Hoi, Kevin hier! Ik ben afgelopen december voor 3 weken naar Indonesië geweest en heb gekozen om daar ook het noorden van het eiland Sumatra te bezoeken. Hier vind je nog weinig toerisme en daardoor zie je de pure en echte Indonesiërs nog goed. Sumatra staat natuurlijk bekend om zijn orang-oetans, dus ook ik ging orang-oetans spotten. Het orang-oetans spotten kun je daar het beste doen.

Wat kun je ze spotten?

Omdat je hiervoor maar heel weinig de kans krijgt in je leven, wilde ik op dit eiland ook perse de fantastische orang-oetans gaan opzoeken in het woud. Na mijn 2 daagse bezoek aan de wereldstad Jakarta ben ik via een binnenlandse vlucht naar Medan op Sumatra gevlogen. Daar werd ik door een lokale chauffeur opgehaald en die heeft mij naar mijn slaapplaats gebracht. Ik verbleef in Bukit Lawang, in een waanzinnige Eco lodge genaamd ‘Bukit Lawang Cottage’. Het mooie aan deze plek was dat het direct aan het regenwoud lag, waar ik de volgende dag mijn jungletocht ging maken op zoek naar de orang-oetans. Je moest een loopbrug over om op deze mooie plek te komen. Het geluid van de rivier hoorde je in de nacht ook nog, waardoor je een ontzettend ontspannen gevoel kreeg. De cottage zelf was prima en luxe genoeg om een tijdje in te vertoeven. Douchen doe je niet met stromend water hier, maar een emmer en een echte Indonesische schep om het water over je heen te gooien. Alleen dit is al een ervaring op zich.

Jungle trekking

Na een goede nacht slapen ging vroeg de wekker om 06:15, om snel te ontbijten. Ik had om 07:30 afgesproken met onze gids die mij door de jungle achter mijn huisje zou leiden. Ik trok de jungle in en liep eerst door een gebied waar veel rubber werd verbouwd. Bijzonder om dit eens van dichtbij te zien! Hierna vervolgde ik mijn weg om naar het beschermde natuurgebied te gaan. Woorden schieten werkelijk te kort voor wat ik daar zag, maar ik zal het nooit meer vergeten. Ik hebben 11 verschillende Orang-Oetans gezien en sommige zelfs wel 2 keer. Eigenlijk duurde mijn tocht ‘maar’ 3 uur, maar mijn ontzettend aardige gids vroeg of ik een tocht van 6 uur wilde maken op de helft. Hij heeft voor het eten gezorgd en dit was erg lekker. Van vers fruit tot ’s middags nasi met heerlijke kip. Uiteindelijk was het een hele mooie, bijzondere, maar onwijs zware tocht. Het loopt hier namelijk ontzettend steil af en het is echt een ware uitdaging om weer bergop te komen. Het natuurgebied waar ik de orang-oetans (maar liefst 11) heb mogen zien heet het Gunung Leuser National Park.

jungle trekking in Bukit Lawang

Zoals je kunt lezen is het wat mij betreft echt een aanrader om deze jungletocht te maken. Buiten de orang-oetans heb ik nog veel andere kleine aapjes gezien en de natuur om je heen is zo ontzettend mooi. En als klapper op de vuurpijl: ik heb, in de verte, ook nog een echte Sumatraanse tijger horen brullen. (Geintje natuurlijk!!) Onderaan deze blog vind je nog een leuk filmpje van het avontuur in de jungle.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s en video’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Kevin, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Zou jij ook Orang-oetans spotten als je Indonesië bent? Laat het ons weten in de reacties!


Guy’s Choice van augustus 2016 is geschreven door Kevin:

Kevin heeft altijd al eens naar Indonesië willen reizen en maakte in december 2015 zijn droom werkelijkheid. Het zal je dan ook niet verbazen dat Indonesië zijn favoriete land is! Maar zijn voorliefde slaat door want zijn lievelingseten is Soto Ayam (Indonesische kippensoep). IJsland en Midden-Amerika staan hoog op zijn bucketlist, hij hoopt deze plekken snel eens te bezoeken. Kevin gaat niet op reis zonder zijn Baantjer boeken en mijn grote gevoel voor humor.

Meer Indonesië?

~ West-Kalimantan is tof

– Sta op de evenaar

~ Mount Bromo

2 gedachten over “Guy´s Choice: Orang-Oetans spotten met Kevin [Indonesië]”

    1. Hoi Jenny, ik begrijp jouw reactie inderdaad. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er zo nog niet over nagedacht heb. Ik ga er over nadenken of ik dit blog in deze vorm zal laten staan.. Bedankt voor je reactie in ieder geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge