrijf nadat ik thuis komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge